YLE ja Golfvirta – kansa pidettävä Herran nuhteessa

YLE:ssä päätettiin, että tänään on taas sellainen päivä jolloin on syytä julkaista kauhu-uutinen maapallon väitetysti katastrofaalisen lämpenemisen vaikutuksista. Tällä kerralla uhan aiheeksi valittiin jälleen Golf-virran mahdollinen pysähtyminen ja sen vaikutukset Pohjois-Euroopan lämpötiloihin, jotka laskisivat 30C asteella ja muuttaisi Suomen mahdollisesti elinkelvottomaksi. Tällaisen kehityksen keskeinen syy olisi ihmisen aiheuttama ilmastonmuutos!

Merivirtojen pysähtyminen ei ole mitenkään uusi asia mutta Yle näyttää silti aktiivisesti pitävän tätä kauhuskenariota agendallaan, muiden apokalyptisten ilmastoennustusten rinnalla. Ettei asia vain unohtuisi.

Yleltä Golfvirran valinta keskeiseksi seurannan kohteeksi on harkittu ja fiksu valinta. Suomalaisia kiinnostaa tottakai enemmän oman maan muuttuminen elinkelvottomaksi kuin jääkarhupopulaation globaali kehittyminen.

Kun pääsee hieman otsikkoa pitemmälle selviää, ettei merivirtojen tutkimuksessa ole silti juuri tapahtunut mitään uusia läpimurtoja vaan pohjalla on edelleen jo tutut teoreettiset meri- ja ilmastomallit.

Se että tutkijat tutkivat kaikenlaisia uhkakuvia on tietenkin pelkästään hyvä asia, mutta jossakin pitäisi mennä raja sille, minkälaisilla skenaarioilla on kohtuullista pelotella tavallisia kansalaisia.

Kuvaavaa Ylen artikkelissa ovat seuraavat kappaleet:

”Toisaalta tutkimuksista tiedetään, että virta on heikentynyt aiemminkin menneisyydessä esimerkiksi jääkausien aikana.”

”Kukaan ei kuitenkaan osaa varmuudella kertoa, milloin virrat pysähtyvät.”

”Tutkijoiden arvion mukaan kierto voi lakata jo lähivuosikymmeninä tai sen muuttuminen voi tapahtua vasta satojen vuosien kuluttua.”

Tutkijat eivät ole täysin perillä merivirtausten järjestelmistä, mutta silti asiasta on YLE:n harkinnan mukaan uutisvirrassa aika ajoin syytä julkaista hyväuskoista Suomen kansaa huolestuttavia kirjoituksia. Jos huomisen sään jälkeen ruudulle tulee ”tieto”, että Golfvirta saattaa pysähtyä ensi vuonna karmeine seurauksineen, ei ole ihme jos heikkohermoinen ahdistuu ja joutuu psykiatrin sohvalle.

Kuten naapurin Greta asian ilmaisi: ”I want you to panic”.

Johonkin ne YLE:lle vuosittain annettavat melkein 600 miljoonaa on käytettävä.

Esimerkiksi kansalaismielipiteen muokkaamiseen vastaanottavaiseksi tuleville veronkorotuksille ja hintojen nousulle ilmastonmuutoksen torjumisen nimessä. Sähkökriisi on siitä hyvä esimerkki, sähkön kuluttajahinnan nouseminen lyhyessä ajassa yli kaksinkertaiseksi pääosin vihreän siirtymän seurauksena on ilmeisesti mennyt kansalta läpi ilman yhtäkään mellakkaa.

EU:n ilmastotavoitteet tulevat (Financial Timesin mukaan) maksamaan Suomelle arviolta yli 25 mrd euroa vuodessa, mikä on enemmän kuin kaikki terveydenhuollon menot ja viisinkertaisesti puolustusmenoihin verrattuna.

Eihän se kuitenkaan ole hirveä hinta, jos sillä varmistetaan Golfvirran pysyminen liikkeessä.

Tästä ilmastopäästöjen vähentämisen hintalapusta en ole löytänyt YLE:ltä mitään mainintaa. Vielä.

Kansalaisia on syytä pitää Herran nuhteessa.

YLE on siihen oivallinen väline. Se on tutkitusti media, johon kansalaiset luottavat.

henrik-lindblom

Poliittisesti sitoutumaton, ankkurinsa nielaissut purjeveneellään maapallon 20 vuodessa kiertänyt juristi ja entinen yritysjohtaja. Ihmettelee nykyisin maailman menoa hyötyliikunnan parissa Saimaan rannalla - välillä kirjallisessakin muodossa. - Usein tahallisesti väärin ymmärretty.
Arvostan ihmisiä jotka etsivät totuutta, mutta varon niitä jotka kertovat löytäneensä sen.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu