Muutamia yksityiselämääni koskettavia kirjoituksia, joiden julkaiseminen facebookissa epäonnistui

Tämän kirjoituksen varsinainen sisältö ovat kuvakaappaukset facebookista erilaisista konteksteista.

Yritin kirjoittaa facebookissa omista kokemuksistani liittyen Venäjältä lähtöisin olevaan häirintäkampanjaan, jonka kohteeksi olen omasta mielestäni joutunut. Tätä moni on tosin tulkinnut esimerkiksi mielenterveysongelmaksi, ihan perustellustikin. Itse olen hyvin turhautunut, kun olen käyttänyt niin paljon aikaa näiden kirjoitusten laatimiseen yrittäessäni keskustella oman elämäni tapahtumista facebookissa.

En tiedä miksi nämä ovat juuttuneet sinne automaattiseen sisällöntarkistukseen. Huom. Kyse ei siis ole siitä että joku työntekijä olisi katsonut kirjoituksia, ja todennut niiden olevan julkaisukelvottomia. Voi olla esimerkiksi, että niiden julkaisu on epäonnistunut, koska tekstit ovat pitkiä, niissä on avainsanoja kuten ”Venäjä”, tai ”disinformaatio” tai jotain vastaavaa. Myös ulkoinen vaikuttaminen on mahdollista (Mielestäni ainoa taho, jolla on intressi estää minua keskustelemasta asiasta on Venäjä tai joku sen intressejä edistävä muu taho). Toki tällaisten tekstien kirjoittaminen väärässä kontekstissa, on ihan aiheellinen peruste estää julkaisu. Itseasiassa en edes tiennyt että nämä kaikki tekstit olivat menneet tuojon estettyjen listalle. Luulin että vain viimeiset 2 tekstiä eivät näkyneet, mutta päädyin juuri äskön tutkimaan tuota Facebookin osiota, mistä näitä ilmoituksia näkyy, ja huomasin että niitä jäänyt useampia tuonne. Päätin heti tämän huomattuani ottaa niistä kuvakaappaukset ja julkaista jossain muualla. En keksinyt mitään parempaa vaihtoehtoa, niin tein sen täällä.

Tietysti oman uskottavuuteni kannalta näyttää huonolta, jos kirjoittamani sisältö tuollaisen mediajätin palvelussa estetään esimerkiksi spammina tai jopa disinformaationa, ja sikäli saattaa aiheuttaa itselleni mainehaittaa, kun julkaisen nämä kirjoituksen täällä, koska siitä syntyy vaikutelma, että on aiheellista pitää sisältöä disinformaationa tai spammina yms. Kirjoitukset eivät ole luonteeltaan varsinaisesti poliittisia tai yhteiskunnallisia, ne eivät ole sellaisia, joita täällä Uusi Suomi verkkolehden palvelussa yrittäisin normaalisti julkaista. Tässä tekstissä en yritä mitenkään arvostella facebookin toimintaa, koska en edes tiedä miksi nämä tekstit ovat täsmällisesti ottaen päätyneet estettyjen julkaisujen joukkoon, ja varmasti julkaisemisen estämistä voi perustella erittäin hyvillä argumenteilla, kuten esimerkiksi se että mun ei pitäisi kirjoittaa jossain sinkkuryhmässä venäjän tekemästä häirintäkampanjasta tai siihen liittyvistä asioista, mutta olen tavallinen ihminen, ja missä muuallakaan sitä keskustelua kävisin. Luulen kuitenkin että tämän tapahtumakokonaisuuden kannalta on välttämätöntä, että pystyn johonkin laittamaan nämä, jotta ulkopuoliset voivat tutusta siihen sisältöön, ja muodostaa sitten kriittisesti omat mielipiteensä jne. Olenhan ollut asian vuoksi yhteydessä myös Suomen viranomaisiin. Sikäli nämäkin kirjoitukset ovat osa tätä koko juttua.

Minua tietysti itseäni harmittaa suuresti se miten huonolta tämä asia näyttää, mutta sille en voi mitään. Toki voisin yksinkertaisesti jättää nämä kuvat laittamatta tänne. Toivon, että lopulta totuus voittaa.

Estän kommentoinnin tähän julkaisuun. Joku saattaa pitää tätä sisältöä täysin sopimattomana Uusi Suomi verkkolehden kaltaiseen poliittiseen keskusteluun. Olen itsekin vähän samaa mieltä, ja kuten sanoin, en todellakaan tuota kirjoittaisi tällä alustalla, kuvakaappauksissa olevat kirjoitukseni oli tarkoitettu rajoitetuille ryhmille, kuten sinkkuryhmille tai vastaaville. Siksi olen pahoillani viestien sisältämiä yksityiselämääni koskevien seikkojen julkaisemisesta. Kuvissa näkyvät kirjoitukset olen kuitenkin itse kirjoittanut, ja nähnyt siihen paljon vaivaa. Nämä kuvaavat minun elämääni, siitä voi kukin muodostaa omat mielipiteensä.

Mikäli joku näitä vaivautuu lukemaan ja haluaa ottaa yhteyttä sähköpostiosoitteeni on:
henri.karjalainen@gmx.com

0
HenriKarjalainen

Kirjoittelen mielipiteitä ja näkemyksiä, jotka sisältävät paljon virheitä. Mielipiteiden kriittiseen tulkitsemiseen haluan kannustaa sillä yritän pyrkiä vuorovaikutukseni positiiviseen nettovaikutukseen ja tekemieni virheiden mahdollinen siirtyminen lukijoille saattaisi johtaa päinvastaiseen :)

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu