Nuorissa on tulevaisuus.

Nuorten työllistyminen on tärkeä yhteiskunnallinen kysymys, joka vaikuttaa nuorten elämään merkittävästi. Työelämän muuttuessa ja työpaikkojen määrän vähentyessä nuorten työllistymismahdollisuudet ovat haastavat. Tämä on vakava huolenaihe, sillä nuorilla on oikeus päästä kiinni työelämään ja aloittaa itsenäinen elämänsä.

Nuorten työllistymisen ongelmiin vaikuttavat monet tekijät, kuten heikko taloustilanne, globalisaatio, digitalisaatio ja muuttuvat työmarkkinat. Näiden tekijöiden vuoksi nuorten on entistä vaikeampi saada vakituista työpaikkaa tai päästä työelämään mukaan muilla tavoin.

Työttömyyden vaikutukset ovat erityisen haitallisia nuorille, sillä se voi johtaa syrjäytymiseen ja elämänhallinnan menettämiseen. Työttömyys voi myös vaikuttaa nuoren itsetuntoon ja itsearvostukseen, ja he voivat menettää uskonsa tulevaisuuteen. Tämä kaikki voi johtaa vakaviin ongelmiin, kuten sosiaalisiin ongelmiin, terveysongelmiin ja lisääntyneeseen rikollisuuteen.

Nuorten työllistymistä voitaisiin edistää monilla eri tavoilla.

Ensinnäkin, koulutuksen merkitystä on korostettava entistä enemmän. Nuorten on saatava laadukasta koulutusta, joka vastaa työelämän tarpeita. Koulutuspolitiikassa on panostettava erityisesti ammatilliseen koulutukseen, joka valmistaa nuoria suoraan työelämään.

Toiseksi, työmarkkinoiden on oltava joustavat ja avoimet, jotta nuoret voivat helposti päästä mukaan työelämään. Työmarkkinoiden joustavuus tarkoittaa esimerkiksi sitä, että nuoret voivat tehdä lyhytaikaisia työsuhteita, jotka voivat johtaa pidempiaikaisiin työsuhteisiin. Avoimilla työmarkkinoilla nuorten on helpompi löytää työtä, sillä työpaikkoja on tarjolla laajemmin.

Kolmanneksi, tulevan hallituksen on panostettava nuorten työllistymisen tukemiseen. Tämä voi tarkoittaa esimerkiksi työllistämistukia tai muita kannustimia yrityksille, jotka palkkaavat nuoria töihin ja luovat uusia työpaikkoja sekä kasvua.

 

Henri Uljonen (ps)

ek-vaali ehdokas

Savo-Karjala

 

HenriUljonen
Perussuomalaiset Kuopio
Ehdolla eduskuntavaaleissa

Maakuntahallituksen jäsen (2021-)
Kunnanvaltuutettu (2012-2022)*
Teknisen lautakunnan jäsen (2012-2022)*
Perussuomalaisten Pohjois-Savon piirin PJ (2019-2021)
Puoluehallituksen jäsen
(2020-2022)

*)Siilinjärvi, muutto Kuopioon 11/2022

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu