Seksin hankinnan kustannukset

Alpi Ripatti kirjoittaa moraalisen tuomitsevasti seksin ostoa vastaan:

 • Jos seksitarpeita ei pysty tyydyttämään toisen ihmisen kanssa, niin silloin on vain tyydyttävä elämään ilman seksiä.

Päinvastoin kuin Ripatti antaa ymmärtää, seksin ostossa ei yleensä ole kyse siitä, että seksin ostaminen olisi ainut vaihtoehto seksin saamiselle.

Seksin ostajat ovat usein perheenisiä tai tasokkaita miehiä, joilla on mahdollisuus saada seksiä muutenkin kuin ostamalla. Monille miehille seksin ostaminen on sen sijaan edullisen tapa hankkia seksiä olosuhteet ja miehen hallitsemat resurssit huomioiden.

Miesten seksin hankintaan sisältyy aina kustannuksia

Miehen näkökulmasta seksi maksaa aina jotakin. Seksin hankintaan liittyy seuraavia kustannuksia:

 1. Etsintäkustannukset
 2. Investointikustannukset
 3. Psykologiset kustannukset
 4. Sosiaaliset kustannukset
 5. Riihikuivalla rahalla maksaminen

Etsintäkustannuksia syntyy esimerkiksi baareissa pyörimisesta tai nettideitti-ilmoituksiin vastaamisesta. Itsellänikin on mennyt rahaa, aikaa ja työtä kymmenientuhansien arvosta.

Investointikustannukset tarkoittavat oman markkina-arvon nostamista, mikä saattaa vaatia vuosien intensiivisen työn.

Psykologiset kustannukset liittyvät pakkien aiheuttamaan mielipahaan.

Sosiaaliset kustannukset ovat vonkaamisesta seuraava pelimiehen, limanuljan, creepyn tms maine tai jopa syytteet seksuaalisesta häirinnästä.

Onko rahalla maksaminen sama asia kuin muut seksin hankinnan kustannukset?

Rahalla maksaminen on eräs seksistä maksamisen muoto miehille, jonka ero muihin maksun muotoihin piilee vaihdon muodossa, ei kustannuksen puutteessa.

 1. Raha = instrumentaalinen vaihto (epätyydyttävämpi vaihtoehto)
 2. Muut maksutavat = sosiaalinen lahjavaihto (tyydyttävämpi vaihtoehto)

Rahalla seksistä maksettaessa saadaan vastineeksi tietty tarkaan ajallisesti ja laadullisesti määritelty palvelus.

Sosiaalinen lahjavaihto ei sisällä mitään eksplisiittisiä sopimuksia vastapalveluksista, mutta vaihto on kuitenkin läsnä, vaikka vaihdosta ei puhuttaisikaan mitään.

Kun tasokas ja treenattu mies menee iskemään naista baarissa, hän on maksanut seksin saannistaan investointikustannusten muodossa jo kuntosalilla. Baarissa hän tarjoaa seksikästä vartaloaan sosiaalisessa vaihdossa naisen tarjoaman seksin vastikkeeksi. Vaihdosta ei puhuta mitään, mutta seksin saanti on maksanut miehelle tuhansia ankaria treenitunteja.

Rahalla seksiä ostava mies on säästänyt kuntosalilla treenamisen vaivan, mutta hän menettää rahaa ja joutuu tyytymään instrumentaaliseen vaihtoon sosiaalisen vaihdon sijaan.

Maksutavan sopivuus riippuu miehestä

Mies voi maksaa seksin hankinnan kustannukset eri tavoilla. Se, mikä tapa on kullekin miehelle edullisin, riippuu miehen hallitsemista resursseista:

 1. Vanha raihnainen mies: Raha voi olla ainut tapa saada seksiä
 2. Hyvägeeninen mies: Treenaaminen salilla saattaa olla paras tapa investoida omaan markkina-arvoon.
 3. Kovaksikeitetty huonomaineinen myyntimies: Paras tapa saada seksiä saattaa olla panostus runsaisiiin aloitteisiin, koska myyntimies kestää hyvin pakkeja psykologisella tasolla ja osaa myydä itsensä hyvin.
 4. Nuori poika: Kannattaa panostaa naisten etsintään, koska nuorten sinkkujen markkinat ovat suuret ja naisen löytäminen on paljon helpompaa pelkällä etsinnällä kuin vanhemmissa ikäluokissa

Ripatin vaatimusten faktuaalinen sisältö

Jos Ripatin vaatimukset pilkotaan osiin, Ripatti tavallaan vaatii, että…

 1. Seksistä saa maksaa sosiaalisen vaihdon kautta, mutta ei instrumentaalisen vaihdon kautta riihikuivalla rahalla.
 2. Ne miehet (kuten vanhat ja raihnaiset miehet), joiden paras tai ainut resurssi pariutumismarkkinoilla on riihikuiva raha, eivät saa käyttää parasta resurssiaan seksin hankintaan.

Ripatti tavallaan asettaa tietyt seksistä maksamisen tavat etuoikeutettuun asemaan ja vain rahaa resurssinaan hallitsevat miehet huonompaan asemaan.

Ripatin vaatimus ei edes ulotu niihin sikarikkaisiin miehiin, jotka vetävät naisia puoleensa ilman eksplisiittistä sopimusta rahallisesta vaihdosta, vaikka raha olisikin ilmiselvästi seksuaalisen suhteen muodostumisen motiivina.

Ripatti tavalla syrjii vääriä resursseja (rahaa) hallitsevien miesten seksin hankintaa, koska he maksavat seksistään väärällä tavalla ja väärällä resurssilla.

henrylaasanen

"Jos vaihtoehtoina ovat rikokset, itsemurha, psykoosi ja Laasanen, miksi Laasanen on niin kovin huono vaihtoehto?" (<a href="http://www.todellisuudenomistaja.net/terkkui-tiltille/">tuukkavirtaperko</a>)

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu