Bidenin ensimmäiset 7kk

Biden tai Bidenin hallinto, pikemmin, on suututtanut jopa Euroopan, ydinsukellusvene diileineen Australian ja Britannian kanssa, ja siis tämä Ranskan nenän edestä, mikä oli alunperin sovittu diili. Kiina, Venäjä, Pohjois-Korea ovat tietenkin myös listalla, jolta ei mitään yhteistyötä heru, koska ihmisoikeudet tietysti. Sehän on demokraattien politiikka, nostaa itsensä kaiken muiden yläpuolelle ja lisätä sillä tavoin oikeudenmukaisuutta ja maailmanrauhaa. – Se ei tunnu kuitenkaan onnistuvan, koska maailman johtajat eivät oikein katso hyvällä sitä, että heidät nolataan ja päätöksiä arvostellaan ylhäältäpäin, tai ei pidetä siitä että ydinsukellusveneet alkavat meren pohjassa vakoilla heitä(Kiinaa). Eikä mikään ihme.
Yhdysvallat ei ole vielä ilmeisesti huomannut politiikkansa tuhollisuutta itselleen tai maailmalle. Bidenin suosio on hiipunut monta prosenttia viime keväästä, ja hän on nyt jo epäsuosittu,n.49% on sitä mieltä. Tietysti Afganistan on myös yksi syy ja huono sieltä vetäytyminen. – Kamala Harrisin suosio on tippunut vielä enemmän: Hänen piti olla vastuussa migraatiopolitiikasta ja rajoista. Hän ei ole käynyt siellä kertaakaan, ja paikalla vallitsee täydellinen kaaos, tuhansien ja taas tuhansien pyrkiessä Amerikkaan paremmille leiville. Se, että Bidenin hallinto on antanut hyvin anteliaasti rahaa kaikille, on aiheuttanut myös inflaation, ja velkaa on otettava taas ennätysmäärä.
Koronan hoitokaan ei ole mennyt ihan niin kuin suunniteltiin, eivätkä kaikki halua rokotetta, eivät edes pakolla , puhumattakaan lahjoista, joita on annettu houkuttimeksi. Amerikka on hyvin jakautunut edelleen. Poliisien vähentäminen on lisännyt rikollisuutta, eikä poliisi voi, eikä toisinaaan edes uskalla puuttua enää asioihin, seurausten pelosta. Poliiseja on myös irtisanoutunut paljon, ymmärrettävistä syistä.
Bidenin hallinnon, omasta mielestään ainakin hyveellinen politiikka tulee saamaan ja on jo saanut huonoja seurauksia. Talous ottaa takkiin kun kenenkään kanssa, joka ei ole yhtä hyveellinen, ei voi käydä kauppaa. Yhdysvallat on peruuttanut mm. aurinkopaneeleiden tilauksen Kiinasta, kun epäili ihmisoikeusrikkomuksia toimittavalla tehtaalla. Kiinan uiguurien huonoa kohtelua on jo vastustettu kauan. -Mutta maiden sisäisiin asioihin voimakkaalla sekaantumisella on hintansa. Miten käy ilmastonmuutoksen vaikutusten vähentämisen, jos kaikkia maita ei lähtökohtaisesti saada mukaan, eikä diplomatiasta ole tietoakaan?
Yhdysvaltain ulkopolitiikka on ollut viimeisen puolen vuoden aikaan melkoisen vihamielistä. Trumpin kaudella tätä valtamedia ainakin pelkäsi, mutta Trumpin kaudella näin ei tapahtuntut. Nyt se demokraattien kaudella vaikuttaa suorastaan ilmeiseltä, ja uhkaa jo maailmanrauhaa – uusi kylmä sota näköpiirissä. ”America is back” – Really? -Maataan Joe Biden ei ole pystynyt yhdistämään, ja näyttää enmmän kuin todennäköiseltä, että välivaaleissa valta keikahtaa taas republikaaneille. -Vaikka paljon voi tapahtua sitä ennen. Voiko Biden todellakin pitää virkansa vielä seuraaviin vaaleihin asti? Unohduksia tapahtuu ihan liian usein… Mutta jos Harrisista tulisi presidentti, olisiko hän kykenevä ohjaamaan maata? Harrisin oma presidentinvaalikampanja onnistui tosi surkeasti, ja uskotaan että hänen valinnan perusteena olikin enemmän se, että hän on nainen, ja tietysti myös etnisyys. Voiko Harrisin suosion jotenkin saada kohoamaan?
Yhdysvalloilla on paljon haasteita tulevaisuuteen nähden. Mutta he saivat sen mitä halusivat: Kuka vain kun ei vaan Trump. Mutta Trump saattaa palata 2024, vaikuttaa itse asiassa todennäköiseltä. Mielenkiintoisia aikoja eletään.

+6
hietanenkaija
Perussuomalaiset Espoo

Yhteiskuntatieteiden opiskelija. Mielipiteet ovat omiani.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu