Elää pitää, kuollaan kuitenkin!

Meillä Suomessa kiistellään pääasiassa koronapassista, pitääkö käyttää vai ei. Mutta Tanskassa Kööpenhaminan Yliopiston biologian professori Morten Petersen ihmettelee sitä päätöstä viime viikolta, että Korona luokiteltiin jälleen yleisvaaralliseksi taudiksi. Hänestä päätös on järkyttävä, eikä koronaa hänen mielestään voi mitenkään luokitella yleisvaaralliseksi enää. Kaikki riskiryhmät on jo rokotettu. Voi aina miettiä, kuinka suureksi sairastuneiden lukumäärän voi antaa nousta, mutta sitten tulee hetki, jolloin pitää kysyä, pitääkö sen olla paljon alle influenssa-rajan? Sairaalaan on tullut tietysti enemmän potilaita, ja samanaikaisesti on pulaa sairaanhoitajista, mutta Petersen ei laittaisi tilannetta kuitenkaan sairaaloitten syyksi, ja jatkaa: Jos me emme maailman rikkaimpana maana pysty hoitamaan 400 koronapotilasta, on selvää, että se on ongelma. Hän ei ota siihen kantaa, ovatko tästä työntekijät vai poliitikot vastuussa, mutta korona se ei ole, hän sanoo.
Tämä puolitoista vuotta kun korona on ollut päällimmäisenä, on saanut ihmiset ajattelemään toisistaan toisella tavalla, mahdollisena tartunnanantajana, ja se on Petersenin mielestä epätervettä. Ajatellaan, että taudin voi viedä vanhalle äidilleen. Mutta hän on myös alttina muille sairauksille , ja kuitenkin, hänet on jo rokotettu. Ihmiset vein pelkäävät toisiaan.
Professori on myös huolissaan siitä, että koronarajoitusten toimet rajoittavat liikaa ihmisten elämää. Yritetään pelastaa kaikki sairaudelta, mutta sillä on myös seuraukset, ja tässä täytyy löytää tasapaino. Me kaikki kuolemme, mutta sitä ennen meidän täytyy elää, sanoo professori.
https://ekstrabladet.dk/nyheder/samfund/professor-undrer-sig-har-svaert-ved-at-se-at-corona-er-samfundskritisk/9005065

+1
hietanenkaija
Perussuomalaiset Espoo

Yhteiskuntatieteiden opiskelija. Mielipiteet ovat omiani.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu