Epärehellisesti ulkomaille

Päijät-Hämeen tulosaluejohtaaja Liisa Nordlund tahtoo, että ulkomaille lähtijät käyttäisivät yksityisiä testaajia julkisten sijasta. Hän vetoaa STM:n linjaukseen asiasta viime viikolta. On selvää, että tulosalueelle ei tule tarpeeksi tulosta, kun tapauksia ja testejä on paljon, puhumattakaan siitä, että sairaanhoidolla on suuria ongelmia huonoon palkkaukseen liittyen enimmälti, mutta on myös selvää, että tasa-arvon kannalta tällaista päätöstä ei saisi tehdä. On kummallista, että vasemmisto-vihreiden hallitus hyväksyy tällaiset toimet? Eikö vasemmiston pitäisi ohjelmiensa mukaan olla köyhimpien puolella? Vai onko hallitus vain köyhimpien puolella, kun asia koskee ulkomaan kansalaisia, tai ulkomaita, esim. etelä-eurooppaa?
Suomessa yksityinen testaus maksaa 100-200e firmasta riippuen, ja joskus siihen tulee vielä maksettavaksi kirjoitetut todistukset päälle. Tämä voi olla köyhälle perheelle enemmän kuin mitä matka maksaa. Monella on myös rakkaita ja sukulaisia ulkomailla, eikä voi millään järjellä perustella, että siitä pitäisi maksaa joku 170e ylimääräistä että pääsee matkustamaan. Monet maat vaativat vielä kuitenkin testiä, vaikka pikatestikin monelle maalle kävisi, mutta sitä ei jostakin syystä ole keinovalikoimassa täällä. Ehkä suuret terveysjätit eivät tienaisi sitten tarpeeksi tällä pandemialla?
Siis jos haluaisin mennä julkiselle puolelle testattavaksi, minun pitäisi teeskennellä oireita, tai valehdella että minulla on oireita. Eli minun pitäisi kantaa omassatunnossani stigmaa ”epärehellinen”, ja toivoa että se menee läpi.
Minusta on aivan moraalitonta vaatia tätä ihmisiltä, jotka eivät ole niin hyvin toimeentulevia. Kaikki maksavat kuitenkin veroja, ja vähin, mitä voisi vaatia, että meidät laitettaisiin samalla viivalla. Minusta jo perustuslakikin vaatii sitä. Köyhiä ei pitäisi alistaa sille, että heidän on pakko valehdella saadakseen samat oikeudet kuin hyvin toimeentulevat, se on vain nöyryyttävää. -Monessa maassa testaus maksaa pari kymppiä ja joissakin maissa, niinkuin tasa-arvon mallimaa Tanskassa, se on täysin ilmaista. Toisin sanoen, kustannetaan verovaroilla.
Komissiokin sanoi jo keväällä, että koronatestaus pitäisi tehdä edulliseksi kaikille. No, Suomessa pitää valehdella ja teeskennellä oireita jotta saa ilmaisen testin. Joten ei ihan seurata Komission kantaa. Luin STM:n ohjeistuksen, joka oli tavan mukaan hyvin ympäripyöreä, mutta siinä sanottiin kyllä tällainenkin lause: ”Testien pitäisi olla helposti saatavilla ja edullisia.” Sitä ne eivät kyllä ole. Joten, köyhimpien pitää valehdella ja teeskennellä edelleen. -Vasemmistohallitus, meneekö tämä teidän mielestä ihan niinkuin pitää? Koska minun ja monen muun mielestä ei todellakaan.

+3
hietanenkaija
Perussuomalaiset Espoo

Yhteiskuntatieteiden opiskelija. Mielipiteet ovat omiani.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu