Hienoa, Lasse Lehtonen!

Nyt alkaa THL:stä kuulua järjen ääniä! Jos muualla pystytään rokottamaan – ja halutaan, nimenomaan! -Niin miksi ei sitten meillä? -Suomessa ei ole tehty kunnollista koronastrategiaa, ei ole pystytty antamaan mitään päivämääriä, tai sitä, miten paljon rokotteita ylipäätään on tulossa Suomeen. Se on äärimmäisen stressaavaa tavallisille ihmisille, jotka vain toivovat rajoitteiden loppumista, ja viruksen kuriin saamista. Se on myös äärimmäisen epäoikeudenmukaista, ja tuntuu niin niin tehottomalta covid-strategialta. Kukaan ei tunnu tietävän mitään.

Tanska suunnittelee siis rokottavansa koko väestön kesään mennessä. Väkeä suunnilleen sama kuin Suomessa, ja rokotukset aloitettiin 27pv. joulukuuta, sama kuin täällä. Tanskassa on rokotettu 115.000 ihmistä, Suomessa n.20.000. Suomessa on suunniteltu, että väki ehkä saataisiin rokotettua vuoden loppuun mennessä. Se tarkoittaisi sitä, että rajoituksia pitäisi jatkaa vuoden loppuun saakka, eikä tietenkään Tanskaan ja moneen muuhunkaan maahan olisi mitään asiaa.

Tanska tilasi rokotteita lisää heti kun siihen oli mahdollisuus, haluten varmistua siitä, että ne riittävät. Suomessa hallitus halusi ”olla yhteisrintamassa EU:n kanssa”, toisin sanoen, laittamatta omaa kansaa etusijalle. Jopa Saksa tilasi lisää rokotteita. Myös Viro.

Tämä on Suomella ihan perustavanlaatuinen ongelma. Se on täällä niin, että me olemme EU:ta varten, kun taas Tanskassa ja monessa muussa maassa EU on heitä varten. Ja näinhän se pitäisi olla.  Tanskassa mennään eikä meinata ja ajatellaan että EU:n pitää palvella heitä eikä päinvastoin, koska eihän EU:sta ole muuten meille mitään hyötyä. Ja jos se ei palvele, meillä on velvollisuus ottaa asia omiin käsiimme.EU:n ei pidä määrittää meitä, meidän on tarkoitus määrittää EU:ta.

Lasse Lehtonen  laittoi eteemme kaksi vaihtoehtoa: Joko rokotustahtia nostetaan huomattavasti, ehkä tilaten Astra-Zenecan rokotetta kun se hyväksytään EU:ssa(toivottavasti pian), tai sitten pitää rajoitukset voimassa tai jopa kiristää niitä! Ei ole vaikea arvata mitä suomalaiset pitää parhaimpana ratkaisuna. Nyt tarvitaan toimintaa! Kansa on lopen kyllästynyt selityksiin. Ne on täysin hyödyttömiä.

hietanenkaija

Yhteiskuntatieteiden opiskelija. Mielipiteet ovat omiani.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu