Koronan hoito poukkoilee?

Jalkapallofanit ovat mielestäni saaneet tarpeettomasti lokaa niskaansa siitä, kun kävivät kannustamassa omiamme historiallisissa EM-kisoissa. Oli varmaan kaikille selvää että sinne mennään, joten se piti vain järjestää koronaturvallisesti. Niin ei kuitenkaan tehty. Rajalla oli kaksi testaajaa per 3000 kisaturistia, joista oli tieto, koska he myös menivät rajan yli. Kymsoteko on vastuussa siitä että testaajia oli vain kaksi, vai THL, vai sosiaali-ja terveysministeriö, vaiko hallitus?
Koronan hoito on sujunut Suomessa todella poukkoilevasti. Hallitus ei ole ollut tehtäviensä tasalla, rajoitukset joko liian myöhään tai liian paljon ja väärin kohdennettu. Ihmiset kärsivät, samoin talous. THL:n ennustukset ovat usein menneet väärin, ja tilannearvio on liian usein ollut aivan metsässä. Kaikki muistavat mallinnukset ajalle, jolloin olisi pitänyt pitää vaalit, esim, ja maskikeissin, ja sen, että koronahan on vaan flunssa, ja Italia katuu vielä kun sulkee kyliä turhaan. Tietysti – kuinka paljon se johtuu siitä, että THL on myös sosiaali- ja terveysministeriön ohjauksessa, en tiedä, siellähän ei taida olla lainkaan lääketieteellistä ymmärrystä.
Katsoin netistä mikä meidän THL oikeastaan on, ja miksi se ei ylinpänä terveysviranomaisena tee, mitä sen pitäisi, eli pitää maa terveysturvallisena. Koronankin keskellä sen pitäisi jotenkin pystyä tekemään se. -THL:ltä on pienennetty budjettia vuosi vuodelta, pyritty säästämään, ja siitä on myös asiantuntijat varoitelleet, eikä näköjään turhaan. Paljon osaavaa väkeä on lähtenyt tai joutunut lähtemään pois, kun ei ole resursseja. Se voitto olisi kuitenkin tullut nyt, kun maa olisi saatu avattua nopeasti ja turvallisesti. Olisi päästy nopeammin normaaliin, jos toimet olisi kohdennettu juuri sinne minne piti, ja ne olisi tehty oikea-aikaisesti. Ihmiset olisivat voittaneet, ja siitä olisi syystäkin voinut olla ylpeä. Tämä oli kyllä hyvä oppitunti siitä mihin liiat säästöt vievät meidät.
Toivon että kaikki ovat nyt sitä mieltä, että turvallisuudesta ei voi tinkiä. Ja täytyy olla joku taho, joka pystyy vastaamaan maan terveysturvallisuudesta, ja myös niin, että sen ei välttämättä tarvitse vastata hallitukselle tiedotuksistaan. Minusta hallituksen olisi nyt myös ymmärrettävä, että koronan aikaan tärkein asia hoitaa on nimenomaan korona, koska se koskettaa joka ikistä ihmistä. Muut asiat, esim. ilmastokysymykset, saavat kyllä odottaa, niiden aika ei ole nyt.
Minusta testaus – kaikille ilmainen testaus olisi ollut se, ja edelleen olisi, millä maa pääsee eroon koronasta. Tanskassa testaus on ilmaista, sitä on joka puolella, ja maa on melkein takaisin normaalissa: maskipakkoa ei ole, ja koronan ilmaantuvuus on 0,25% tehdyistä tuhansista päivittäisistä testeistä. Kisamatka Hollantiin tuhansilta tanskalaisfaneilta toi 4 tartuntaa, jotka oli helppo hoitaa. Kaikki testattiin – tietysti. Hallituksen on turha ottaa kunniaa siitä, että suomalaiset ovat seuranneet rajoituksia, niinhän ne usein tekevät, vaikka hallitus ei olekaan aina tehnyt omaa osaansa. -Hallituksen kannattaisi myös miettiä uudelleen rahoitusta THL:lle. Terveydenhuollon pitää olla kunnossa, se on tärkeä sivistysvaltion mittari.

+2
hietanenkaija
Perussuomalaiset Espoo

Yhteiskuntatieteiden opiskelija. Mielipiteet ovat omiani.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu