Lupauksia, lupauksia!

Nyt on vaalit tulossa, ja sen huomaa! Lupauksia, toinen toistaan uskomattomampia, satelee. Etenkin hallituspuolueitten täytyy nyt yrittää kohottaa vähän profiilia ja lisätä uskottavuutta koska kaikki nyt ei ole mennyt ihan niinkuin Strömsössä… RKP haluaa hoitajille 4-päiväistä viikkoa. Demarit haluaa kansanomaistaa pääministeriyttä, tai sosiaalidemokratiutta pitämällä kotibailuja ..,no, veronmaksajien laskuun tosin. Mitä vielä muilta puolueilta? Tulossa on, se on varmaa. Jokainen puolue haluaa saada edustajansa maan terveydenhuoltoon ja sen hallintoon. Hallintohimmeliksi tätä on jo kutsuttu.
Jos mietitään, mitä tämä hallitus on saanut aikaan, ja miten paljon ne ovat pysyneet lupauksissaan ja ohjelmissaan, sehän on ratkaisevaa miten paljon näihin lupauksiin voi luottaa. Rahaa on annettu miljardeja etelä-euroopan ”köyhille” maille, vihreän siirtymän ansiosta monet ovat joutuneet tai joutumassa köyhyysrajan alapuolelle. Bensan hinta on pilvissä ja edelleen nousee, sähkön hinta samoin eikä kompensaatiota näy, ainakaan omalle maalle. Ehkä Euroopalle? -Ruoan hinta nousee jatkuvasti. Poliisit joutuivat lähes polvillaan pyytämään lisärahoitusta, vaikka tarve on ilmeinen. Hoitajapulaan ei ole saatu mitään ratkaisua, ja tämä on sellainen asia joka on lähes katastrofaalinen. -Suomea ei ole haluttu auttaa juuri missään, ja on suunnattu lähes kaikki apu EU:n suuntaan tai globaaleja asioita tukien. Mikä saisi uskomaan, ettö hallituspuolueita edes kiinnostaa pitää oman maan puolta missään asiassa? Aikaisemmin vasemmisto on väittänyt olevansa köyhimpien ja alistetumpien puolella. Miksi uskoa mitä hallituspuolueilta luvataan? Oma maa ei heitä kiinnosta.
Hoitajapulaan olisi kyllä helppo ratkaisu: Nostetaan palkkoja: ne voidaan antaa korvamerkittyinä kunnille, yksityiset seuraaavat kyllä perässä. Kun palkka on kohtuullinen, osapäivätyö on mahdollista, ja silloin on erikseen päivä-, ilta- ja yövuorojen hoitajat, ja työvuorot voidaan valita itse. Tämä olisi todella tervetullutta myös perheellisille, joiden lasten päivähoito saadaan järjestymään. Näin terveydenhuolto toimii pääosin muualla Pohjoismaissa, ja näin se saataisiin toimimaan myös meillä. Mutta palkat on siinä keskiössä, ja raha. Tässä on kysymys siitä, olemmeko edelleen pohjoinen hyvinvointivaltio, jolla on hyvä ja toimiva terveydenhuolto, vai onko globaalisuus ja ykkösinä oleminen ilmastoasioissa tärkeintä suomalaisille? Vaakakupissa on oman maan asukkaiden hyvinvointi. Ja vasemmistopuolueille uskottavuus maan asioiden kunnollisessa hoidossa.

PS. Maakuntavaaleissa kannattaa myös äänestää.

+1
hietanenkaija
Perussuomalaiset Espoo

Yhteiskuntatieteiden opiskelija. Mielipiteet ovat omiani.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu