Mitä, nytkö jo rokote ?

Suomen hallitus ja terveydenhuolto on aivan valmistautumaton uuden koronarokotteen tuloon.  Se tulee kuin joululahjaksi Suomeen! – mutta mitään ei ole valmiina!  Asiasta pitää neuvotella, saada kokous aikaiseksi jotenkin niin että kaikille sopii, ja logistiikkakin on jotenkin saatava sovitettua mukaan.  Entäs ne kylmäsäilytystilat…On se niin vaikeeta. Joulukin tulossa, ja Uusi vuosi, ei taida millään keritä?

Tässä olisi ollut melkein vuosi suunnitella näitä asioita. Onko jotakin tärkeämpää? Euroopan Unionikin oli jälkijunassa, mutta huomasi sen sentään ja aikaisti omaa hyväksymiskokoustaan viikolla. Britanniassa, Usa:ssa, Kanadassa ja Meksikossa Phizerin koronarokotukset on jo aloitettu. EU lupasi myös, että kaikkialla EU:ssa aloitetaan rokottaminen samaan aikaan, vuoden alussa tai jo joulun ja uuden vuoden välissä.- Mahtaako se tulla heille yllätyksenä, että Suomi suunnittelee ehkä aloittavansa rokotukset tammikuun puolivälissä, jos kaikki täällä hyvin käy? Jos kaikki muut maat tähän pystyvät, ja ovat pitäneet valmistautumista ykkösprioriteettina, miksi Suomi ei ole tähän pystynyt? Eikä yritä nytkään. Tuhannet ovat työttöminä, vanhukset sinnittelevät yksin hoivalaitoksissa, yhteiskunta on puoliksi suljettu ja kaikki kulkevat maskit naamalla (Niin, ne kuuliaiset siis) . Mitä yhteiskunta tekee meidän puolestamme? Kiirehtiikö tarpeellisen rokotteen antamista sitä ehdottomasti tarvitseville? No, ei todellakaan, ja tämä vähentää ennestään luottamusta meidän poliittisiin päättäjiin, ja syystäkin.  Pitääkö aina mennä jälkijunassa…

Rokote on käyttökelpoista viisi viikkoa sen saavuttua ilmeisesti. Onko seurava tieto sitten, että sitä ei saatu jakoon ajoissa, ja osa jouduttiin heittämään pois koska logistiikkaa ei saatu toimimaan tai kylmäsäilytystiloja ei ollut? Kuka ottaa vastuun? Miksi näistä asioista ei voi kirjoittaa suoraan ja pakottaa yhteiskuntaa ja päättäjiä sitten toimimaan sen sijaan että aina selitettäisiin, miksi ei nyt toimitakaan? Ihmiset eivät edes tiedä, että on muita vaihtoehtoja kuin odottelu. -Asiat pitää tehdä tänään, ei huomenna, ja mieluummin vielä, eilen. Näin se tehdään muuallakin, ainakin todella tärkeissä asioissa. Miksi ei meillä? .Hallitus, olette vastuussa THL:n kanssa pandemian hoidosta tässä maassa. Teettekö parhaanne kansamme hyvinvoinnin ja terveyden eteen,  tässä tilanteessa?

hietanenkaija

Yhteiskuntatieteiden opiskelija. Mielipiteet ovat omiani.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu