Mitkä ihmeen eu-vaalit?

Suomessa on käynnissä vaalit, johon vain vähän yli 40% suunnittelee antavansa äänensä. Se on demokratian kannalta vähän kyseenalaista, miksi näin vähän? Tietysti pitää paikkansa, että se demokratia on viety vähän kauas meistä. Mutta olisiko kuitenkin mahdollista tietää, mitä siellä tapahtuu ja mistä siellä oikein päätetään ja miksi? Kyllä tämä pitäisi selvittää kaikille, mailla, tai Eu:lla, olisi velvollisuus tehdä se.
Suomen media ei ole minusta lähettänyt mitään ratkaisevan tärkeää infoa vaaleista Eu:n tasolta: mitkä on ryhmät mihin puolueet kuuluvat, mitkä on niiden agendat, päämäärät, mitä asioita siellä on tähän mennessä ajettu, ja miten on äänestetty. Mitään debatteja Eu-vaaleista ei ole televisioitu Suomeen. Pitäisi myös tietää mitä muita maita näihin ryhmiin kuuluu. Suomessa ei ole saatu kuin sirpaletietoutta asioista, eikä kokonaiskuvaa pysty saamaan helposti. Minusta ei voi vaatia sitä, että kaikki menisivät eu:n omille sivuille ja kaivaisivat sieltä tietoja, se on monimutkaista ja aikaa vievää. Jos on kielitaitoa ja aikaa, asiat aukeaa vähän helpommin, mutta sitä ei pitäisi voida vain olettaa. Ei mikään ihme että suurin osa ihmisistä ei halua äänestää, koska eivät yksinkertaisesti tiedä mistä äänestävät. Se on surullista, se ei ole demokratiaa. Ihmisten leimaaminen laiskoiksi on täysin epäreilua, koska siitä ei ole ollenkaan kyse. Emme ole laiskoja tai tyhmiä.
Eu:ssa on vain kaksi ryhmää, jotka ajavat asiaan muutosta: Vähemmän eu:ta ja enemmän kansallista päätösvaltaa, demokratiaa lähemmäksi kotimaata, eli ECR ja ID. ECR:n kampanjoi iskulauseella :Maalaisjärki takaisin! Ryhmä haluaa esim. malttia vihreään siirtymään. Tähän ryhmään kuuluu puolueita mm. Melonin pääministeripuolue Italiasta, puolueita Saksasta, Hollannista, Ruotsista ruotsidemokraatit ja Suomesta perussuomalaiset. -Id-ryhmä on se vielä radikaalimpi näistä, ja siihen kuuluu mm. Ranskan Le Penin puolue Kansallinen Liittouma ja Tanskan Kansanpuolue. Saksan AFD erotettiin ryhmästä hiljakkoin joidenkin ehdokkaiden nazi-yhteyksien vuoksi. ID-ryhmä kampanjoi mm. sananvapauden laajentamisesta. Molemmat puolueet kampanjoivat ylenmääräistä maahanmuuttoa vastaan. Ranskan Le Pen on ehdottanut ECR:n ja ID:n yhteistyötä Italian Melonille vaalien jälkeen, jolloin se olisi Eu;n toiseksi suurin liittouma.
Siis jos haluaa että Eu toimii niinkuin on tähänkin asti toiminut, kannattaa äänestää henkilöitä, joiden puolue kuuluu EPP:hen, S&D:hen tai Greens/EFA:an. Euroopassa on ennustettu, että muutospuolueet tulevat saamaan suuren voiton, ja joka vaaleissahan nämä ovat kannatusta lisänneet. Eu:ssa pelätään näitä ”laitaoikeistoja”, mutta näyttää siltä, että tavalliset ihmiset haluavat asioita joita ne ajavat. Onko Eu:sta tullut vain norsunluutorni, jossa jäsenet eivät ymmärrä tavallisten kansalaisten asioita? Olisi ollut hyvä, jos Suomen media olisi näyttänyt mitä Euroopassa tapahtuu, niin että kansalaiset olisivat selvillä asioista, ja tietäisivät oikeasti, ketä äänestää. Nämä on tärkeät vaalit Euroopassa, muutos vai vallitseva tilanne? Kannattaa äänestää. Koko Euroopan tulevaisuudelle, Suomellekin, nämä on todella tärkeät vaalit, vaikka sitä ei tuodakaan korostetusti esille. Se ääni kannattaa käyttää nyt.

hietanenkaija
Perussuomalaiset Espoo

Yhteiskuntatieteiden opiskelija. Mielipiteet ovat omiani.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu