Rokotusfiasko

EU:lla on varalla meille taas uusi pettymys.  Päästiin juuri iloitsemasta siitä, että nyt on rokotteita, eikä tarvitse kauaa enää pitää maskia tai varoa ihmisiä, ja pian pääsee monet taas töihin tai kouluun! Mutta ei niin nopeasti! Rokotteita ei ole tarpeeksi nopeaan rokottamiseen, niitä ei ole meille tarpeeksi, ja muut maat ovat ennättäneet ensin: Britannia, Yhdysvallat, Kanada.  -EU:n rokotteen tilausmäärät ovat olleet myös aivan riittämättömiä, ja vaikka Pfizer on tarjonnut lisää rokotteita, niitä ei ole haluttu tilata.  Nyt, uuden tiedon mukaan, näitäkin halutaan jakaa EU:n ulkopuolisille alueille, ilmaiseksi tietenkin, tai oikeastaan EU:n veronmaksajien varoilla. Mitään läpinäkyvyyttä rokotteista ei ole ollut tarjolla, ja ”tiedot” ovat tulleet pääasiassa iltapäivälehdiltä tai Yleltä. Mitä oikein tapahtuu??

Siis koska Suomen kansa rokotetaan? Ennen joulua sanottiin että keväällä. Nyt sanotaan että vuoden lopussa. Saksa ja ainakin Tanska myös ovat käyttäneet optiota hankkia lisää rokotteita, koska jo huomasivat, että EU ei kykene tarpeellisiin toimituksiin. Käyttikö Suomi tällaista optiota? En ole kuullut sellaisesta. -EU laahaa koko muuta maailmaa perässä näissä toimituksissa (Spiegelkin kirjoitti tästä, ei ainoastaan minun mielipiteeni) ja se tarkoittaa sitä, että maa pysyy suljettuna kauemmin, talous kärsii, ihmishenkiä menetetään ja ihmisten covid-sieto hiipuu. Siis, EU ei kykene huolehtimaan kansalaisistaan. -Virus myös muuntuu, joten sekin on mahdollista, että rokotusten lykkääntyessä rokote ei ole enää yhtä tehokas.  Onko tätä mietitty?

Suomen hallitus ensi sijassa on vastuussa siitä mitä Suomi tekee tai ei tee. Miten paljon rokotteita tilataan, ja missä järjestyksessä ne annetaan. Hallituksen vastuuseen kuuluu myös se, että logistiikka ja rokotteiden järjestäminen sujuu. Tämä virus on ollut meidän kiusana jo melkein vuoden, joten voisi olettaa, että olemme valmiina sen hävittämiseen?  Mutta tässäkin on ollut vaikeuksia.

EU on ollut aivan liian hidas ja tehoton taistelussa tätä virusta vastaan.  Taas yksi näitä juttuja. Haluaisin uskoa EU:sta parempaa, mutta kun tällaista tapahtuu…

https://sn.dk/Danmark/Vaccinechef-Vi-har-behov-for-flere-vacciner-paa-paletten/artikel/1399250

https://ec.europa.eu/denmark/news/press_review/201222_da

 

hietanenkaija

Yhteiskuntatieteiden opiskelija. Mielipiteet ovat omiani.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu