Tartuntatautilaki, haloo hallitus!

Hallitus ei ilmeisesti ole kuullut sellaisesta asiasta ollenkaan kuin tartuntatautilaki. Sehän edellyttää että kansalaisia suojellaan kaikin mahdollisin keinoin yleisvaaralliselta taudilta, mikä Covid-19 myös on. Mitenkä tartuntoja voi ehkäistä, paitsi kahden metrin välimatkalla viereiseen, ja sulkemalla koulut ja kirjastot? – Pitämällä kirjastot ja koulut kiinni, pitämällä välimatkat, maskisuosituksella(no eihän niitä voi suositella kun niitä ei ole). Mitä tapahtui testaamiselle? Ei siitä ole kuulunut mitään, vaikka se on aivan olennainen keino taudin voittamiseen. Vaikuttaa että hallitus ei tunne lakia joka niitä velvoittaa, tai ei välitä siitä. Voiko noin vain olla tottelematta lakia? Poliitikonkin pitää noudattaa lakia?

Miten suojellaan lapsia tartunnoilta, tai lasten perheitä, kun koulut on päätetty avata, vaikka vain kahdeksi viikoksi? Avaaminen on riski, ja lisäksi melkoisen tarpeetonta, kaikilla tasoilla puntaroituna. Kahdessa viikossa ei opi mitään, arvosanat on annettu. Kaikkien oppilaitten aloitettua yhtäaikaa, lukiot poissuljettuna, ei ole mitään mahdollisuutta pitää etäisyyttä luokissa. Monet koulut ovat lisäksi väistötiloissa…Tähän ei voi olla muuta kuin jotkut ideologiset syyt, eihän siinä mitään järkeä ole, eikä tartuntoja sillä millään lailla pyritä ehkäisemään, vaan lisäämään. Ja sitten vielä uhataan avata ”kansan rakastamat kirjastot”. Tervetuloa, Korona! Ollaan menossa Ruotsin tielle.

Li Anderssonin lupaama vappusatanen ei nyt lohduta yhtään. Hallitus on kansan mielestä toiminut tyydyttävästi tähän asti koronan hoidossa, mutta nyt kyllä tulee muutos. Tehdyt toimet eivät enää vakuuta, eikä selittelyt enää riitä. Suojavarusteita ei ole, koska, maskeja ei ole, koska, maskeja ei pidä käyttää, koska(Vaikka riskiryhmäläisillehän nämä maskit on juuri tarkoitettukin), ihmiset vaeltelevat karanteenitta, koska. -Kyllähän tämä oli odotettavissa, tällä hallituspohjalla. Minusta on ihme, että Suomi on säästynyt näinkin vähillä tartunnoilla tähän asti, ja minusta siitä voi kiittää ennen kaikkea suomalaisia, jotka ovat tunnollisesti yrittäneet seurata ohjeita. Mutta nyt kun Suomea ollaankin avaamassa, vaikka tautia ei ole taltutettu, ja vaikka huippua ei ole saavutettu, ja tartunnan saaneita on yhtä suuri määrä tai suurempi kuin ennen, mitä nyt pitäisi tehdä? Pitäisikö edelleen uskoa, että meistä pidetään huolta, vaikka ei todellakaan näytä siltä?Tarttumisvaarasta ei välitetä, ja kansan mielipide ei tarkoita mitään. Kansa on jätetty aivan yksin. Tässä on ihmishenget kyseessä, ja meitä ja etenkin heikoimpia pitäisi suojella inhimillisyyden tähden, ja jos ei siksi, niin sitten siksi, että laki niin määrää. Ja meidän pitäisi voida luottaa siihen että niin myös tehdään. Tässä on oikeasti suuret ja tärkeät asiat kyseessä.

 

 

 

hietanenkaija

Yhteiskuntatieteiden opiskelija. Mielipiteet ovat omiani.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu