Vantaa-Kerava -hyvinvointialue — mikä voisi mennä pieleen palkkauksessa?

Hyvinvointialueiden tulee aloittaa välittömästi palkkaharmonisaatio laatimalla uusi työn vaativuuden arviointi. Palkat täytyy, jo oikeuskäytännönkin mukaan, harmonisoida korkeimpaan tehtäväkohtaiseen palkkaan.

Tähän työhön hyvinvointialueella on aikaa noin kaksi vuotta. Pieni suuri hyvinvointialueemme on kuitenkin helpoimmasta päästä harmonisoitavissa palkoissa.

Olen itse ollut neuvottelemassa kuntayhtymien palkkaratkaisuista ja siitä, miten tämä työ tulisi tehdä. Tätä osaamista olen valmis jakamaan myös hyvinvointialueelle.

Palkkaharmonisaation lisäksi pääkaupunkiseudun sote-alan työvoimakriisi asettaa alueelle paineita palkkauksen ja työolojen kehittämiseen. Alan veto- ja pitovoima ovat kadonneet viimeisten vuosien aikana koronakriisin ollessa Super Mario -peleistä tuttu viimeinen vastustaja, joka on entisestään kiristänyt hoitajien työtahtia ja altistanut heidät tappavalle virukselle.

Työvoimakriisin pahetessa työnantajat ovat yrittäneet olla innovatiivisia saadakseen lisää työvoimaa. HUS:n lanseeraamat itse tulostettavat, ihan aikuisten oikeasti itse tulostettavat, kortit olivat varmasti se kaikkein suurin pohjanoteeraus. Sanonta ”kissa kiitoksella elää” ei päde ihmisiin. Kiitoksella ei makseta asumista, ruokaa ja muuta itsensä tai perheen elättämistä

Käytävähuhuina kuulin, että HUS:n johto olikin saanut oman osuutensa kiitoskorteista.

Kiitos siitä!

Suomessa on rakenteellinen ongelma naisvaltaisten ja miesvaltaisten alojen välillä. Naisvaltaisilla aloilla palkkaus on jäänyt liian pieneksi, vaikka työn vaativuus ja varsinkin sen vaikuttavuus on merkittävä. 

Työvoimapulaan, alan pito- ja vetovoimaan, on hyvin yksinkertainen ratkaisu, kuten Keravan kaupunki on osoittanut lastensuojelun osalta. Alan palkkausta on kehitettävä ja se on nostettava kilpailukykyiseksi. 

Vantaa-Kerava -hyvinvointialue on pieni suuri hyvinvointialue keskellä Uuttamaata. Se kilpailee osaavasta ja koulutetusta henkilökunnasta niin Keski-, Länsi ja Itä-Uudenmaan hyvinvointialueiden kuin myös Helsingin kanssa. Vantaa-Kerava -hyvinvointialueen tulee olla paras työnantaja alueella. Tämä olkoon tavoitteemme.

Vanha sanonta “hyvinvoiva hoitaja hoitaa hyvin” pitää paikkansa. Palkkauksen ohella hyvinvointialueen on tuotettava hyvinvointia myös koko henkilökunnalleen. Alueen on syytä kiinnittää erityistä huomioita määräaikaisten ketjutuksiin, työvuorolistojen muutoksiin sekä myös muuhun työvuorosuunnitteluun. Johtamisen on oltava nykyaikaista ja työntekijöitä on kuultava oman työnsä asiantuntijoina. Mahtavia, mutta saavutettavia tavoitteita.

 

+1
hiilinen
Vasemmistoliitto Vantaa
Ehdolla aluevaaleissa

Olen 46-vuotias paljasjalkainen vantaalainen Askistosta. Liiton mies. Perheeseeni kuuluu vaimo sekä kaksi lasta. Sopimusasiantuntijana liitossa, eli liiton mies.
Omaan lähihoitajan suuren sydämen.
Harrastan aktiivisesti myös tietokonepelaamista.
Yhteystiedot:
hiilinen(at)gmail.com

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu