Missä mennee tämän miehen ajatus?
Kansaneustaja Kurvinen haluais vissiin estää Vapaa-ajattelijoitten aattelemisen, en voikko nauraa, eihän tämä ole totta?
Perehtys vähän asioihin ja mitä tekkee ev-lut-kirkko tai kirkot ja uskonnot ylleensäki, nyt mie nauran ja hämmästelen ja olen surullinenki, nuin kapea-alasta tietämystä ja ykspuolista näkemystä, pah! Ei ole ihme, että on maailmanrauha jatkuvasti vaarassa!
Vai käsitänköhän mie jotenki väärin?
http://www.iltalehti.fi/uutiset/2014032018143703_uu.shtml
Rakastavia ja toihveikkaita terhveisiä maailman rauhan puolesta ja Irja Laamaselle ihania terhveisiä! t. ämmi ja nähhäänpä illalla, antaapa ajatusten muhia!
http://www.eskokurvinen.fi/
Lain ja hyvien tapojen vastainen yhdistystoiminta
Eduskunnan puhemiehelle
Kokoontumis- ja yhdistymisvapaus kuuluvat olennaisesti demokraattiseen oikeusvaltioon, ja ne ovat turvattu myös ihmisoikeutena. Euroopan ihmisoikeussopimuksen (SopS 63/1999) 11(1) artiklan mukaan jokaisella on oikeus rauhanomaiseen kokoontumis- ja yhdistymisvapauteen. Artiklan 2 kohdan mukaan kokoontumis- ja yhdistymisvapautta koskevat rajoitukset ovat sallittuja ainoastaan, mikäli ne ovat välttämättömiä demokraattisessa yhteiskunnassa kansallisen ja yleisen turvallisuuden vuoksi, epäjärjestyksen tai rikollisuuden estämiseksi, terveyden tai moraalin suojaamiseksi tai muiden ihmisten tai oikeuksien ja vapauksien suojaamiseksi.
Yhdistymisvapaudesta säädetään Suomen perustuslain (731/1999) 13.2 §:ssä, jonka mukaan jokaisella on oikeus ilman lupaa perustaa yhdistys, kuulua tai olla kuulumatta yhdistykseen ja osallistua yhdistyksen toimintaan. Yhdistyslain (503/1989) 1 §:n mukaan yhdistyksen saa perustaa aatteellisen tarkoituksen yhteistä toteuttamista varten ja sen tarkoitus ei saa olla lain tai hyvien tapojen vastainen. Suomen perustuslain 11§:ssä taataan kansalaisille uskonnonvapaus. Ihmisillä on oikeus tunnustaa ja harjoittaa uskontoa, oikeus ilmaista vakaumuksensa ja oikeus kuulua tai olla kuulumatta uskonnolliseen yhdyskuntaan. Kukaan ei ole velvollinen osallistumaan omantuntonsa vastaisesti uskonnon harjoittamiseen.
Suomalainen yhteiskunta ja suomalaisten moraalikäsitys ovat muovautuneet hyvin pitkälti vuosisatojen kuluessa kristilliselle elämänkatsomukselle. Kirkko ja sen seurakunnat ovat olleet yhteiskuntamme ulkoinen ilmentymä. Voidaan sanoa, että niin sanottu maallinen yhteiskunta eri organisaatioineen ja normeineen on hakenut mallinsa myös samalta perustalta, mutta paljon myöhemmin. Suomessa toimii tällä hetkellä kymmeniä uskonnollisia yhdyskuntia, jotka edistävät omaa toimintaansa. Pääsääntöisesti ne elävät siis rauhallisessa rinnakkaiselossa keskenään, jopa yhteistyötä tehden, eivätkä häiritse toistensa tekemisiä. Suomen evankelis-luterilaisella kirkolla sekä Suomen ortodoksisella kirkolla, käytännössä seurakunnilla, on edelleen merkittäviä yhteiskunnalle kuuluvia erityistehtäviä sekä myös jäseniinsä kohdistuva verotusoikeus. Näillä varoilla hoidetaan muun muassa diakonia-, lapsi- ja nuorisotyö sekä kulttuurityö.
Vapaa-ajattelijain Liitto ry on uskonnottomien etujen, oikeuksien ja oikeusturvaa ajava yhdistys. Sen toiminnan tarkoituksena on edistää uskonnottoman todellisuuskäsityksen leviämistä, sekä lisätä kriittisyyttä uskontoja kohtaan, purkaa lainsäädännöllisin muutoksin valtiokirkkojärjestelmä ja poistaa uskonnonopetus kouluista, päivähoidosta sekä valtion yliopistoista. Perustuslailla turvattuun sanavapauteen sisältyy oikeus jokaiselle lausua kritiikkiä kenenkään sitä estämättä, myös julkisyhteisöjä kohtaan. Vapaa-ajattelijain Liiton toimintatapoja on kuitenkin aiheellista kyseenalaistaa, ovatko ne lain hengen mukaisia. Yhdistys toimii uskontokuntia, erityisesti Suomen evankelis-luterilaista kirkkoa, vastaan ja sen kannanottoja voidaan pitää jopa provokatorisina ja ryhmää vastaan kiihottavina. Yhdistyksen toiminta ei tue moniarvoista yhteiskuntaa.
Vapaa-ajattelijain Liitto ei salli vapaata uskonnonharjoitusta, vaan se pyrkii ajamaan voimakkaasti läpi uskonnottomuuden kulttuuria. Tästä keskeisenä esimerkkinä on Vapaa-ajattelijain Liiton perustama ja ylläpitämä Eroakirkosta.fi-sivusto. Palvelun tarjoaminen on rinnastettavissa myös julkiseksi hallintotehtäväksi, mutta joka ei kuitenkaan täytä kansalaisten oikeusturvatakeita. Sen kautta kansalaiset voivat tehdä kirkosta eroamisilmoituksen sähköisesti suoraan maistraattiin, josta tiedot välittyvät tiedoksi seurakunnille. Palvelu ei varmenna käyttäjän henkilöllisyyttä, jolloin myös väärinkäytökset ovat olleet mahdollisia. Toiminnassa ei siten oteta riittävästi huomioon yksityiselämän ja henkilötietojen suojaa sekä oikeusturvakysymyksiä ja hyvää hallintoa.
Vapaa-ajattelijain Liitto levittää aktiivisesti myös yksipuolista tietoa kirkosta eronneiden määristä. Yhdistys ei tarjoa sivustojensa kautta mahdollisuutta liittyä kirkkoon saati muutakaan puolueetonta tiedonsaantimahdollisuutta kirkon jäsenmäärien kehityksestä, eli heiltä ei saa yhtenäistä ja totuuden mukaista kuvaa jäsenmäärien kokonaiskehityksestä. Esimerkiksi viime vuonna evankelis-luterilaiseen kirkkoon liittyi noin 15 000 uutta jäsentä, joka on kaikkien aikojen ennätyksellinen määrä. Vapaa-ajattelijain Liiton toiminta ei tarjoa aitoa vaihtoehtoa yhteiskunnallisesti merkittävälle valtiokirkon organisoimalle diakonia- sekä lapsi- ja nuorisotyölle.
Oikeudenmukaisuuden edistäminen ja yksilön vapauden ja oikeuksien turvaaminen ovat valtiosääntömme taustalla olevia perusarvoja. Näiden arvojen varaan rakentuu suomalainen oikeusajattelu. Se kulminoituu lainalaisuuden periaatteeseen – ”maa on lailla rakennettava”, joka on koko oikeus- ja yhteiskuntajärjestyksemme perusta.
Edellä olevan perusteella ja eduskunnan työjärjestyksen 27 §:ään viitaten esitän asianomaisen ministerin vastattavaksi seuraavan kysymyksen:
Miten oikeusministeriö aikoo varmistaa, ettei minkään yhdistyksen toiminta perustu lakien ja hyvien tapojen vastaiseen toimintaan niin, että sillä vahingoitetaan toisen yhdistyksen, organisaation tai yhdyskunnan toimintaa?
Ja miksi yhteiskunnassamme sallitaan laillisen yhdistyksen harjoittaa toimintaansa levittämällä yksipuolista toisen yhteisön, kirkon, vastaista tietoa sekä ylläpitää toisesta yhteisöstä eroamiseen tarkoitettua sivustoa?
Helsingissä 18 päivänä maaliskuuta 2014
Esko Kurvinen /kok
http://www.kotimaa24.fi/artikkeli/kansanedustaja-k…
Eikö mainoskampanja johon palkattu Cannon näyttelijä?
Ilmoita asiaton viesti
Mie en yhthän kirkkoa ole kaatamassa, ihmettelen vain, että tuo on sinusta järkevä kirjotus, onkosse oikeasti?
Ilmoita asiaton viesti
Ihmeellistä on se, että kirkon ja uskonnon puolustajat lähtevät tällaiselle peittelyn ja vääristelyn tielle – ja vielä vetoavat moraaliin.
http://jukka-konttinen.puheenvuoro.uusisuomi.fi/15…
Ilmoita asiaton viesti
Jaoin tvitterhiin tuon sinun plokin ja suosittelen sitä kaikile, jokka haluaa aatella näitä asioita.
Ilmoita asiaton viesti