Pakolaiset opetti miltä tuntuu

Muloli tillaisuus kokkeilla, miltä tuntuu tulla pakolaisena viehraasseen maahan.

Homma alko sillain, että sain lapun, jossa luki jotaki, josta en ymmärtäny mittään ja kaikki katto minua. Sitte ne viittasi oiken virallisesti vasemmalle. No mie katoin vasemmalle. Sitte oikealle. No katon oikealle. Sitte net halus multa sen lapun pois, yks ojensi kätensä ja olo oli jo aika outo valhmiiksi ja säikähin sitä käen ojennusta.

Sitte joku tuli minun taka seisomaan. Sitte eestäpäin tuli joku ja otti olkaapäästä ja työnsi, siis siirsi minua sinne vasemmalle. Sielä oli pöytiä ja seinän laitaa tillaa etteenpäin. Kaikki oli hiljaa ja omissa oloissaan ja jäin seisomaan sinne lähelle seinää. 

Yhtäkkiä takkaa tuleva tarttu olkapäähäni ja säikähin, että melkein kiljahin. Sitte tuli eestäpäin joku, joka halus, että tuun perässä. No menin perässä. PIti mennä yhen pöyän alta. PIti sitä ja tätä, josta en tajuunut mittään. Sitte annettiin lusikka, lautanen ja tyyny. Ja piti mennä porukkaan, joila kans oli nuot kamppeet ja seisovat hiljaa huohneen keskellä ja oottivat…

Homma oli harjotus jokunen aika sitte, ennen tätä kansainvaellusta ja siinä harjotuksessa soan ja hädän jaloista tulheet pakolaiset näytti konkreettisesti, mitä on, ko tulhaan ihan viehraasseen maahan kauheitten matkakoettelemusten ja pelkojen kautta pakomaan viranomaisten tykö.

Ja sitte, met kyselemä, mitä net täälä pelkää ja miksi non niin outoja. Net oottaa ja jonottaa eikä tajua meän tapoja tai ainaki non menettänheet kotimaansa, kotinsa ehkä omaisensa, no paljon kuitenki.

Eihän met mithän tiikereitä olla, niinko se olikohan Tolstoi kirjassaan kyseli. Nyt auttahmaan ja äkkiä päätöksiä, miten autettaan. Ei mithän asukastillaisuuksia ja puolivillasia Ylen uutisia, minkälaisia persoonia sieltä on tullu, vaan hyviä järkeviä tekoja, non jo täällä, tuhannet uuet pakolaiset. 

Pakolaiset on jo täällä. Tuola poliisilaitoksella. Satamäärin siellä ja yhteensä tuhansia uusia pakolaisia. Net ei voi oottaa kuukausikaupalla, jopa sitte montaa vuotta, luppaa saaha tehä jotaki tai kieltteistä päätöstä. Pallautukset äkkiä tai luvat ja äkkiä kans. Tyhjänpäiväset viisastelut ja virkamiessaivartelut Sipilän joholla pois ja hommat hoittoon. Tämä on toelaki kirkon ja valtion ja EU:n kynnyskysymys, onkos meistä mihinkhään.

Hilkka Laronia. Oulu 11.9.2015 klo 7.03

hilkkalaronia

LION Maailman paras ja ainoa
Hilkka Anneli Laronia,
asunu 35 vuotta Oulun kaupungissa,
syntysin Tornionlaaksosta, Alatorniolta,
ensimmäisen polven Pöykkö,
toisen polven karjalainen Viipurista
ja kolmannen polven Vienan karjalainen,
kaikilla ihmisen oikeuksilla.

https://laronia.com/

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu