Valkonen Mandela ja pakolaiset

Vuonna 1994 eli noin 23 vuotta sitte julkastiin kirja Valkoinen Mandela, Matti Paloheimo ja son niissä – 101 Kirjojen Suomi – kirjoissa ja jossaki luki, lue tämä nimenomainen kirja, niin näet, kuinka maamme on muuttunu, eijjole muuttunu minun mielestä, mikhän eijjole minun mielestä muuttunu, vai onko sinusta?

Mie olin sillon semmosissa töissä, että olin tekemisissä pakolaisten kanssa ja jokku sano, ettei tämole tässä, tullee uusia ja aina vain uusia aaltoja.

Jo sillonki jokku teki bisnestä ja päätöksiä, joissa oikeuenmukasuus ei totteutunu ja jossa ihmiset valehteli ja heitteli kivilä, joku kuoli, hyyssättiin ja pelotelttiin eikä raukat pakolaiset voihneekko oottaa…

Miepä en sano tuosta enämpää, mie vaan jään ihmettelheen, emmäkö met toela opi yhtään, ei millin vertaa ja – muka väitettään, että oltas opittu – mikä tässä pakolaisasiassa on takana, miksi tätä asiaa ei ajatella lophuun asti.

Eijjole päättäjiä eikä vastuunkantajia, joilois voima ja valta tehä toimivat suunnitelmat käytännön ratkasuiksi pakolaisasioitten kans?

Nyt oman maan kansalaiset kiukuttellee, huutaa ja tappelee huonoin seuhrauksin kylillä ja rautatietoreilla, edesvastuutonta päättäjiltä?

– Hilkka Laronia

hilkkalaronia

LION Maailman paras ja ainoa
Hilkka Anneli Laronia, ämmi, hilkkapien,
asunu 35 vuotta Oulun kaupungissa,
syntysin Tornionlaaksosta, Alatorniolta,
ensimmäisen polven Pöykkö,
toisen polven karjalainen Viipurista
ja kolmannen polven Vienan karjalainen,
kaikilla ihmisen oikeuksilla.

https://laronia.com/

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu