Rutiköyhät ja Suomi100v

Minun rahaköyhyys on aikuiselämäni aikana ollu omien valintojen seurausta eikä sillain niin kauheaa, oisin voinu jäähä tilantteissiin ja vakivirkoihin tai olla ottamatta jättivelkoja (minun rahoissa jättejä), mutta käsitän jotenki syvästi, kuinka kauheaa on olla oikeasti rutiköyhä.

Paperittomat on kerta kaikkiaan kauhea asia ja niitä oli jo ennen tätä pakolaisaaltoa tosi paljon, miehän en lukuja muista, ja paperiton on ihminen, jotei tässä rikhaassa maassa ole olemassa ja niitä kait on rikos ees auttaa.

Sitte on suhteellistä köyhyyttä, jokon tietteellisesti määritelty soma asia, sehän ei saa kethän raivoihinsa.

Sitte vaikka leipojonoissa pää alaspäin vaeltavat, joilei ole toivoa ees paremmasta, kohan ois ees jotaki hällekki, muruna rikhaitten pöyiltä.

Kelan farssi osotti julmuuen, mihin tämän maan huippupolitiikot pystyy, ministeri Mattila ei ees tienny, mistä puhuttaanko siltä alettiin kysyyn, ettei se Kela maksakkaan eikä kunnatkaan ennnää saa maksaa – hän ei muka tienny, lue: ei välittäny sotkea räpylöittään mokoman pikkuasian kans, että joittenki tallous petti eikä niilollu rahhaa eikä net saanu sitä mistään.

Entäs sairastuvat, siis kuinka nopeasti ihmiset putoaa, olen järkyttyny, justko niilon hätä muutenki, niiltä loppuu rahat.

Työttömät on kans yks vainottu ja pilkattu porukka, jota saa haukkua ja nyysiä ihan ministeritasolla – ja tehä ihan lakien voimalla orjiksi.

Tällä maalla ei oikeasti ois varraa ihmisten sorsimisseen, mutta niin vain on palattu johonki aikhaan ennen 100v sittekko oli maattomat ja net, joita eijollu.

Julmuus ja välinpitämättömyys toinen toisiamme kohtaan on ihan kauheaa ja sitte on se virkamiesmäinen oikeussyyttelyajojahti, että kuka täälä ketäki uskaltaa auttaakko kohta syytethään ja niimpä pikkuvirkamiehet ja lääkärihoitajat valvoo ja palvoo vain ommaa virkaansa eikä ihmisten asiat tule kohatuksi.

Nojoo tulipa taas sanottua yhtä ja toista ja kiitos elämällekkö saan pohtia tämmösseen plokihommaan tai samahan se sille, muttei mulla mithän lähetystehtävvää ole enkä ole mikhän, mie olen oikeasti vappaa-ajattelija ja hiihtelen nykyhjään Hertan kans pitkin Oulun katuja ja Hertta hyppelee pyörätelihneitten yli hienosti, oisittapa nähneet nykki aamula!

Hyvvää ja hauskaa huomenta ja raha-köyhyys on yks asia, sitä voi silti olla elämänrikas, jota ei voi toinen toiselle ees määritellä, sen rikhauen tietää vain itte ja sitä rikhautta ei mikhän hallitushullutus voi viä!

– pösilöpien

hilkkalaronia

LION Maailman paras ja ainoa
Hilkka Anneli Laronia,
asunu 35 vuotta Oulun kaupungissa,
syntysin Tornionlaaksosta, Alatorniolta,
ensimmäisen polven Pöykkö,
toisen polven karjalainen Viipurista
ja kolmannen polven Vienan karjalainen,
kaikilla ihmisen oikeuksilla.

https://laronia.com/

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu