Kurjan kaveriksi maata – ja tämä nousi ja käveli pois.

marraskuu 2009 002.JPG

Joskus mie aina sanon, että mulla on niin pieni koira, että sen pää loppuu ennenko aivot alkaa, mutta nyt mie sanon, että välilä meän ajatukset on niin matalia, ettei net yllä ees meän päähän asti. (S. Jerzy Lec)

Mulla ja tuolla lehmällä kyllä ajatukset yltää taihvaissiin asti. Ainaki tänhään. Mulla on syntymäpäivä tänhään, molen Hilkka Laronia 57v. Kalevan tuojaki onnitteli, ko oli eilen Hilkan päivä! Kiitos ihmiset!

Siis tievvoksi vain, mullon vieläki se lehmä. Se, jonka nimi on Unelma. Pittääpä kattoakki, minkä ikänen son nyt. Ihanaa, ko jokku aina kyselee siittä. Mutta emmie nyt siittä lehmästä meinaa sanoa mittään. Mutta sanon kyllä vielä, ko aika on. (Isokirja, Saarnaajan jokku sanat.)

Mutta seko on niin paljon nykyjään nuita Kiihkeyvven prinsessoja ja Raakuuvven ritareita. Mikä son, että niin monet luulee olevansa liian hyviä kulloisseenki keittihöön, vai miten se kokki-juttu mennee. Meillon semmoset ravintolapäälliköt ja kokkiherrat, ko olema ittekki, siittä olen varma.

Tullee miehleen se juttu siittä munkista, joka tapasi jonku ongelmaisen, joka oli ihan kaatunu ja huusi kurjuutheensa apua siinä maassa. No, se munkki meni maata kaveriksi siihen maahan, mutta se kurja nouseeki ylös ja mennee pois. (Joku zen homma.)

No, Suomi sitte putosi tietoyhteiskuntakastituksessa alaspäin. Ja taas haikaillaan sen henkilökortin perhään, joka makso malttaita eikä päästy puusta pitkhään viimeksikhään. Kyllä on kuulkaa tieto-enaattorit kans tutkimisen paikka, kuka maksaa kellekki ja ketä taas höntitettään.

Mikähän se meitä sitte auttas? No, päästä käsi hiireltä, tunne missä asennossa istut, miltä tuoli tuntuu, anna hengitykset kulkea, niinko kulkee, nosta silmät tästä tekstistä. Kaikki on siinä.

Meän hyvinvointi on aivan muutako, mistä nyt puhuthaan. Niinko seki, että mulla on syntymäpäivä. Onnellista syntymäpäivää Rakas Pikku-Hilkka! (Molen muuten alkamassa kirjottamhaan artikkelisarjoja. Tämä uussuomalainen plokkaus on on niin inspiroivaa! Aamulehtiki kyllä kysy plokkaajaksi, pittää seki tutkia.)

Rakastavin terffeisin Hilkka Laronia
http://www.laronia.com/

p.s. maalasin vieläki yhen marraskuun!

hilkkalaronia

LION Maailman paras ja ainoa
Hilkka Anneli Laronia,
asunu 35 vuotta Oulun kaupungissa,
syntysin Tornionlaaksosta, Alatorniolta,
ensimmäisen polven Pöykkö,
toisen polven karjalainen Viipurista
ja kolmannen polven Vienan karjalainen,
kaikilla ihmisen oikeuksilla.

https://laronia.com/

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu