Julkinen palveluko äitin maitoa

Juhana Vartiainen porisi ratiossa tässä yhtenä päivänä ystävänsä tai jonku kans, että suomalaisile julkinen terveyenhuolto on niinko äitin maitoa tai lahja äitiltä.

Että meile tullee hyvä mielikö saama julkista palvelua.

Ja että oikeasti se julkinen palvelu eijjole aikkoihin ollu julkisen tuottamaa, vaan sielon yksityiset tekemässä enämpikö met tajuama.

No soitin tuonne julkisen elläinlääkähriin Hertasta, niin heti vastas hoitaja ja jutteli ystävällisesti ja sano, että hän muistaa Hertan.

Kyseleekös meän terhveyenhuollon puhelinvastaaja, kuinka voit, miten mennee – siis välittäs meän voinnista, ei se niin tehe, ennen kunnanlääkäri taisi muistaa kaikki potihlaansa, jotaki on tapahtunu.

No julkisen Oyssia kiitän ja palvelu oli ystävällistä, välittävvää, rakastavvaa, tykkäsin ja tuli hyvä mieli.

No yritän olla ottamatta kantaa yhteiskunnallissiin kysymyksiin ja olla vastakkainasettelematta tai kärjistämättä ja ohitella epäkohtien päpättämiset, mutta kyllä mulla vaan on joku rakkaus tuohon julkisseen palvehluun.

Nyt tuli miehleen taas, kelles mie oiken kirjotan, onkos mulla asiaa jollekki, no ei taijja olla, omia ajatuksiani pähkäilen, rakastan sinua, siis sinuaki.

– hilkkapien

hilkkalaronia

LION Maailman paras ja ainoa
Hilkka Anneli Laronia, ämmi, hilkkapien,
asunu 35 vuotta Oulun kaupungissa,
syntysin Tornionlaaksosta, Alatorniolta,
ensimmäisen polven Pöykkö,
toisen polven karjalainen Viipurista
ja kolmannen polven Vienan karjalainen,
kaikilla ihmisen oikeuksilla.

https://laronia.com/

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu