Tietonen valinta, en äänestä
Maailmassa monta on ristiriitasta ja ihmeellistä kysymystä:
Jehovantodistaja kieltää lapsensa verensiirron?
Vanhemmat ei anna rokottaa lastaan?
Yli 10 veen vanhemmat ei näe hammaslääkärikäymisiä?
Kansanedustaja ei saa äänestää ryhmäkuria vastaan?
Hallitus tillaa amerikkalaiselta suunnittelijalta hallitusohjelmansa?
Ay-liikkeessä asiat etheenpäin heän järjestelmänsä mukasesti?
EK päättää asioista yli Suomen?
Ja mie senku uskon asioitten ja tapahtumien salaperässeen jumalallisseen viissauttteen, kuten Steinerin Luottamus-rukkouksessaki sanottaan.
En usko politiikkaan enkä tämän maan herroja enkä puoluejohtajia.
Ei stressiä kaverit, kaikki järjestyy, kaikki hyvin, iloikkaa ja leikkikää, olkaa rauhallisin mielin, mieki oon ja Herttaki on ja met lähemäki nyt ulos, elämälle kiitos kaikesta.
– hilkkapien
Yleiseksi ohjenuoraksi ihmisille tästä ei kuitenkaan taida olla. Toivotaan, että riittävän moni suomalainen tulevissakin vaaleissa uskoo vielä demokratian voimaan. Hilkkapienenkin elämä voisi muuttua huomattavasti synkemmäksi jos se murenee kiinnostuksen puutteessa. Se kestää vain tietyn määrän vapaamatkustajia, aivan kuten rokotuskattavuuskin.
Ilmoita asiaton viesti
Hilkka ei ole vapaamatkustaja missään mielessä, sen voin miltei vannoa, ainakin vakuuttaa.
Hänen tuskansa systeemin edessä on aitoa.
Mutta toivoisin, että se hellittäisi sen verran, että hän löytäisi itselleen ehdokkaan, jota voi arvoistaan liikaa tinkimättä kannattaa.
Ilmoita asiaton viesti
Tähän piti vastata jo aiemmin, mutta ehkä parempi myöhään kuin ei koskaan.
Niin minua harmittaa, ettei blogisti äänestä. Olen melko varma, ettei hän äänestäisi minun puoluettani, mutta myös melko varma, että jos äänestäisi, niin hyvää ehdokasta omasta viiteryhmästään.
Nyt sitten ääenestämättömyydenkin seurauksena joissakin puolueissa pääsee huonoja ehdokkaita eduskuntaan. Se on harmi. Äänestämättömyys on toki valinta sekin ja kuuluu suomalaiseen demokratiaan, mutta ikävästi se hyödyttää aktiivisia koijareita.
Demokratiahan toimii sitä paremmin, mitä useampi äänestää, paitsi jos menee yli 100% äänestysvilkkaus. Käytännössä yläraja lienee jossain 90% tietämissä.
Ilmoita asiaton viesti