Suomi uudistuu eli kaivoslain uudistamisella suojelemme Suomen luontoa, ihmisiä, eläimiä ja jopa taloutta!

Joka tietoa lissää, se tuskaa lissää, on niin vähän aikaa siittäki, mitä tapahtu 100v sitte ja nytko luen tuota Antti Tuurin kirjaa, jossa veli veljeä vasthaan taisteli, hajotti ja tappo toisia ihmisiä…

Niin siis, en taaskhaan tiä, onko mulla mithän sanottavvaa vaikka tähän kaivoslain uuistamisseen.

Jos met annama meän maaperänki ahneuen alttareille ja otama nöyrästi vasthaan sotkut ja saasteet, minkä kaivosteollisuus jättää meile, meissä on vakavasti jotaki vialla.

Met laukoma millon minkäki nauanlihan tai Sauli Niinistön sanomisen perässä tai vasthaan ja perustavvaa laatua asiat on pielessä.

Persujen menestys piilee jossaki tässä ja siinä käytethään hyväksi tietämättömiä tai jotenki elämän katkeroittamia sieluja, ei ole kyse järjestä vaan loukkaantumisesta tuossa ilmiössä nimeltä persut.

Meile ei saa tehä semmosta, mitä Suomen kaivosteollisuuessa tapahtuu.

Talvivaaraki on selvin sanoin toettu rikolliseksi jättiprojektiksi ja politiikot siunaa hommat, ko ei net rassut ossaa eikä älyä eikä voi enämpäänsä hekhään.

Hannele Pokanki Talvivaara -kirja on oikeasti paljastuskirja, siinä sanottaan suoria sanoja, mutta eipä se paljon vaikuta, sanoja maailhmaan mahtuu.

Siinä kirjassa muuten oli seki, että ilman Mika Fjöltin kaltasia kansalaisaktivisteja ois jo aikasemmin käyny pahoin emmäkä met taijja tietää sitäkhän, mitä sielä nytki tapahtuu tai mishään muuallakkaan kaivosprojekteissa.

Häätyy miettiä, en tiä, mitä vois tehä, ehkä olen erehtyny, niinko varmasti Heikki Kela ja muutama muu kohta mulle ilmottaa, mutta jotaki pahhaa tapahtuu yhä vaan, emmäkä ees tiä, eikä ees viranomaiset tiä, mitä tapahtuu kaivosprojekteissa ihan käytännössä.

Ja jos pallaan tuohon alkkuun, Suomiki vie asseita sotia käyhviin maihin, mitä meiltä voi oottaa, enkähän mie hyväksy mithän sotateollisuutta, kuka suomalainen sen homman hyväksyy…

Nooh, häätyy tutkia asioita ja kaikkihan tekkee parhhaansa, ei pysty paremppaan eli en syyttele, son turhaa, tutkin ja yritän kuutioijja asioita ja nähä, mikä on toellisuus.

Jatkettaampa, voikaa hyvin

– Pikku-Hilkka Laronia, ei mikhän tyyppi eikä mikhän, yks ämmi vain, älkää siis uskoko minua yhthään, tutkikaa itte, ooma yhessä vastuussa niinko koko ihmiskunta on vastuullinen. Minusta maapalloa ja kaikkia pieniä ja heikkoja pittää suojella, ei meitä aikusia piä suojella tosiasioilta, nojoo, sanoin jo hei hei!

hilkkalaronia

LION Maailman paras ja ainoa
Hilkka Anneli Laronia,
asunu 35 vuotta Oulun kaupungissa,
syntysin Tornionlaaksosta, Alatorniolta,
ensimmäisen polven Pöykkö,
toisen polven karjalainen Viipurista
ja kolmannen polven Vienan karjalainen,
kaikilla ihmisen oikeuksilla.

https://laronia.com/

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu