Ainoastaan kasvu pelastaa meidät


Hallitus tekee muutoksia työelämään joita yritykset tarvitsevat. Meillä on kaikkien tutkimusten mukaan jäykimmät työmarkkinat, joita on pakko uudistaa. Hallitus on oikeassa, kansa on valinnut heidät ja heillä on oikeus sätää lakeja. Olen samaa mieltä tästä.

Ammattiyhdistysliikkeet haluavat puolustaa jäseniään, heillä on oikeus siihen. Kysymys kuluukin, ovatko lakot ylimitoitettuja? Niin tai näin Suomen talous menee alamäkeen semmoisella vauhdilla, ettei kukaan edes ymmärrä ja siksi näitä lakkoja ei juuri tarvita.

Aina kun puhutaan talouden kuntoon laittamisesta, puhutaan säästöistä. Koskaan ei puhuta kasvusta, joka on ainoa joka voi pelastaa Suomen talouden. Siksi olemme tehneet kasvuohjelman. Yrittäjänä mietin aina kasvua, poliitikko miettii aina leikkauksia. Molempia tarvitaan, mutta ainoastaan kasvu pelastaa meidät.

Velkaannumme nopeammin kuin koskaan. Hallitus joutuu säästämään 3-5 miljardia keväällä ja tämä tulee kurittamaan taloutta entisestään. Kysymys kuluukin, kuinka kauan meillä on varaa tähän? Jos lakkoilu loppuu tulevat ammattiliitot ulosmittamaan häviönsä syksyllä kun käydään uusia palkkaneuvotteluja ja lakot jatkuvat. On syntynyt valtakamppailu jossa ei anneta periksi, joten on vaikea nähdä valkoisen savun nousevan mistään sovinnon merkiksi.

Kuinka kauan Suomella on varaa tähän, missä vaiheessa maamme on polvillaan? Kun olen kuunnellut molempia olen sitä mieltä, että sopimusta ei synny näillä eväillä. Siksi olen esittänyt, että selvitysmieheksi valitaan Sauli Niinistö.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu