Älkää uskoko näitä lupauksia!

Vaalit ovat tulossa ja hallituksessa hermot kireällä. Älkää uskoko heidän lupauksiaan!

Ensin pääministeri puhui puolueensa Kuntapäivillä paljon, mutta ei sanonut mitään konkreettista. Tutut lupaukset hoitotakuusta ja hoitajamitoituksesta ja niin on sote hoidettu. Reilun vuoden päästä hoitajamitoitus ympärivuorokautisessa hoivassa tulee olemaan 0,7. Jos tähän mennään, joudutaan satoja laitoksia sulkemaan eli edessä on täysi katastrofi. Desimaalit eivät tuo yhtään lähi- tai sairaanhoitajaa lisää.

Sitten pääsi vauhtiin RKP:n puheenjohtaja Anna-Maja Henriksson ja lupasi hoitajille lisää palkkaa ja nelipäiväisen työviikon. Eikä tässä vielä kaikki. Keskusta lupasi aiemmin, että jokaisessa Suomen yli 300 kunnassa on terveyskeskus ja nyt varapuheenjohtaja Riikka Pakarinen lupaa palveluja kaikkien kaupunkien kaikkiin kaupunginosiin. Toiveiden tynnyri ei ole vielä täysi. Vihreiden ja vasemmistoliiton avauksia odotellaan. Mitä tämä porukka vielä keksii ennen tammikuun vaaleja?

Oikeasti koko sote-uudistuksesta on tulossa karmea sekasotku ja täydellinen mahalasku. Siitä tuli hallitukselle poliittinen pakkomielle, mikä piti vääntää väkisin sellaiseen asentoon, että se menee ainakin perustuslakivaliokunnasta läpi. Pelkästään uuden hallinnon rakentamiseen menee seitsemän miljardia euroa. Palkat harmonisoidaan alueen korkeimman mukaan ja siihen menee miljardi euroa lisää. Yhtään hoitajaa ja lääkäriä näillä rahoilla ei ole saatu lisää.

Emme tarvitse lisää byrokratiaa, hallinnon suojatyöpaikkoja emmekä poliittisia virkanimityksiä. Tarvitsemme lisää hoitajia! Suomalaista terveydenhoitoa ajetaan keskusjohtoiseen malliin, joka tuli tutuksi Neuvostoliitosta. Alueiden rahat loppuvat parissa vuodessa ja jatkossa kaikesta päättävät hallituspuolueiden kansanedustajat ja sosiaali- ja terveysministeriön virkamiehet. Vasemmiston ideologian läpivienti tulee kalliiksi. Aivan käsittämätöntä, koska nykyistä mallia pystyisi kehittämään paljon helpommin ottamalla käyttöön palvelusetelit, ostopalvelut ja Kela-korvausten tilapäiset korotukset ja kohdistukset. Sote on sosialismia.

Kiireettömään erikoissairaanhoitoon jonottaa nyt 140 000 suomalaista lähinnä koronan takia. Hallitus on varannut jonon purkuun 450 miljoonaa, mutta suma seisoo. Palvelusetelit, ostopalvelut ja Kela-korvauksen korotukset ja kohdistukset olisivat käytössä, mutta sosialistien periaatteet haraavat vastaan. Yksityisiä pitää kyykyttää. Leveämmille hartioille pitää raivata tilaa. Seuraavan hallituksen pitää purkaa hyvinvointialueet ja alkaa keskittyä ihmisten hoitoon ja palveluun.

Tämä sote on sosialismia.

+19

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu