Ay-liikkeen tukilakot vallan väärinkäyttöä

Tukilakot ja poliittiset lakot pitäisi kieltää. Ne eivät enää ole tätä päivää.
Nyt täysin riidan ulkopuoliset vientiyritykset kärsivät AKT:n laittomasta tukilakosta. Satamien kautta lähtee maailmalle tavaraa 350 miljoonan euron edestä päivässä. Yhdessä 500 hengen yrityksessä on työriita ja satamat ovat kiinni. AKT ei kunnioita ei edes oikeuslaitosta.

Eihän tässä ole mitään järkeä.

Suomi on liian lakkoherkkä ja satamat pannaan liian helposti kiinni. Tukilakkojen ja poliittisten lakkojen lait pitää panna kuntoon.

Pienen maan kannattaisi vaikuttaa niihin asioihin, joihin se voi vaikuttaa. Pieni maa voisi laittaa kilpailukykynsä kuntoon ja työmarkkinansa nykypäivään. Suomi ei tee kumpaakaan ja sitten ihmetellään, miksi talous ei kasva, yritykset eivät investoi eikä synny työpaikkoja.

Ay-liikkeen neliraajajarrutus on vallan väärinkäyttöä pahimmasta päästä. Ay-liike ei ole työntekijän asialla.

Satamat ovat kiinni ja viikonloppuna aletaan sulkea UPM:n sellu- ja paperitehtaita. AY-liikkeen jäsenmäärä putoaa kuin lehmän häntä. Vaikutusvalta murenee käsiin, mutta ay-pamppujen palkat kyllä nousevat.

Ay-liike leikkii isoilla asioilla UPM:n kanssa. Kun pörssiyhtiö ei enää ole vain paperia, vaan biotaloutta ja energiaa ja muuta, pitää myös työehtojen seurata perässä. Turhat lakot tuovat erittäin riskin siihen, että lisää paperitehtaita suljetaan ja työpaikat menevät muualle.

Tänä talvena on käynnissä ay-liikkeen viimeinen taisto. SAK kantaa lippua ja SDP ja Vasemmistoliitto lyövät rumpua.
Ja tämä taisto tulee Suomelle kalliiksi, niin työntekijöille kuin yrityksille.

+16

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu