Eikö kukaan saa Kiurua aisoihin?

”Olemme ottaneet kovat piippuun. Riskimaista saapuvat määrätään pakolliseen karanteeniin rangaistuksen uhalla!” Näillä sanoilla ministeri Krista Kiuru lopetti rauhallisen koronakesän.

Kiuru on porilainen monitoimikone. Hän politikoi kuin se kuulu kasakka, joka ottaa mukaansa kaiken sen, mikä irti on. Nyt puhutaan vallasta. Hän dominoi niin koronan rajoitustoimia kuin sote-uudistusta. ”Konkursseja varmasti tulee, mutta se ei kuulu meidän ministeriöllemme”, kuului STM:n virkamiehen kommentti, kun puhe oli ravintolatoiminnan rajoituksista.

Ministeri vastaa ministeriön toiminnasta ja tämä kommentti sopii myös Kiurun suuhun. Pankaa merkille, että varsinaisen ministerin Anna-Kaisa Pekosen on kuin maa niellyt. Kiuru on vallannut ilmatilan.

Apulaisoikeuskansleri antoi juuri vakavat moitteet STM:n toiminnasta ja koronatoimien puutteesta lentoasemalla keväällä. Elinkeinoministeri Mika Lintilä levitteli voimattomana käsiään, ettei hän tiedä mitä Kiuru ja pääministeri Sanna Marin ovat sopimassa. Perustuslakivaliokunta on pannut Kiurun jäljiltä kaiken mahdollisen uusiksi. Ihmisten elinkeino ja yrittäjyys eivät ole hänen rajoituksissaan tai lakialoitteissaan merkinneet mitään.

Suomalaiset ovat kuuliaisia kansaa ja kuluttajan käyttäytyminen pitkälti psykologiaa. Nyt meitä on peloteltu niin, että toipuminen kestää pitkään jos tapahtuu kokonaan ikinä. Pääministeri vastaa lopulta siitä, että terveys, talous ja tulevaisuus kulkevat mahdollisimman hyvin tasapainossa. Kiuru pitää laittaa aisoihin.

Mitä tekee pääministeri? Käyttää yön tunteja Twitterissä puolustamalla Kiurua ja jyräämällä THL:n pääjohtajan lattajalaksi. Pääjohtajan virhe oli yrittää suositella kansalle maskien käyttöä jo keväällä. Niitä ei vain ollut saatavilla, kun STM ja kuuluisa Huoltovarmuuskeskus eivät niitä pystyneet hankkimaan.

Kiurun valta perustuu siihen, että hän junttasi demarien sisäisessä äänestyksessä Sanna Marinista pääministerin ohi Antti Lindtmanin. Tämä kiitollisuudenvelka tulee Suomelle todella kalliiksi, jos eivät kepun Annika Saarikko ja Mika Lintilä ymmärrä isänmaan etua.

Saarikko paljasti alkuviikon IL-tentissä, että hänelle oli annettu kuva, ettei yökerhojen ja ruokaravintoloiden rajoituksia voi erottaa. Ei muka voi, vaikka perustuslakivaliokunta ehdotti tätä jo keväällä Kiurun porukalle. Koko STM:n toiminta perustuu kieltoihin ja salailuun. Ihmisiä pidetään tyhminä. Kiurun ideologiassa yhteiskunta ei koostu ajattelevista yksilöistä, vaan se on jonkinlaista karjaa, jota paimennetaan aitauksiin odottelemaan seuraavia siirtoja.

Sote-uudistus on esimerkki siitä kuinka rahat ja valta pyritään keskittämään ministeriölle ja valtiolle. Ja kepua viedään karttaharjoituksella kuin litran mittaa. Kiurun ministeriön kansliapäällikkönä toimii toinen porilainen demari Kirsi Varhila. Kaksikon saavutukset ovat nopeasti kootut, Euroopan tiukimmat rajoitukset ja maailman sekavin viestintä. Kaksikko osaa kovan pelin kulisseissa. Kysykää vaikka entiseltä kansliapäälliköltä Päivi Sillanaukeelta, joka pistettiin täysin sivuraiteille ministeriöstä. 450 virkamiehen porukasta ei hänelle löytynyt sopivaa jakkaraa.

Kiurun epäluottamusäänestys oli turha näytelmä. Ei hallitus ministereitä erota opposition toiveesta. Vuoden päästä alamme olla viisaampia, mikä on hintalappu Kiurun sooloilulle, jos pääministeri ja kepu eivät ota kokonaisuudesta niille kuuluvaa vastuuta.

Kiurun hintalapussa on jo nyt monta nollaa enemmän kuin Katri Kulmunin viestintätoimiston laskussa.

+13

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu