Hallituksesta puuttuu johtajuus

Hallitus kärsii johtajuuden puutteesta.

Nyt ei ole kyse sukupolvesta eikä sukupuolesta. Nyt on kyse johtamisen osaamisesta ja johtamisen kokemuksesta.

Hallitusta johdetaan pelolla. Viisikko ei ole joukkue eikä edes viisikko.

Itse olen johtamisessa aina pyrkinyt siihen, että kaikilla on yhteinen päämäärä. Pitää keskustella riittävästi ja saada kaikki mukaan. Ja kun päätökset on tehty, kaikki sitoutuvat yhteisiin tavoitteisiin ja yhteiseen päämäärään. Se on johtamista, mutta pääministeri ei toimi näin.

Keväällä 2020 Huoltovarmuuskeskuksen johtaja sai maskikohun takia potkut lehtihaastattelussa, kun ”hän ei enää nauti pääministerin luottamusta”.

Keväällä 2021 pääministeri jätti muut keskenään riitelemään Säätytalolle.

Veikkaus-rahojen sovittujen leikkausten peruuttaminen tehtiin huutamalla muu viisikko hiljaiseksi.

Ja paljon muuta.

Vastuullinen johtaja ei toimi näin. Viisikko ei enää pelaa samaan maaliin. Kysymys on enää vain siitä, kuka ja milloin lähtee mihinkin suuntaan.

Omatkin arvostelevat pääministerin käyttäytymistä. Sähkön, lämmityksen, bensan ja ruoan hinnat nousevat. Korona jyllää yhä ja hoitajat uupuvat. Merkittävät päätökset taloudessa ja EU:ssa ovat tekemättä ja puolueen kannatus pudotuksessa.

Neuvojat kaikkoavat.

Kujanjuoksu on käynnistynyt.

Tulevana talvena ja keväänä vasta pääministerin todellinen johtajuus ja hallituksen toimintakyky punnitaan.

Korona on kavala tauti, mutta ei johtamisen kannalta kohtuuttoman vaikeata. Rajoituksia osaavat määrätä kaikki. Toivottavasti tästä otetaan opiksi seuraavaa kriisiä varten.

Hallituksen skaala on hukassa. Velkaa otetaan 11,7 miljardia euroa ja 110 miljoonan euron työllisyystoimia siirretään riihi kerrallaan eteenpäin. Täysin kädetöntä puuhastelua ja erittäin heikkoa johtamista.

Kepun maatalousministeri haki 20 suden kaatolupaa ja vihreiltä oli heti sokka irti. Eikö tämä kerro kaiken tämän porukan toimintakyvystä?

Nämä vihreät siirtymät ja muut hallituspuolueiden hokemat ovat vain hämäystä, joiden varjossa voi ottaa lisää velkaa ja säästyä ikäviltä päätöksiltä ennen kevään 2023 eduskuntavaaleja.

Vain yritysten kasvu ja investoinnit tuovat uusia työpaikkoja. Näiden olosuhteiden luominen on hallituksen tärkein tehtävä.

Näin heikosti johdettu ja riitaisa hallitus ei ansaitse aikaa edes eduskuntavaaleihin asti.

+6

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu