Helsingin palkanmaksu on täysi sirkus
Helsingin kaupungin noin 40 000 työntekijän palkanmaksu on täysin sekaisin ja vastuulliset sen kuin voivottelevat ja levittelevät käsiään. Pormestarista alkaen kaikki vastuuhenkilöt, nyt kannattaa katsoa peiliin!
Helsingin kaupunki on Suomen suurin työnantaja. Nyt tarvitaan johtajuutta ja vastuunkantoa. Homma on otettava haltuun!
Tilanne on täysin kohtuuton kaupungin työntekijöille. Osa heistä ei ole moneen kuukauteen saanut palkkaansa tilille eikä heidän tulojaan ole ilmoitettu verottajalle.
Ja tilanne muuttuu sitä sekavammaksi mitä enemmän koko kuviota alkaa selvittää.
Alkuvuodesta otettiin käyttöön Sarastia-nimisen yrityksen toimittama järjestelmä palkanmaksua varten. Mutta se ei toimi!
Mikä on tämä Sarastia?
Se on lähes 300 suomalaisen kunnan omistama yhtiö, joka tuottaa omistajilleen mm. talouspalveluita.
Ja nyt tullaan siihen mielenkiintoiseen tilanteeseen, kun Helsingin kaupunki omistaa Sarastiasta 0,04 prosenttia, ei sen ole tarvinnut kilpailuttaa koko Sarastian sopimusta. Ja tämäkin omistus hoidettiin kuntoon takakäteen. Ja vielä erikoisempi kuvio on, että Helsingin kaupungin puolesta projektia johtanut virkamies siirtyi Sarastian johtajaksi.
Ja nyt myös monet ensi vuonna aloittavat sote-uudistuksen hyvinvointialueet ovat ostamassa samaa Sarastian järjestelmää palkanmaksua varten. Siis järjestelmää, mikä ei toimi.
Hyvinvointialueet vetoavat myös kiireeseen, kun eivät ole ehtineet kilpailuttaa hankkeitaan. Eikä enää yllätä yhtään, että Sarastian järjestelmä on ostettu Satakuntaan ja Kanta-Hämeeseen, kun Sarastian suurimmat omistajat ovat Porin ja Hämeenlinnan kaupungit.
Eihän tässä ole mitään järkeä! Kyse on vallan väärinkäytöstä!
Onko oikeasti niin, että Suomesta ei löydy sellaista it-alan toimijaa, joka pystyy hoitamaan 40 000 työntekijän palkat sovittuna aikana heidän pankkitileilleen? Kyllä varmasti löytyy ja niitä löytyy kymmeniä.
Miksi sitten kuntien omistama yritys otetaan ohi jonon sähläämään koko homma? Ja ilman, että se joutuisi aidosti kilpailemaan palvelunsa hinnasta, aikataulusta ja myös vastaamaan siitä, että palvelu toimii.
Kyllä kunnilla ja julkisella puolella riittää lakisääteisissäkin tehtävissään aivan riittävästi tekemistä niin, että voisivat antaa ammattitaitoisten, yksityisten yritysten hoitaa omat tehtävänsä ja kilpailutuksen kautta ja vastaamalla myös palvelunsa laadusta.
Suomessa tehdään julkisia hankintoja 40 miljardilla eurolla vuodessa. Ammattitaitoinen ostaminen voisi säästää tästä kakusta helposti satoja miljoonia. Ja palkat tulisivat ajoissa ja oikein pankkitileille.
Pitäisi aloittaa siitä, että kilpailutus koskee kaikkia.
Myös kuntien omistamia tunarifirmoja.
Entä sitten vielä aikaisemmin?
Synnyinkunnassani isäni kävi jollain asialla kunnantoimistossa ja ihan kunnanjohtajan pakeilla. Hän valitti, kuinka toimistossa on hirveät työpaineet. Isäni kysyi, että kuinka paljon toimistossa on virkamiehiä. Vastaus oli jotain yli 30. Tämä taisi tapahtua siinä 70-80-lukujen vaihteessa.
Isä ihmetteli, että miten sillä porukalla voi olla kova kiire, kun vielä 60-luvulla toimistossa oli pelkkä kunnansihteeri ja hän ehti kätellä jokaisen asiakkaan mennen tullen?
Niin niin, mutta nykään on niin paljon uusia velvoitteita, kuului kunnanjohtajan vastaus.
Herää tietysti kysymys, että miksi niitä velvoitteita oli niin paljon enemmän ja mitä ne olivat ja kuinka paljon enemmän niitä turhia velvoitteita on tänä päivänä?
Ilmoita asiaton viesti
Se on varmaan nyt se digisiirtymä, joka aiheuttaa V A L T A V A S T I lisätöitä.
Ilmoita asiaton viesti
Ilmeisesti jonkun ammattiliiton pomon mielestä Hesan työläisillä on liian korkeat palkat, kun hän ehdotti ongelman ratkaisuksi sitä, että pitää palkata lisää palkan laskijoita. Ei kertonut, kuinka mataliksi ne pitää laskea.
Ilmoita asiaton viesti
Kyllähän tuossa on ideaa. Jos palkanlaskijat saavat kaikkien palkat nollaan, ei tule mitään maksuhäiriöitäkään niin helposti.
Ilmoita asiaton viesti
”Nyt tarvitaan johtajuutta ja vastuunkantoa”. Julkisella sektorilla nämä ovat jo tuntemattomia käsitteitä, sillä aika on ajanut tällaisten ihanteiden ohi. Perusteltu syy on siinä, että johtoportaan työt jaetaan poliittisilla nimityksillä eikä osaamisella ole merkitystä. Tällaisesta on seurauksena, että heiltä ei voi edes vaatia mitään. Ei mitään. He saavat palkkansa tekemättä mitään ja tämä on kaikkien tiedossa. Tämä on Suomen poliittisen eliitin hyväksymä toimintamalli.
Esimerkki. Millä avuilla Tytti Yli-Viikari valittiin VTV:n ylijohtajaksi?
Valinnan tehnyt Eero Heinäluoma (ylioppilas) totesi, että Tytti oli viidestä loppusuoralla olleista hakijoista selkeästi paras.
Yksi VTV:n johtajista totesi, että Tarkastusviraston johtamisessa on näkynyt vahvasti se, ettei hänellä (Yli-Viikarilla) ole tarkastus- tai taloustaustaa.
Näin helppoa se on. Ylioppilas valitsee tärkeään tehtävään pääjohtajan.
Pään pensaaseen laiton ennätyksiä rikottiin, kun eduskunnan puhemies Anu Vehviläinen, pääsihteeri Maija-Leena Paavola, tarkastusvaliokunnan pj Outi Alanko-Kahiluoto kuin myös Juhana Vartiainen eivät olleet Tytin erottamisen kannalla ennen kuin 98% kansasta oli tätä mieltä.
Meillä on lähes koko hallinto täynnä tällaisia kyvyttömiä ”johtajia”.
Ilmoita asiaton viesti
Totta.
Yli – Viikari on pelkkä jäävuoren huippu. Veikkaan, että, samanlaisia moniosaajia on jokaisen valtion laitoksen johtopaikoilla.
Puolueen jäseniä, tottakai.
Ilmoita asiaton viesti
Jouko, ei tarvitse veikata. Olihan ylioppilas Biaudet vähemmistövaltuutettu, vaikka tehtävään vaadittiin soveltuva korkeakoulututkinto. Tuo kierrettiin sopivasti sanoin ”hänen kokemuksensa ja pätevyytensä ovat riittäviä” Tuolla perusteella kaikki ovat päteviä. Pitää muuten paikkansa Jaskaan autokorjaamolta vähemmistövaltuutetuksi. Tuo oli yksinkertaisesti laitonta ja korruptiota.
Yliviikari valittiin talousaiheen lakiasiantuntijaksi nykyisen oikeuskanslerin toimesta. Koulutustaustana estetiikka ja joitain jatko-opiskeluita joita ei ole avattu.
Muita esimerkkejä on pilvin pimein.
Ilmoita asiaton viesti
Rekrytoinnin ammattilaiset asialla. Ilmankos ne kustannukset lähtevät lapasesta.
Ilmoita asiaton viesti
(Yle, 23.6.2022) Eräs sairaanhoitaja on soittanut palkanmaksuun yli kymmenen kertaa ja lähettänyt viisi sähköpostia. Ensimmäisen näistä huhtikuun alussa. Vastauksia ei ole tullut yhtäkään.
Miten kukaan voi sietää tällaista toimintaa kk-tolkulla? Yhteiskunnan päättäjät voivat. Keskivertoselityksiä tulee liukuhihnalta.
Miten tällaiseen on ajauduttu? Tähänkin heillä on selityksiä vaikka kuinka. ”Otetaan opiksi”. Ei heistä kukaan ole koskaan ottanut mitään opiksi eikä tule ottamaan.
Ilmoita asiaton viesti
Sarastian järjestelmillä on näköjään saatu palkat maksettua monissa keskisuurissa kaupungeissa. Vähän vaikea kuvitella, että ko. palkanmaksujärjestelmä olisi susi, tai että se ei skaalautuisi kymmenkertaiseksi aiempaan verrattuna laskettuna palkansaajista. Veikkaan siis ongelmien ydinkohdaksi järjestelmän vaihdoksen vaivoja. Jos näin on, niin niistä päästäneen eroon ajan kanssa, mutta se aika ei ilahduta niitä, joille palkkaa ei tule tilille.
https://www.sarastia.fi/referenssit/
Ilmoita asiaton viesti
Suomi on täynnä osaavia ohjelmistotoimittajia. Lisäksi naapurimaista löytyy vielä moninkertainen määrä.
Ai nii joo, mutta täähän olikin julkisen puolen oma lafka 😂😂
Ilmoita asiaton viesti
Mitenkähän kaikkien pormestarien ja pomojen palkat.. lienee ne kuitenkin on saatu maksettua..
Ilmoita asiaton viesti
Kunnallinen korruptio kukoisti aikansa, ken korjaa ja maksaa viulut, no veronmaksajat tietty ja mielellään 🌞
Ilmoita asiaton viesti
Hyvä, että Hjallis nostaa julkiset hankinnat tikunnokkaan. Valitettavasti 20 vuotta myöhässä. Toisaalta parempi myöhään kuin ei milloinkaan.
Tutkin aihepiiriä 15 vuotta sitten ja oli mielenkiintoista havaita, että Yhdysvalloissa ja Isossa-Britanniassa tilanne oli aika hyvä ja Suomessa suorastaan surkea. Tarkemmin tarkasteltaessa, juuri noissa voimakkaan kapitalistisissa maissa vaadittiin julkisen rahan käytölle vastinetta. Erityisesti Isossa-Britanniassa oli kiinnitetty voimakkaasti huomiota julkisiin hankintoihin ja niissä oli myös hyvä sosiaalinen ulottuvuus. Esim. väärinkäytöksistä kiinni jääneet yritykset suljettiin kaikista julkisista hankinnoista pitkäksi aikaa.
Jokainen juristi, joka on ollut tekemisissä Suomessa julkisten hankintojen kanssa, voisi kirjoittaa kirjan julkisten tahojen väärinkäytöksistä. Tämä käsiteltävä asia ei ole mikään jäävuoren huippu, vaan normaalia suomalaista julkisen hallinnon lainkiertoa.
Vaikka suurin osa virkamiehistä toimii oikein, niin on liikaa niitä, jotka toimivat väärin. Pahinta kuitenkin on, että ne oikein toimivat eivät käräytä väärin toimivia.
Ilmoita asiaton viesti
Muistamme Jyrki Kataisen omalla päätöksellä kaveriltaan Pekka Himaselta tilaaman 700.000 € maksaneen tulevaisuustutkimuksen. Sen saman minkä oikeat filosofit pitivät hölynpölynä.
Roskiinhan se siinä meni.
Katainen PM virassa ollessaan kertoi maahan tarvittavan seuraavien vuosien aikana 1.8 miljoonaa maahanmuuttajaa. Kiihkeästi kannatti meille veronmaksajille 2-2.5 miljardia vuodessa maksavaa ruotsittamista, mutta ei pystynyt omalla ylioppilastason ruotsillaan keskustelemaan SVT haastattelijan kanssa. Eli malliesimerkki, että valtavalla kustannuksella saamansa opetus ei ollut heikkolahjaiselle tuonut kykyä, jota oli vaatimassa edelleen kaikille.Kaikki opetus ja sen kustannus veronmaksajille oli siis ollut täysin turhaa, kun lopputulos oli tuo. Sama juttu noin 90 % kohdalla, joilla ei ole ollut minkäänlaista intuitiota kyseistä pakolla opetettua kieltä kohtaan. Hukkaan heitetyt verorahat on siinä olleet valtavat.
Jos 1990 pidettäisiin nollavuotena ja silloin olisi kaikki ruotsittaminen ja järjetön omatoimisuuden tuhonnut kehitysapu lopetettu meillä olisi nyt velaton valtio . Mietitäänpä sitä, että mitä juuri nyt olisi syytä tehdä.
Miten tämä liittyi korruptioon. Vaikkapa siten, että Kimmo Sasi ja Paavo Lipponen olivat molemmat kutsuttu ruotsinkielisten säätiöiden hallituksiin ja rahaa virtasi, kun mielipiteet oli toivotunlaiset. Nämä herrat ohjaili päätöksiä ruotsinkielen asiassa innolla. Vaalirahaa liikkui ja sitä sai myös kuuleman mukaan, myös sieltä Ruotsin isosta kassasta.
Tisitkö, että Ahvenanmaalta saadaan moin 7000 € verotuloja/ ahvenanmaalainen. Mantereelta saarelle palautuu 14.000 € / asukas vuodessa valtion verorahoja.
Kauhava muistaakseni maksaa 7000 € ja saa takaisin sen 7000 € asukasta kohti. Mistähän tuo ero saadaan aikaan ja johtuu.
Ilmoita asiaton viesti
Luin tuon Himanen et al. tuotoksen sen julkaisun jälkeen ja oli sellaista epäkelpoa suomen kieltä, että päätä alkoi särkemään. Muutenkin täyttä roskaa.
”Lyhyttä tähtäintä pidempi aikaväli” Ja vänrikki Nappula jatkaa seitsemän sivua samaa selkeää tekstiä (lainaus: Uuno armeijassa).
https://suomenkuvalehti.fi/mielipide/filosofi-pekka-himasen-teos-sininen-kirja-vie-modernin-epaselkokielen-aivan-uudelle-tasolle/
Tuossa Himasen anti avataan täydellisesti.
Jos haluaa saada päänsä kipeäksi, niin suosittelen tätä linkkiä: https://www.jukkarannila.fi/docs/Sininen_Kirja_fi.pdf
”Laajimman kuvan tasolla voi tiivistää”… ??? ”Olennaista on, että tällainen uusi kansallinen yhteinen projekti muodostetaan niin, että siihen voivat sitoutua kaikki puoluerajat ylittäen – yhtä lailla hallituksen ja opposition, työntekijä -ja työnantajajärjestöjen kuin muiden tahojen välisenä yhteishankkeena.” Voiko tuota enää hienommin sanoa? Siinä vain on pieni ongelma… Tuollaista kaikkia yhdistävää ei taida olla muu kuin sota.
”Tässä teoksessa esitetyssä kokonaisjäsennyksessä on kolme yhtä tärkeää tasoa:
-Tutkimuspohjainen jäsennys maailmasta
-Eettinen jäsennys arvomaailmasta ”Kestävän kasvun, kestävän ekologisuuden, kestävän hyvinvoinnin ja kestävän ekologisuuden käsitteet.” Hienoa! Nuo kaikkihan saadaan sujuvasti toimimaan yhdessä. Puhumattakaan oikoluvun puutteen luomasta tautologiasta. Noh, kertaus on opintojen äiti. ”Erityisen tärkeä syvennys tehdään kestävän kasvun mallin kehityksen päämäärästä, eettisestä arvopohjasta ja kulttuurisesta kehyksestä eli arvokkaan elämän
käsitteestä.” Sori professori, mutta en ymmärtänyt mitään!
”Käytännöllinen jäsennys tarvittavista strategisista toimista” ”yhteistyössä tarvittujen osapuolten intressien ja disintressien osoittaminen toiminnan sopimukselle.”??? siis mitä? Pahoittelut professorille, mutta eikö tuo ole ristiriidassa aikaisemman tekstin kanssa?
”Kenties on hyvä todeta jopa, että teoksen nimi Sininen kirja tarkoittaa Suomi-kirjaa eli on tarkoitettu viestimään kansallisesti yhdistävän tason hanketta.” No shit Sherlock! Hetken jo kuvittelin, että tämä tulevaisuusselonteko oli Suomen tilaama Zimbabwelle!
”Tämän teos siis käyttää laajempaa kehystä tuodakseen esiin normaalia päivittäistä toimintaa suurempaan kuvaan nousevia sekä syvimmälle perustaan saakka meneviä kysymyksiä.” Mitäköhän tuolla tarkoitetaan? Vaatii taitoa kyetä asian noin vaikeaselkoisesti kirjoittamaan.
”Tarve tällaiselle kansalliselle tulevaisuushankkeelle on hyvin suuri ja akuutti.” Tuosta käy ilmi teoksen hinta. Kun tuollaisen kirjoittaa, niin miksi aikaisemmin piti perustella kirjan nimeä? Luulisi sen yhdellä kerralla aukeavan lukijalle. Vai onko kyse tekstin mitan pidentämisestä ilman uutta sisältöä?
Ja tämä kaikki viiden sivun johdannossa.
Ilmoita asiaton viesti
Joo, julkiset hankinnat Suomessa eivät syystä, tai toisesta joudu / jouda päivän valoon, vaikka hankinnat itsessään kai henkilöstö ja kiinteistökulujen jälkeen ovat yksi suurimmista menoeristä. Arvio 2018 / 47 mrd e.
Kuntakohtaiset hankinnat ovat tästä oiva esimerkki. Ja näitä on muuten paljon. Jokaisessa kunnassa on lienee edelleen hankintaosasto. Lisäksi valtion virastor hankkivat itsenäisesti mitä milloinkin ja samalla hankintoja tehdään Hanselin kilpailutuksen kautta.
Aikoinaan, n 10 vuotta sitten yritin saada erääseen sopimukseen liittyvää infoa sähköpostilla, tai muistitikulla taulukkolaskenta muodossa, tehdäkseni ao datasta analyysin porautumisineen.
Samalla olisi selvinnyt :
1. Kuka ostaja
2. Mikä toimittaja
3. Hankinnan painoarvo ABC mittaroinnissa
4. Oheissopimukset toimittajittain, tuotteittain.
5. Absoluuttinen hankintahinta ja vertohinnat.
Lisäksi :
6. Hankintojen ajankohdat
7. Varastopaikat ja varaston aiheuttamat kustannukset.
8. Kulutusennuste
Jokainen oivaltaa, että noiden tietojen avulla on helppo selvittää hieman perusteellisemmin hankintaorganisaation toimintaa ja myös ns tavarantoimittaja valintoja.
En saanut koskaan ao tietoja sähköisessä muodossa, sain postin kautta riisin verran paperia. :).
Lain kirjain hankintojen avoimuudesta tuli täytetyksi, mutta ei lain tarkoitusta.
Ilmoita asiaton viesti
Toit hyvin esiin yhden ongelman. Juuri noin asioita salataan. En muista yksityiskohtia tuon ajan lainsäädännöstä, mutta periaate on aina ollut, että asiakirjat toimitetaan siinä muodossa missä ne pyydetään. Toisin toimiminen pitää perustua lakiin ja se pitää ilmoittaa sekä perustella. Tuossa ei tullut kyseeseen mikään salaamisperuste, koska asiakirjat toimitettiin sinulle. Luottavat vain siihen, että kukaan ei vie asiaa eteenpäin. Kun hankinnan voittaa väärä taho, niin peitellään ja ”vuodetaan mistä valittaa” Yllättäen vain se yksi kilpailutus uusitaan ja saman virheen omaavia ei. Niissä kun on ”oikea” voittaja.
Vajaa 10 vuotta sitten eräs yrittäjä kävi hakemassa kaupunginkansliasta julkiseen hankintaan liittyvät asiakirjat koskien julkista hankintaa, jonka hän oli hävinnyt. Sinne papereiden sekaan oli joutunut alkuperäinen avauspöytäkirja jonka kaikki paikalla olleet olivat allekirjoittaneet. Ko. yrittäjä oli voittanut kilpailutuksen. Tarkemmin katsottaessa ”varsinainen avauspöytäkirja” jossa oli toinen voittanut, niin sitä ei ollut allekirjoittanut kuin yksi henkilö, eli se ei ollut virallinen. Syyttäjä teki syyttämättäjättämispäätöksen selvässä tapauksessa.
Kuten kirjoitin, jokainen julkisissa hankinnoissa mukana ollut juristi voisi kirjoittaa kirjan väärinkäytöksistä Suomessa koskien julkisia hankintoja.
Ilmoita asiaton viesti
Kylläkyllä. Vastaavasti, toiselta puolelta :
Tein aikoinaan suuren kaupungin laitoksen kanssa kohtalaisen toimittajuussopimuksen, kilpailutuksen jälkeen, tottakai. Mielenkiintoiseksi tilanteen teki se, että ao ostaja pyysi myyjältä sopimustoimittajan määreet avoimeen kilpailutukseen.
Samalla sopimuksen myötä syntyi myös toimittajuusvelvoite ja vararastointivastuu. Tuon seurauksena ei sopimustoimittajan vaihtaminen moneen vuoteen käytännössä ollut sitten edes mahdollista.
Hinnoitteluvastuu oli luonnollisesti myyjällä.
Käsi käden pesee. Näin se homma toimii.
Ilmoita asiaton viesti
Tuo on yksi esimerkki Suomen korruptiosta.
Ilmoita asiaton viesti
Kyllä ja toteen näyttäminen on käytännössä mahdotonta.
Ilmoita asiaton viesti
Kyllä se pystytään näyttämään toteen. Julkisissa hankinnoissa jää kaikesta jälki. Kyse on siitä löydetäänkö se ja sitten se salattu korruptio mitä Suomessa ei ole. Poliisi hoitaa asiansa hyvin mitä resursseiltaan pystyy (lue: kaikki mappi Ö:hön paitsi selvät tai isot asiat). Syyttäjissä kaikki on mahdollista. Samoin käräjäoikeudessa (katso vaikka tuo lehdissä tänään esiintyvä linnaan heittäjä), hovissa on yleisesti hyvät tuomiot (johtuu kolmesta tuomarista). Korruptiosta puheen ollen: Entinen korkeimman oikeuden presidentti Leif Sevon https://www.is.fi/kotimaa/art-2000000236670.html
Aikoinaan oikiksessa oli naurunaiheena korkeimman oikeuden tuomarin Eeva Vuoren pimeä asuntokaupan hinta. Siinä perheessä lääkäri hoiti juridiikan ja juristi lääketieteen. Että sellaista.
Ilmoita asiaton viesti
Hauska juttu IS ssä !
Toteennäyttämisestä en tokikaan kinaa.
Se vaan menee hankalaksi, kun myyjä pääsee määrittämään hankinnan kanssa yhteistyössä tarjousmäärittelyn raamit, niin paha siihen on yleisen syyttäjänkään puuttua.
Voidaan arvailla jotain olleen, mutta näyttö ja myös dokumentit petoksesta tai kulissien takana sovituista ehdoista puuttuvat. Ei tuollaisia juttuja kirjata muualle, kuin korkeintaan sinne omaan päähän.
Ostajahan voi muuten määritellä haluamallaan tavalla tarjouksen yksityiskohdat, toimitussisällön jne. Kunhan ne ehdot eivät ole ristiriidassa hankintalain kanssa, tai hyvän kauppatavan vastaisia.
Ilmoita asiaton viesti
Tuo on niin totta! Huom! Suomessa ei ole korruptiota. 😀
Monesti vain noissa ei olla niin fiksuja ja loppuun asti osaavia, ettei mitään jälkiä jää. Esim. valittavan yrityksen nimi tarjouspyynnössä. En väitä, että näin olisi tapahtunut.
Ilmoita asiaton viesti
Täydennän vielä. Sinun ei tarvitse olla asianosainen eli tässä kilpailutuksen osapuoli saadaksesi tiedot pyytämässäsi muodossa, mikäli se vain on teknisesti mahdollista. Salassa pidettävät osat poistetaan, mutta ei itse ohjelmaa.
Lain mukaan ”viranomaisen asiakirjat ja muut tallenteet ovat julkisia”. Ainoastaan julkisuuslain mukaisesti salattavat asiat ovat salassa pidettäviä. Sama julkisuuslain säännös koskee julkisien hankintojen asiakirjoja. Ks. julkisuuslaki 24§. Siellä on määritelty salassa pidettävät asiat. https://www.finlex.fi/fi/laki/ajantasa/1999/19990621#L6P24
Tuolla oikeastaan vain kohta 20 voi tulla kyseeseen esittämässäsi asiassa. Koska aineisto on sinulle luovutettu, on viranomainen toiminut väärin, kun ei ole toimittanut tietoa sinulle pyytämässäsi muodossa, jos se sillä on sellaisena ollut.
Ilmoita asiaton viesti
Näin varmaan. Muistaakseni kysyttyäni paperiversiosta ostosta venkuilivat IT stä ja joistain viruksista. Tuumasin koneessani olevann torjuntaohjelman. No, tuo juttu on jo valitettavasti vanhentunut ja vitutuskaan ei enää vaivaa pätkän vertaa. Pikemminkin naurattaa koko touhu.
Oli se vaan niin suomalaista se.
Btw. Toista se oli joskus Ruotsissa. Asiakas sanoi eräälle myyjälle suoraan tarvitsevansa kotitallissaan isoa erää työvälineitä. Tuumasi myös, että jos ne välineet pompsahtavat tontille, niin samalla myös soppari on valmis.
Kuinka ollakaan. Sopimus syntyi.
Ilmoita asiaton viesti
Ei Sarastia ole se sählääjä tässä, vaan Helsinki ja sen päättävät tahot. Ei pidä myöskään olettaa, että palkanmaksu on tietotekninen ongelma.
Blogisti ei ole huomannut, että yksityiset firmat voivat toimia aivan yhtä huonosti ja laaduttomasti kuin julkisomisteiset. Tästä löytyy varmasti riittävästi esimerkkejä.
Mitä tulee julkisiin hankintoihin, niin siinä olen samaa mieltä. Säästöjä on mahdollista saada aikaan.
Ilmoita asiaton viesti
Vartianen varmasti saa palkkansa kun ei viitsi tehdä mitään. Onhan hänellä koko bolsevistinen oikeistomaffia takanaan, hommakokoomus persuverikoirineen.
Ilmoita asiaton viesti
Onhan siellä tuonti pormestari itämailta missä tälläinen sählääminen on jokapäiväistä kuuluu siellä kasvatukseen
Ilmoita asiaton viesti