Helsinkiä pitää johtaa kuin yritystä

Helsinki nukkuu onnensa ohi.
Helsingillä olisi kaikki mahdollisuudet olla paljon vahvempi veturi koko Suomelle.

Helsinkiä ei nyt johda kukaan. Johtamismallista on turha hakea syytä. Syy on ihmisissä. He eivät tule keskenään toimeen, eivät saa mitään aikaan ja kaikki energia menee keskinäiseen kyttäämiseen ja riitelyyn.

Helsingin pormestarin valinta ja kaupungin puolustaminen ovat erityisen tärkeitä nyt, kun hallituksen kaavailema sote-uudistus uhkaa viedä kaupungilta rahat ja päätösvallan.

Koko pääkaupunkiseutua pitäisi kehittää paremmin yhtenäisenä alueena Helsingin johdolla. Työssä käydään koko alueella niin Kirkkonummelta, Hyvinkäältä kuin Porvoosta ja Sipoosta.

Mitä nykyinen johto on saanut aikaan? Ei mitään muuta kuin höttöä puhetta maailman toimivimmasta kaupungista.

Seuraava porukka suunnittelee ruuhkamaksuja ja kävelykeskustoja. Eihän tästä tule mitään!

Tähän pitää saada muutos.

Helsinki tekee satoja miljoonia voittoa vuodessa ja kassassa on kuusi miljardia euroa rahaa. Mihin niitä rahoja hillotaan? Helsinki voisi panostaa kaupunkiin ja sen kehittämiseen paljon enemmän ja samalla alentaa kestävästi veroäyriä.

Kun Helsinki ei kaupungin kehittämisessä nyt pärjää edes Tampereelle, niin miten se voisi aidosti haastaa Tukholman ja Kööpenhaminan? Niin kuin Helsingin pitäisi.

Tampereella on aivan eri meininki kuin Helsingissä. Siellä ydinkeskustaan valmistuu kansainvälisen tason kansi ja uusi areena. On uudet raitiovaunut ja vetovoimainen keskusta. Helsinkiin pitää saada lisää Tamperetta.

Mitä Helsingissä? Ei tullut keskustatunnelia, ei Guggenheim-museota eikä mitään muutakaan. Tai tuli sentään, Olympiastadionin remontti ja tuplahinnalla. Koripallojoukkue taistelee mestaruudesta salissa, joka valmistui olympialaisiin.

Ulosmenoteiden varteen rakennettiin suuria kauppakeskuksia ja nyt ihmetellään, mihin ihmiset hävisivät keskustasta?

Rekkaralli tuotiin Länsisatamaan ja nyt ihmetellään ruuhkia. Mikään ei tule yllätyksenä ja tilaamatta. Kaupungilla on maata ja kaavoitus ja sitä kautta täysi valta kehittää kaupunkia haluttuun suuntaan.
Tilaa on ja mahdollisuuksia on. Tilaa on niin paljon, että Malmin lentokenttä pitää säilyttää.

Tähän pitää saada muutos.

Projektit pitää saada käyntiin ja projektit pitää saada valmiiksi. Helsinki on konserni, jonka johtamiseen perinteinen poliitikko ei kykene. Helsinkiä pitää johtaa kuin yritystä.
Pitää olla kokemusta politiikasta, yrittäjyydestä ja suurten projektien johtamisesta.

Minulla on.

Tässä kaupungissa on vain yksi sheriffi.

0

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu