HUSin johdolle potkut, jos tämä ei tule kuntoon

Hallitus säätää hoitajamitoituksia ja hoitotakuita, mutta isoa sydänleikkausta odottavat pikkulapset joutuvat jonottamaan jopa vuoden ja osa heistä on jouduttu leikkaamaan ulkomailla.

Voi vain kuvitella, että miltä lapsesta ja vanhemmista tuntuu vain odottaa kuukausi toisensa perään.

Tämä pitää laittaa kuntoon ja heti! Näin ei voi jatkua!

Vaativat leikkaukset on yhdessä sovittu HUSin Lastensairaalan vastuulle. Ja kun kysyin tätä kyselytunnilla, niin ministeri Kiuru sotki pakkaa entisestään puhumalla kuinka tähän tarvitaan muiden sairaanhoitopiirien apua tarkoittaen ilmeisesti myös leikkauksia.

Ministeri Kiuru, ei se niin mene! Jos jotain muualta tarvitaan, niin tarvitaan lisää tehohoitajia Lastensairaalaan. Siellä on 16 tehohoitopaikkaa valmiina, mutta hoitajapulan takia käytössä on vain kuusi. Ja siihen pitää puuttua!

Nyt ministeri Kiuru, nyrkkiä pöytään ja jos HUSin johto ei pysty tätä kuukaudessa korjaamaan niin sitten vain johtajia vaihtoon toimitusjohtajasta alkaen. Selvittelyn, suunnittelun ja neuvottelujen aika on nyt ohi. Nyt pitää saada tulos tai sitten ulos. Ei hengestään kamppailevia pikkulapsia ja heidän perheitään voi pitää kuukausitolkulla epävarmuudessa tai lähetellä heitä ulkomaille leikkauksiin.

Tämän pitää olla kunnia-asia Suomessa ja se pitää hoitaa nyt heti ja hyvin.

Hallitus on koko sote-uudistuksen ajan puhunut kuinka alan työolot, palkkaus ja johtaminen pitää saada kuntoon.

Ministeri Kiuru, tässä on ilmainen neuvo. HUSin johtajien palkkaus on varmasti kunnossa. Pankaa nyt heidät etujensa mukaiseen vastuuseen, tiukka aikataulu ja Lastensairaalan tehohoito kuntoon.

+8

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu