Jäitä hattuun, Sanna Marin!

Sanna Marin on vaarallinen poliitikko.

Imago on hänelle tärkeämpi kuin asia.

Suomen julkinen talous on ajettu umpikujaan. Pelkät valtionvelkojen korot ovat tänä vuonna 2,4 miljardia euroa. Se on erittäin paljon rahaa. Sillä rahalla kustannetaan koko vuoden poliisin, pelastuksen ja rajavartijoiden toiminta.

Koko vasemmisto tuputtaa omaa talousajatteluaan. Velkaa piti ottaa, kun korot olivat nollassa ja siitä jopa maksettiin, kun otti lisää velkaa. Ne juhlat ovat nyt ohi. Ja mitä tekevät vasemmisto ja demarit? Todistelevat kuorossa, että velkasuhde on parempaan päin. Mutta kun se johtuu siitä, että bkt kasvaa, kun kaikki hinnat nousevat. Valtio velkaantuu ja ihmiset köyhtyvät. Marin vertaa Suomen velkaa Italiaan ja muuhun Etelä-Eurooppaan, vaikka mallia pitäisi ottaa Ruotsista ja Tanskasta.

Imago kunnossa, vielä, mutta asia ei.

Hyökkäys on paras puolustus. Marin saa haastajilleen jauhot suuhun hyökkäämällä aggresiivisesti, jopa fanaattisesti. Suomessa ei ole 50 vuoteen enää ollut sellaista luokkajakoa, jossa Marin yhä elää.

Velkaa piti ottaa koronaan, puolustukseen ja energiakriisiin, mutta miksei kukaan kysy, mihin se loput yli 10 miljardia euroa meni?

Kun Marin vaahtoaa pieni- ja keskituloisten puolesta, miksei kukaan kysy kuinka paljon he tienaavat? Tienaako Marinin keskituloinen kaksi, kolme vai neljä tonnia kuussa? Ovatko demarit enää yhtään duunarin puolella?

Auttaako pääministerin krooninen yritysvastaisuus saamaan investointeja Suomeen? Jos verotuksessa oikeasti on porsaanreikiä, miksei niitä ole neljässä vuodessa tukittu?

Työssä käyvä keskiluokka on taloutemme selkäranka. He haluavat tulla palkallaan toimeen ja maksaa sähkö- ja ruokalaskut ja asuntolainansa nousevat korot.

Marin höpötti viimeksi vuorineuvosten veronalennuksista. Pääministerille tiedoksi, että heitä on elossa ehkä parikymmentä ja maksavat ja ovat maksaneet varmasti riittävästi veroja.

Sen sijaan Marin jättää kertomatta, että joulukuun ylimääräinen lapsilisä kyllä meni ”vuorineuvosten” lastenlapsille ja sähkön veronalennusta ja erilaisia sähkötukia hänen hallituksensa kyllä jakaa ”vuorineuvosten” kakkos- ja kolmoskoteihin.

Imago kunnossa, vielä, asia ei.

Vanhat puolueet jakavat ylimielisesti valtaa ennen vaaleja ja kertovat vuorotellen, minkä puolueen kanssa emme ainakaan kykene yhteistyöhön.

Pääministeri Marin leimasi kaikki perussuomalaiset rasisteiksi. Ei ihme, että kokeneemmat demarit Antti Rinne ja Tuula Haatainen tulivat nopeasti julkisuuteen pehmittelemään Marinin lausuntoa.

Sinänsä on tolkun suomalaisten kannalta aina parempi mitä syvemmälle demarit, vasemmistoliitto ja vihreät ajavat itseään samaan ahtaaseen nurkkaan.

Pääministerin ja puheenjohtajan arvovallalla pitää pystyä myös rakentamaan eikä vain hajottamaan.

Imago kunnossa, vielä, asia ei.

Vaalien jälkeen on löydettävä yhteinen tekemisen meininki. Sitä ei nyt levoton huutelu auta.

Syyllisten etsiminen on turhaa. Suomi ei ole kasvanut 15 vuoteen ja siinä ovat kaikki vanhat puolueet olleet tekemässä.

Sotkut on siivottava.

Hyvinvointiyhteiskunnan tunnistaa siitä kuinka hyvin se huolehtii lapsista, vanhuksista ja sairaista. Heistä pitää huolehtia.

Sen sijaan kaikki työikäiset työkykyiset pitää saada töihin. Opiskelijoilta tulorajat pois ja eläkkeelle jääneille hoitajille kunnon veroporkkana. Työllisyystavoitteen pitää olla 85 prosenttia. Pienet ja keskisuuret yritykset pitää saada kasvuun, investoimaan ja palkkaamaan ihmisiä.


Meillä on toivoa tulevaan, mutta tällä menolla ajamme seinään. Nyt tarvitaan muutosta ja uutta tekemisen meininkiä. Vain niin pystymme pitämään toisistamme huolta.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu