Konkurssi-Sanna vuotaa medialle

Hallitus ja erityisesti pääministerin kanslia on tuonut uuden kulttuurin politiikkaan. Marinin lähipiiri vuotaa kuin seula medialle uutisia, joista muut hallituspuolueet saavat lukea lehdistä. Tuskin lisää tippaakaan keskinäistä luottamusta.

Sama porukka myös pimittää tietoa. Nyt Yleisradiolle vuodetusta virkamiesten muistiosta on tehty salainen kuin Tiitisen listasta. Äärimmäisen noloa niin konkurssi-Sannalle kuin Ylelle. Kysymys kuuluukin, onko EU-paketin painostuksesta kertovaa muistiota edes olemassa?

Avustajia ministereillä kyllä riittää niin, että jotkut voivat kokonaan keskittyä propagandaan.

Vuotoja on ollut maailman sivu ja ne kuuluvat länsimaisen demokratian avoimeen ajatteluun. Mallit Marinin lähipiirin konsteihin tulevat kuitenkin Kiinasta, Neuvostoliitosta tai Valko-Venäjältä. Ja media ymmärtää liian harvoin, että sitä viedään näissä vuodoissa kuin litran mittaa.

Median pitäisi useammin uskaltaa kysyä, miksi juuri nyt ja miksi juuri minulle tällaista kerrotaan. Sitä kutsutaan terveeksi lähdekritiikiksi.

Vuotajalla on aina motiivi. Joko pönkitetään omaa tavoitetta tai potkitaan vastustajaa nivusiin. Tätä media ei tunnu ymmärtävän, vaan laulaa kiltisti sille kuiskittua laulua.

Kyse on systemaattisesta piilovaikuttamisesta. Nyt pöydällä on tämä EU-elpymispaketti ja kuhina kulisseissa kiihtyy.

Oma lukunsa on arvoton näytelmä Säätytalon portailla. Median parhaat voimat päivystävät tuntitolkulla, kun ministerit kipittävät portaita ylös ja alas ja heittelevät ohi mennen täysin yhdentekeviä kommentteja. Toimittajat, menkää oikeisiin töihin sieltä! Ylestä en tiedä, mutta miten muu media suostuu syömään hallituksen kädestä?

Tuuliviiri-kokoomus yrittää pitää Suomen EU-paketissa mukana. Mutta tehdään tämä nyt selväksi, Suomen pitää kuulua Euroopan unioniin turvallisuuden, vapaan kaupan ja vapaan liikkuvuuden vuoksi, Suomi kuuluu länteen. Mutta paketti ja sen seuraukset on huonosti neuvoteltu. Paketti on myös laiton EU:n näkökulmasta.

Suomen pitää saada äänensä kuuluviin. Muuten EU:ta viedään suurten eli Ranskan, Saksan ja Italian ehdoilla ja pienet tulevat pesuveden mukana.

Valtiovarainvaliokunnan kirjaus ainutkertaisuudesta on yhtä tyhjän kanssa, tulette näkemään.

Koko Euroopan katseet kääntyvät Suomeen ja eduskunnan äänestykseen ensi viikolla. Suomesta tulee täydellinen hylkiö tai ainakin maanjäristyksiä, heinäsirkkoja ja venäläisten hyökkäys on tiedossa, jos EU-paketti kaatuu.

Höpö, höpö ja vielä kerran höpö.

Jos paketti kaatuu, EU tekee paketin ilman Suomea.

Jos on populismia pitää Suomen puolta, olen mielelläni populisti.

+47

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu