Kyllä niistä on tullut, ja niin tulee tästäkin

Liike Nyt täyttää tänään kolme vuotta. Paljon on saatu aikaiseksi, mutta paljon on vielä tekemättä.

Kuntavaaleissa tulee moni yllättymään. On selvää, ettei meillä ole samanlaisia koneistoja ja rakenteita kuin perinteisillä puolueilla, jotka ovat niitä rakentaneet vuosikymmeniä. Mutta suuremmissa kaupungeissa meillä on paljon hyviä ehdokkaita ja tulosta tulee.

Liike Nyt perustettiin tuomaan uutta tekemistä politiikkaan. Puolue on meille työkalu. Opetellaan systeemit, keskustellaan ja muodostetaan mielipiteitä yhdessä. Tehdään tarvittavia uudistuksia ja korjauksia alhaalta ylös ja saadaan ihmiset mukaan ja osallistumaan. Nykyinen päätöksenteko hyödyntää digitaalista vuorovaikutusta käsittämättömän huonosti.

Ja uutta tekemisen tapaa tarvitaan. Katsokaa nyt vaikka sote-uudistusta. Sitä ovat kaikki perinteiset puolueet yhdessä ja erikseen olleet tekemässä viimeiset 15 vuotta eikä mitään ole saatu aikaiseksi.

Sama koskee Suomen kilpailukykyä ja julkista taloutta. Finanssikriisin jälkeen on taaperrettu paikallaan ja otettu vain lisää syömävelkaa kiihtyvällä tahdilla. Ja kaikki perinteiset puolueet ovat vuorollaan olleet vastuussa. Tulokset puhuvat puolestaan.

Työmarkkina hengittää 1970-luvun asennetta ja rakenteita. Suomi nousee vain pienten ja suurten yritysten kasvulla, investoinneilla ja uusilla työpaikoilla. Verotuksen pitää kannustaa yrityksiä kasvuun ja ihmisiä tekemään töitä.

Liike Nytin perusperiaatteet ovat edelleen ajankohtaisia:

  • Jokaisesta on pidettävä huolta.
  • Markkinatalous on toimiva tapa kehittää yhteiskuntaa, kun sen säännöt ovat reilut.
  • Ilmastonmuutos on totta ja päätökset on tehtävä ympäristön kannalta kestävällä tavalla.
  • Yrittäjyys on tehokkain tapa tehdä asioita, jos sille annetaan tilaa.
  • Yksilöä pitää arvostaa.
  • Olemme Eurooppa -myönteisiä.

Tähän viimeiseen periaatteeseen on otettava kiinni. EU:n viime kesänä koronan takia tehty EU-elpymispaketti on huonosti neuvoteltu. Ei tullut tarkkarajaista eikä ainutkertaista. Tuli vuosikymmenien velkavankeus ja ylikallis paketti, joka vie suomalaisilta vientiyrityksiltä kilpailukykyä. Euroopan unionia viedään koronan varjossa väärään suuntaan ja siihen pitää eduskunnassa puuttua.

Suomi tarvitsee vapaata kauppaa ja liikkuvuutta. Mutta ei velkaunionia.

Perinteisillä puolueilla on vähän kilpailua. Perussuomalaiset on uusin ilmiö. Perinteiset puolueet keskittyvät liikaa siihen ja antavat sille kaiken huomion. Ja se sopii perussuomalaisille. Perinteisissä puolueissa valta keskittyy pieneen piiriin. Jos gallupit ovat myönteisiä, johtaja vie ja muut seuraavat. Sama ilmiö koskee kuntia ja kaupunkeja. Piiri pieni pyörii. Yrityksissä mennään siihen suuntaan, että päätöksiä tehdään mahdollisimman paljon yhdessä. Se on oikea suunta.

Johtamiseen tarvitaan muutosta. Se on syy, miksi Liike Nyt on perustettu.

Ihmiset eivät luota poliitikkoihin eivätkä oikeasti ymmärrä, mistä he puhuvat. Ja se on toinen syy, vaikka kilpailijat kaikkea muuta meille yrittävät tuputtaa Liike Nytin perustamisen syyksi. Kuntavaaleihin meille on tullut paljon erinomaisia ehdokkaita kokonaan politiikan ulkopuolelta ja myös perussuomalaisista, keskustasta, vihreistä ja kokoomuksesta.

Haluan tehdä Liike Nytistä yhdessä muiden kanssa niin vaikutusvaltaisen, että se aidosti pystyy vaikuttamaan päätöksiin ja muuttamaan politiikkaa.

Aina kun olen aloittanut jotain uutta, minulle on sanottu, ettei tuosta mitään tule. Kyllä niistä vain on tullut ja niin tulee tästäkin.

 

+6

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu