Maahanmuutto tarvitsee oman ministerinsä

Maahanmuuton kokonaisuus on nyt hajallaan eri ministeriöissä ja viranomaisissa ja siksi tarvitsemme erityisen maahanmuuttoministerin.

Hallitus eroaa muusta Länsi-Euroopasta ja rakentaa lähinnä vetovoimatekijöitä humanitääriseen maahanmuuttoon ja unohtaa resurssit koulutetun, ulkomaisen työvoiman saamiseksi Suomeen.

Ja eikä nyt riitä keskittyminen byrokratian purkamiseen maahantulossa ja työluvissa. Niiden olisi pitänyt olla kunnossa jo aikoja sitten. Meillä ilmeisesti kuvitellaan, että tänne olisi jonossa tulossa osaajia.

Ei ole.

Meidän pitää markkinoida, viestiä ja hakea erilaisia houkutuksia kuten veroporkkanoita. Osaajien puolisoille pitäisi myös löytyä töitä tai opiskelupaikka ja lapsille päivähoidot ja koulut.

Tänne opiskelemaan tulleet pitäisi saada paremmin jäämään. Tässä olemme pahasti jälkijunassa.

Kyllä olisi maahanmuuttoministerille käyttöä!

Meidän on syytä opetella puhumaan niin humanitäärisestä kuin työperäisestä maahanmuutosta ilman, että puhe välittömästi kääntyy keskusteluksi syrjinnästä.

Suomi on kansainvälinen ja avoin yhteiskunta. Sellaiseen kuuluu maahanmuutto osana. Liike Nyt ei vastusta maahanmuuttoa. Me kannatamme hallittua maahanmuuttoa. Se on meidän mielestämme sitä, että maahanmuuttoa koskevassa lainsäädännössä otetaan huomioon maahanmuuton positiiviset sekä kielteiset vaikutukset ja se on linjassa muiden Pohjoismaiden ja länsieurooppalaisten maiden kanssa.

Olemme mukana välikysymyksessä perussuomalaisten kanssa, vaikka en ole samaa mieltä kaikkien perussuomalaisten kanssa.

Nyt ei ole kyse siitä, että ajaisimme maahanmuuttoa koskevan lainsäädännön kiristämistä, vaan siitä, että Liike Nyt vastustaa hallituksen sinisilmäistä pyrkimystä muuttaa maahanmuuttoa koskevaa lainsäädäntöä niin, että maahanmuutosta tulisi hallitsematonta ja sillä olisi kielteisiä vaikutuksia suomalaiseen yhteiskuntaan.

Yhtenä esimerkkinä haluan nostaa hallituksen pyrkimyksen helpottaa kansainvälistä suojelua saaneiden alaikäisten perheenyhdistämistä, joka tulisi hyvin todennäköisesti lisäämään alaikäisten lasten lähettämistä ihmissalakuljettajien matkaan vaarallisille ja  traumatisoiville matkoille. Maahanmuuttoviraston asiantuntijat eivät tätä esitystä tue, emmekä mekään.

Apua tarvitsevia pitäisi pystyä auttamaan varsinaisten kriisialueiden läheisyydessä lähempänä heidän omia kieli- ja kulttuurialueitaan.

 

 

 

 

 

+8

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu