Marin vaarantaa Suomen turvallisuuden

Pääministeri Marin ei ymmärrä asemaansa. Ei tulevan Nato-maan pääministeri voi mennä ajattelemaan ääneen omien hävittäjiensä luovuttamista millekään muulle maalle.

Suomen ulko- ja turvallisuuspolitiikasta vastaavat tasavallan presidentti ja valtioneuvosto yhteistyössä. Tasavallan presidentti eli puolustusvoimien ylipäällikkö eikä puolustusministeri eikä puolustusvoimien komentaja tienneet etukäteen pääministerin puheista yhtään mitään. Pääministeri Marin vaarantaa Suomen turvallisuuden täysin käsittämättömillä puheillaan. Pääministeri ei yksin linjaa Suomen ulko- ja turvallisuuspolitiikkaa. Linja määritellään yhdessä ja etukäteen. Pääministeri ei voi sooloilla tällaisilla asioilla.

Marin ei ymmärrä aseteknologiasta yhtään mitään eikä hänen avustajansa ole viitsineet asiaa selvittää. Suomen hankkimat uudet hävittäjät ovat käytössä 2030-luvulla. Hornetien käyttämät liitopommit ovat sellaisia aseita toimintasäteeltään, että uhka sodan laajenemisesta kasvaa välittömästi.

Marin tekee vaarallista mielikuvapolitiikkaa. Suomen julkinen talous on täysin retuperällä, velkaralli kiihtyy ja soten hoitojonot kasvavat ja ihmiset kärsivät, mutta pääministeri reissaa ympäri Eurooppaa kuvitellen itsensä jonkinlaiseksi rauhankyyhkyksi.

Eikö näissä kotimaan asioissa ole nyt riittävästi tekemistä? Miksi pääministerin piti tuppautua ministeri Maria Ohisalon matkaan Ukrainaan juuri nyt? Miksi hän menee höpöttämään Horneteista juuri nyt, kun koko Nato Yhdysvaltojen johdolla on asiassa enemmän kuin kieli keskellä suuta? Ja miksi hän puhuu tällaisia juuri nyt, kun ulkopolitiikkaa johtava tasavallan presidentti on matkoilla Yhdysvalloissa?

Pääministeri Marin, Ukrainasta ette tule saamaan yhtään ääntä. Vaalikampanjaa ei pidä käydä näin rajuilla tempuilla ja puheilla.

Marin on kotimaan politiikassa ajanut itsensä nurkkaan ja pyrkii sieltä ulos kaikin keinoin. Suomen turvallisuudella ei kuitenkaan vaalipelejä pelata eikä voiteta.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu