Marinin puheet hirvittävät

Meille ei äänestetty tällaista politiikkaa viime eduskuntavaaleissa. Marinin demarit vievät taloutta vielä enemmän vasemmalle kuin Vasemmistoliitto ja keskusta allekirjoittaa kaiken.

Ja kun hallituksen ainoa kokenut ministeri Matti Vanhanen häipyy, alkaa meno oikeasti hirvittää. Kenellä hallituksen ministereistä on kokemusta yrittäjyydestä, taloudesta tai Euroopan unionista?

Marin paljasti oikean minänsä viikolla eli neljä tonnia kuussa tienaavaa pitää alkaa verottaa vielä kovemmin. Sotessa hyvin asiansa hoitaneilta kunnilta viedään rahat huonosti hoitaneille ja verotuksella tasapäistetään ihmiset samaan massaan. Täyttä sosialismia!

Marin ei puhu mitään yrittämisestä tai yrittäjyydestä, vaikka vain yksityisten yritysten kasvu ja panostukset luovat meille uusia, aitoja työpaikkoja ja verotuloja. Oman elämänsä yrittäjä on sellainen, joka kouluttaa itsensä ja etenee työurallaan ja saa vastuustaan tai osaamisestaan ansaitun palkan. Tällaisista ihmisistä Marin ei puhu mitään.

Ja jos on yrittäjänä ottanut riskiä ja onnistunut, pitää sekin ottaa pääomaveroina pois mieluummin kuin antaa yrittäjän sijoittaa se seuraavan firmaan. Marinin kateus ontuu siinä, ettei Suomessa ole rikkaita ollenkaan siinä suhteessa kuin Yhdysvalloissa tai Ruotsissa.

Marinin työpaikat syntyvät julkiselle puolelle, jos syntyvät, mutta julkinen talous ei niistä parane. Eli kaikki töihin valtiolle ja kunnille! Sitä harjoitusta yritettiin Neuvostoliitossa tunnetuin seurauksin.

Marinin sukupolvea ei velka häikäise. Kun julkiset velat laittaa nippuun ja laskee sille kolmen prosentin koron, pelkät korot ovat 7-8 miljardia euroa vuodessa kaiken nykyisen syömävelan päälle. Siinä on aika yksinkertainen happotesti tulevalle valtiovarainministerille.
Marin ja Saarikko, te viette tämän maan konkurssiin!

Korona ja suomalaisten ikääntyminen ovat savuverhoa, minkä suojassa hallitus ajaa meitä velkasuohon. Koko ajan unohtuu se, että olimme jo ennen koronaa velkakierteessä. Budjettikehysten ylittäminen tulevina vuosina on täysin vastuutonta. Mutta niin vain keskustan eliitti halusi turvata omat paikkansa ministereinä, valtiosihteereinä ja tulevina pääjohtajina.

Kansa maksaa. Ja kyllä kansa muistaa.

Pidetään kunnasta huolta, niin se pitää meistä huolta. Kaunis ajatus sinänsä, missä piilee nykyisen SDP:n ydin. Se on sukua sille, että Kiuru tietää paremmin, miten aikuisen ihmisen pitää käyttäytyä ravintolassa, konsertissa tai jalkapallo-ottelussa.

Mutta eikö ihminen saisi opiskella, menestyä töissään tai yrittäjänä ja päättää enemmän omista asioistaan ja maksaa myös enemmän veroja? Eri asia on, kun tulee sairauksia tai muita vaikeuksia, kyllä silloin tarvitaan yhteiskunnan turvaverkkoja.

Marinin ajatus hyvinvointivaltiosta tuntuu olevan sellainen, että yhteiskunnan tuella kannattaa aamulla kääntää kylkeä, kun pitäisi nousta ylös ja lähteä töihin. Ja nyt ei ole kyse sairaista tai työkyvyttömistä.

Suomen vertailu muihin Pohjoismaihin hävettää.
Jos olisimme viime kymmenen vuotta kasvaneet Ruotsin tahdissa, julkinen talous olisi tasapainossa. Valitettavasti kaikki muistavat, missä mennään. Otamme miljoona euroa lisää syömävelkaa joka ainoa tunti, mutta työllisyydelle emme tee mitään. Ruotsissa demarit keventävät yritysten ja palkansaajien verotusta, kehittävät kannustavampaa työttömyys- ja sosiaaliturvaa ja lainsäädännössä heillä on velkajarru valtion budjettiin.
Suomessa demarit ottavat lisää velkaa.

Menopuolella käytämme sosiaalitukiin enemmän rahaa kuin naapurit, mutta rahat eivät riitä terveydenhuollon rahoitukseen. Sote-uudistusta markkinoitiin aluksi tehokkaampana ja laadukkaampana. Nyt tiedetään, että uudistuksen pelkkä läpivienti vie satoja miljoonia vuodessa. Tehokkaammasta ja laadukkaammasta palvelusta huhutaan joskus 2030-luvulla.

Tämä hallitus siirtää kaikki taloudelliset maalit niin kauaksi, että toivoo niiden unohtuvan. Emme unohda.

Meillä on Pohjoismaista eniten velkaa ja heikoin julkinen talous sekä matalin työllisyysaste ja suurimmat sosiaalikulut. Ja mitään ei tarvitse tehdä. Lisätään vain julkisia menoja ja otetaan lisää velkaa. Vihervasemmiston käsi menee syvemmälle yrittäjän ja palkansaajan taskuun.

Meille ei äänestetty tällaista politiikkaa viime eduskuntavaaleissa. Kuntavaaleissa tämä on mahdollista kertoa.

Kansa maksaa. Mutta kyllä kansa muistaa.

+29

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu