Meiltä puuttuu yhteinen tarina

Hallitukselta puuttuu kokonaan yhteinen näkemys siitä, mihin tätä maata ollaan viemässä pandemian jälkeen.

Näytelmän ensimmäinen osa nähtiin keväällä Säätytalolla ja jatkoa seuraa.

Nyt ovat viisikon lelut levällään. Valtiovarainministeri julkisti budjettiehdotuksensa, josta oli juuri keväällä sovittu, ja huutokauppa oli silti valmis.

Hallituksessa on kaikilla puolueilla suosio laskussa ja kova tarve kirkastaa profiiliaan. Vaaleja on joka vuosi ja niihin valmistautuminen vie ajan ja huomion. Tärkeät päätökset jäävät tekemättä.

Nyt näytelmä etenee niin, että vasemmistoliitto saa tieteen rahat, vihreät ilmastohankkeensa, kepu ja demarit poliisien rahat ja jotakin muuta. Ja kun kaikki ne ovat vielä hallituksen mielestä tärkeitä tulevaisuuden hankkeita, voidaan niitä varten ottaa lisää velkaa.

Ja kun sitä vielä nousukaudella ensi vuonna otetaan melkein seitsemän miljardia euroa, niin ei siinä muutama kymmenen miljoonaa enää missään tunnu.

Puuhastellaan muutaman miljoonan kanssa ja maassa on ainakin 300 000 työtöntä. Velalla viritetty kasvu loppuu pian ja Suomi on taas EU:n hännänhuippuna. Työmarkkinat pitäisi saada joustavammaksi ja tuottavuutta lisää. Silloin yritykset uskaltaisivat investoida ja syntyisi uusia, aitoja työpaikkoja.

Julkisen talouden tasapainottaminen aloitetaan aina huudolla leikkauksista, vaikka pitäisi keskittyä kasvuun.

Hullu mies Huittisista.

Syö enemmän kuin tienaa.

Toimivin ilmastotoimi on antaa markkinoiden hoitaa se. Yritykset ovat paremmin tässä liikkeellä kuin julkinen valta. Rahoittajat ja sijoittajat tuntevat vastuunsa ja edellyttävät kohteiltaan kestäviä arvoja.

Hallituksen kannattaisi tehdä opintomatka Pohjois-Ruotsiin, minne on juuri investoitu kymmeniä miljardeja kestävään kasvuun.

Meillä korkein hallinto-oikeus haluaisi Harjavallassa siirtää lähes valmiin akkutehtaan toiseen paikkaan.

Kovin vähälle on jäänyt se, kuinka Veikkauksen supistuvista tuotoista 350 miljoonan euron potti betonoitiin kaikessa hiljaisuudessa budjettiin. Mutta siinä onkin kyse työväenyhdistysten ja nuorisoseurojentalojen rahoituksesta.

Kaikkia perinteisiä puolueita lähellä olevat järjestöt ovat niissä euroissa saamapuolella.

Ei korppi korpin silmää noki.

Hallituspuolueet neuvovat mielellään hallitusta kuin unohtaen, että itse istuvat hallituksessa.

Katsokaa nyt vaikka tätä koronan hoitoa. Rajoituksia kyllä osataan tehdä, mutta irti niistä ei päästä millään. STM sitä, THL tätä, avit tuota ja hallitus ei mitään. Ravintolat, tapahtumat, urheilu ja kulttuuri ovat joutuneet mielivaltaisen pompotteluun armoille. Järkevistä suunnitelmista ja aikatauluista ei ole tietoakaan ja suma seisoo.

Hallituksen uskottavuus on mennyt.

Kuka tätä maata johtaa?

Ei vilku vilkku eikä toimi passi.

Tanska luopuu kaikista rajoituksista syyskuun alussa ja meillä mennään pelon ja epätoivon välimaastossa ja veitsenterällä.

Nyt heti irti rajoituksista.

Ihmiset osaavat itse päättää, mihin menevät ja miten käyttäytyvät. Niin he alkavat kohta tehdä rajoituksista huolimatta.

+3

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu