Mikään ei muutu
Vanhojen puolueiden ainoa tavoite on pysyä vallassa. Mikään ei muutu.
Vai tuliko jollekin viikonlopun puoluekokousten perusteella sellainen olo, että nyt Suomi uudistuu, kehittyy ja muuttuu ja maan horjuva talous laitetaan kuntoon? No ei todellakaan tullut sellaista oloa.
Suomessa on kaksi sosiaalidemokraattista puoluetta, toinen on SDP ja toinen on Kokoomus.
Kokoomus haluaa pitää gallup-suosionsa ja yrittää sitä pysymällä hiljaa. Kaikkea hyvää luvataan kaikille, ettei kukaan tai mikään vain pahastu.
Kokoomus sentään puhuu talouden kasvun puolesta, mutta yhtään keinoa sen eteen se ei kerro.
Kokoomus unohtaa aktiivisesti sen, että se on viime 15 vuotta ollut hallituksessa lähes jatkuvasti ja saman ajan Suomen talous on polkenut paikallaan ja olemme jääneet ratkaisevasti muista Pohjoismaista.
Miksi kukaan ei uskalla sanoa, että joudumme myös karsimaan kuluja, kun meillä ei yksinkertaisesti ole varaa ottaa kymmenen miljardia euroa syömävelkaa joka vuosi?
Keskusta haluaa perustaa erityistalousalueita, vaikka eivät edes itse ymmärrä mitä ovat ehdottamassa.
Suomi ei tarvitse kuin yhden erityistalouslaueen ja sen nimi on Suomi.
Jos jotakin huonosti toimivaa aletaan palastella, muuttuuko se kuin taikatempuista paremmaksi? No ei muutu.
Keskusta luovutti jo kuntavaaleissa ruuhka-Suomen muille puolueille ja tämä erityistalousalueista puhuminen jatkaa samaa kaavaa. Aluevaalien alla se lupasi sote-keskuksen jokaiseen kuntaan, mikä ei pidä paikkaansa. Ja nyt sitten heitto erityistalousalueista.
Puheenjohtaja Saarikko puhuu tiukasti talouskurista, mutta ministeri Saarikko jakaa rahaa runsaammin kuin edes vihervasemmisto uskaltaa toivoa.
Kaikki hinnat nousevat. Ihmisten ostovoima kuihtuu ja ihmiset köyhtyvät. Tämä meno johtaa keskiluokan kapinaan. Työssä käyvät suomalaiset ja yrittäjät ovat tämän maan taloudellinen selkäranka, mutta jossain vaiheessa heidänkin mittansa tulee täyteen.
Tämä hiljainen enemmistö ajaa autoillaan, maksaa asuntolainaansa, käy ruokakaupassa, vie lapsia harrastuksiin, tekee töitä tai yrittää ja maksaa veronsa.
Heitä on paljon, mutta heidän äänensä ei kuulu vanhojen puolueiden korviin.
Kannattaisi kuunnella.
Joku viisas lausui kerran, että äänestää aina mahdollisimman paatunutta, monissa liemissä keitettyä poliitikkoa.
Miksi?, kysyi joku.
No siksi että tuollainen poliitikko on ehtinyt urallaan jo tehdä kaikki pikkukonnuudet ja tyhmyydet, sellaista poliitikkoa ei kiinnosta enää näpertely ja jokaisen vallan houkutuksen perässä juokseminen.
Tuollainen, pitkän poliittisen uran tehnyt veijari on usein kaikista tehokkain, hän erottaa tärkeät asiat vähemmän tärkeistä ja tietää miten koneisto toimii.
Uudet puolueet ovat samanlaisia kuin vanhat puolueet – niitä erottaa lähinnä se, että uudella puolueella on kaikki vallan kamarien sokaistunut hölmöily ja pikkupolitikointi edessä päin.
Ilmoita asiaton viesti
Harri, kiitos hyvästä kommentista. Näinhän asiat ovat jo ennen kuin aletaan vääntää geopoliittisia asioita.
Ilmoita asiaton viesti
Mikään ei muutu. Liike nyt on yhtä kankea ja vanhoollinen puolue kuin muutkin eduskunta puolueet.
Esimerkkinä päihdepolitiikka että kykene keskustelemaan aiheesta tiedon ja faktojen pohjalta. Se on tulkut esiin loistavasti kannabiksen kohdalla.
Ilmoita asiaton viesti
”Esimerkkinä päihdepolitiikka että kykene keskustelemaan aiheesta tiedon ja faktojen pohjalta. Se on tulkut esiin loistavasti kannabiksen kohdalla.”
SEKÖ asia on sinulla tässä konkursissa numero 1? Luulisi että olisi tähdellisimpiäkin asioita ajateltavana kuten juuri tuta velanottoa .
Ilmoita asiaton viesti
Entisenä kokoomuslaisena ja ministerivirat saamattomana mielipiteesi on ymmärrettävä.
Ilmoita asiaton viesti
”Hiljainen enemmistö” oli tietenkin Richard Nixonin vaalislogan vuodelta 1969, mikä kertoo paljon Harkimon kyvystä omaperäiseen ja kliseistä vapaaseen ajatteluun.
Kaikessa muussa puuhastelussaan Harkimon yksinvaltapuolue onkin sitten lainatavaraa Nixonin aikalaiselta Leonid Brezhneviltä.
Ilmoita asiaton viesti
Minne tai mihin Harkimon määrittelemän enemmistön kapina purkautuu poliittisesti? Suomi on tällä hetkellä maailman vakain yhteiskunta, eikä täällä ole näköpiirissä kapinahenkeä. Toisaalta kapina voi näkyä nukkuvien puolueen suosion kasvuna, jos nukkuviin jäävät eivät halua äänestää perussuomalaisia tai Liike Nyttiä. Olisi mielenkiintoista lukea Harkimon uudistusohjelma suomalaiselle yhteiskunnalle vai onko se jo kirjoitettu jossain? Annan varovaisen puoltoäänen silti Harkimon näkemykselle suomalaisen keskiluokan turhautumisesta.
Ilmoita asiaton viesti
Kiitos Hjallis, hieno kirjoitus.
Ilmoita asiaton viesti
Jälleen kerran Hjallis kirjoittaa muiden virheistä, mutta ei tuo sanallakaan esiin mitä pitäisi tehdä. Tuota populismiksi kutsutaan.
Ilmoita asiaton viesti
” Miksi kukaan ei uskalla sanoa, että joudumme myös karsimaan kuluja, kun meillä ei yksinkertaisesti ole varaa ottaa kymmenen miljardia euroa syömävelkaa joka vuosi?”
” Suomi ei tarvitse kuin yhden erityistalouslaueen ja sen nimi on Suomi.”
Hjallis mielestäni kertoo että valtion ja kuntien pitää vähentää velanottoa, sillä se johtaa verojen nostoon, kas velkojen lyhennysten ja korkojen maksamiseen pitää saada kansalaisilta rahaa. Kun veroja pitää maksaa lisää, kansalaisten elintaso laskee jne jne.
Ilmoita asiaton viesti
”Hjallis mielestäni kertoo että valtion ja kuntien pitää vähentää velanottoa, sillä se johtaa verojen nostoon, kas velkojen lyhennysten ja korkojen maksamiseen pitää saada kansalaisilta rahaa. Kun veroja pitää maksaa lisää, kansalaisten elintaso laskee..”
Kuntien ja valtion pitää VÄHENTÄÄ KULUJA ei NOSTAA VEROJA.
Samalla vähenee velanotto ja ehkä pystymme maksamaan niitä korkoja.
Suu säkkiä myöden vaan ei muu auta.
Ilmoita asiaton viesti
Markku, kaikki pystyvät sanomaan, että kuluja pitää karsia. Yhtä lailla voi sanoa, että verotulojen pitää nousta verotusta kiristämättä. Tai työllisyyden tulee kohentua. Mistä ne kulut karsitaan, miten veroeuroja saadaan lisää tai miten työllisyys kohentuu? Populisti noita esittää, mutta ei kerro keinoja miten. Eli pelkkää huutoa ilmaan ilman sisältöä.
Ilmoita asiaton viesti