Miksei politiikka kiinnosta yrityksiä?

Vastakkainasettelu kuuluu hallituksen ja opposition väliseen keskusteluun. Kyse on normaalista politiikasta länsimaisessa demokratiassa.
Vastakkainasettelu ei kuulu hallituksen ja yritysten väliseen keskusteluun. Krooniseksi muuttuneena kyse ei ole normaalista tilanteesta länsimaisessa markkinataloudessa.

Yritykset ja yrittäjät ovat oman onnensa nojassa. Lobbareita on joka lähtöön, mutta viesti on sekava. Politiikka ei kiinnosta, vaikka pitäisi. Tunnelmaa kuvaa tuore kysely, jossa kaksi kolmesta yrityksestä oli tyytymätön hallituksen toimiin. Entäs sitten? Mitäs sitten pitäisi tehdä? Murjottaa kovemmin?
Pääministeri aloitti moukarointinsa pörssiyhtiö UPM:n ilmoitettua Jämsän Kaipolan tehtaan lopettamisesta. Hän puhuu kriisiajoista ja yhteiskuntavastuusta ja sotkee tietoisesti yritysten irtisanomiset ja osingot.

Pääministeri tekee politiikkaa ja pönkittää asemaansa kannattajiensa joukossa, mutta samalla hän vaarantaa erittäin varomattomasti yritysten tulevaisuutta, investointeja, kasvua ja uusia työpaikkoja.

Ensimmäisiä oireita tämän hallituksen yritysvastaisuudesta oli ilmassa jo keväällä, kun kotimaisten vientiyritysten apu ei kelvannut maskien hankkimiseksi Kiinasta. Pääministeri halusi luottaa tässäkin julkiseen toimijaan, Huoltovarmuuskeskukseen ja lopun varmasti muistatte.
Saammeko ikinä tietää kuinka paljon euroja tähän paloi?

Eivätkä hallitus tai sen ministerit tee virheitä, mikä nyt viimeksi todistettiin Kiurun maskitapauksessa.
Yritykset tekevät virheitä, mutta ottavat opiksi ja korjaavat toimintaansa.
Pääministeri vetää voimalla vasemmalle. Demareiden ja ay-liikkeen liitto on betonoitu. Työnantaja pidättää jäsenmaksut, maksut ovat vähennyskelpoisia eikä ay-liike maksa omistustensa osingoista veroa ja vaikka mitä muuta.

Yrittäjiä ja yrityksiä ei politiikka riittävästi kiinnosta, vaikka päätökset tehdään siellä. Keskusta on hallituksessa vihervasemmiston äänetön takuumies ja kokoomus hakee poliittisesta keskustasta kannatustaan palkansaajista.

Kuntavaalit ovat tulossa ensi keväänä. Tämä johtaa siihen, että vakavarainen ay-liike rahoittaa vasemmiston kampanjointia tuntuvasti. Vastavoimilta yritysmaailman tuki puuttuu lähes kokonaan. Sitä saa mitä tilaa.

Nyt kannattaa kuunnella järjen ääntä. Liike Nyt on ihmisten, yrittäjien, kasvun, investointien ja työpaikkojen puolesta.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu