Miljoona euroa velkaa joka ainoa tunti

Karmeinta koko näytelmässä on, että kukaan ei uskalla puhua totta.

Hallitus miekkailee siitä otetaanko miljoona euroa syömävelkaa vuoden jokaisena tuntina. Siis otetaanko vähän yli miljoona tunnissa velkaa vai vähän alle?
Kukaan hallituksessa ei uskalla puhua sanallakaan siitä, mitä sille miljoonan tuntivauhdille pitäisi tehdä. Ja tätä vauhtia velkaannuimme jo ennen koronaa.

Ja kuntavaalit ovat tulossa ja sitten aletaan valmistautua eduskuntavaaleihin eli ei kun lisää vauhtia velkaralliin. Yritetään pitää omat äänestäjät kylläisinä.

Sanotaan nyt kerran vielä, että koronan takia PITI ottaa velkaa ja elvyttää.
Koronan takia EI PIDÄ pelata aikaa ja jättää tekemättä päätöksiä, jotka olisi pitänyt tehdä jo aikoja sitten.

Elvytys on kuin krapularyyppy. Tukala kohmelo tulee ennemmin tai myöhemmin.

Maailman onnellisin ja velkaisin kansa. Suomella ei ole varaa siihen, että satoja tuhansia työkykyisiä ihmisiä kääntää aamulla kylkeään ja jatkaa uniaan, kun pitäisi lähteä töihin. Nyt ei puhuta sairaista tai työkyvyttömistä ihmisistä. Heistä pitää huolehtia.

Työnteon pitää olla aina kannattavampaa kuin kotona makaaminen. Paikalliseen sopimiseen tai työttömyysturvaan ei kuitenkaan saa hallituksessa koskea. Ay-liikkeen tukema vasemmisto uhkaa yritysverotuksen korotuksella, jos niihin puututaan.

Ei tällä porukalla uskalla lähteä yritysverotusta avaamaan, kun ei yhtään tiedä mitä sieltä tulee, sanoi valtiovarainministeri Matti Vanhanen ja siltä se kyllä näyttää.

Hallitus lisäsi ennen koronaa 1,5 miljardia euroa pysyviä menoja sillä ajatuksella, että menot kuitataan työllisyyden kasvulla. Työllisyyden kasvattamiseksi ei tehdä mitään, mutta menoihin ei puututa. Nyt ei leikata. Saavutetuista eduista ei tingitä, kirkuu vihervasemmisto.

Julkisen talouden velkaralli vain kiihtyy, jos yrityksiä ei saada kasvamaan ja panostamaan ja palkkaamaan lisää ihmisiä, aitoihin, uusiin työpaikkoihin.
Vihervasemmisto ottaisi lisää velkaa ja palkkaisi kaikki julkiselle puolelle töihin. Sitä yritettiin Neuvostoliitossa.

Ruotsissa on paremmat demaritkin kuin Suomessa. Siellä on demareiden johdolla uudistettu työmarkkinoita, työttömyys- ja sosiaaliturvaa ja julkinen talous on kunnossa. Siellä on yhdessä sovitut velka-ankkurit, menokatot ja kuntien tasapainotavoitteet. Meillä hallitus riitelee siitä kuinka paljon ja kuinka kauan ohi sovittujen kehysten otetaan lisää velkaa.

Pohjoismaisessa vertailussa Suomi on häpeällinen jumbo. EU:n velkavertailussa painimme Välimeren mutasarjassa.

Yhdessä sovituilla menokehyksillä pyyhitään pöytiä.

Tämä ei pääty hyvin.

Kiihtyvä velkaralli päättyy betoniseinään.

+12

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu