Myös Saarikko pettää aina

Konkurssi-Sannan ja Säätytalo-Saarikon velkaralli tulee meille kalliiksi.

Näitä sotkuja siivoavat seuraavat hallitukset pitkään ja laskuja maksavat heidänkin lapsensa. Kepu pettää aina. Ja myös Saarikko.

Miten tuo porukka sai aikansa kulumaan kahdeksan päivää Säätytalossa?

Tulosten perusteella yksi iltapäivä olisi riittänyt. Täysin arvoton näytelmä. Tomera Saarikko lähti riiheen kovin tavoittein. Piti tulla aitoja työllisyystoimia, paikallista sopimista, muutoksia työttömyysturvaan ja toimenpiteitä julkisen talouden tasapainottamiseen. Mitään ei tullut. Tuli vain lisää syömävelkaa entisen päälle. Ja kauniita toiveita, mutta ei mitään toimenpiteitä. Kaikkien kauniiden suunnitelmien ja julistusten edellytys on panna asioita toimeksi. Siihen tämä hallitus ei kykene.

Marin, Saarikko ja Vanhanen jokainen vuorollaan sanoivat talvella, että koronan jälkeen palataan budjetoinnissa kehyksiin. Ei palattu.

Pääministeri heitti riihen alkuun kuin koiralle luun 900 ja 850 miljoonaa euroa lisää velkaa vuosille 2022 ja 2023. Ja sitten kahdeksan päivää neuvoteltiin tästä 850 miljoonasta 300 miljoonaa pois. Kyllä kannatti istua työryhmissä!

Ei tullut työllisyystoimia. Ei tule kasvua, investointeja ja uusia työpaikkoja. Mutta veroja kyllä tuli lisää.

Hallitus ei pysty tekemään tarvittavia uudistuksia. Ruotsi pystyi demareiden johdolla uudistamaan työmarkkinansa eikä joudu koronasta huolimatta ottamaan ensi vuonna lisää velkaa. Ei tarvitsisi kovin kaukaa hakea mallia. Marin ja Saarikko varmaan ajattelevat, että oli isänmaallinen teko pitää hallitus velkarahalla pystyssä. Mutta ei tässä menossa ole mitään isänmaallista. Tämä velkaralli päättyy seinään.

Koko porukka tuntuu unohtaneen, että kehyksissä velkaannumme jo joka vuosi vähintään kuusi miljardia euroa valmiiksi. EU-velkapaketti maksaa meille vähintään neljä miljardia lisää velkaa ja sote-uudistus maksaa meille neljä miljardia euroa lisää.

Kuka tästä touhusta kantaa vastuun? Ei ainakaan täysin selkärangaton hallitus. Vasemmistohallituksen ainoa tavoite on ottaa lisää velkaa ja pitää äänestäjät tyytyväisinä 2023 eduskuntavaaleihin. Ja kepu takaa.

Miljoona euroa lisää velkaa tunnissa ei enää riitä.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu