Näitä velkoja maksavat lastenlapset

Hallitus tekee sellaista jälkeä, minkä korjaaminen kestää kauan. Vielä lastenlapsemme maksavat näitä velkoja. Koronan takia piti ottaa velkaa, mutta nyt menemme noususuhdanteessa, tulee jatkuvasti lisää pysyviä menoja ja otamme lisää syömävelkaa.

Tämä on vastuutonta politiikkaa.

Paljon puheita, toiveita, lupauksia ja vaikka mitä, mutta aivan liian vähän toimintaa. Hallitus unohtaa kokonaan, että kaikkien hienojen suunnitelmien tärkein osuus on tehdä päätöksiä ja panna ne toimeen.

Säätytalossa on taas näytelmä käynnissä.

Keskusta on kyllä käsittämätön porukka. Tämän hallituksen ensimmäinen valtiovarainministeri Katri Kulmuni puhui aamulla televisiossa ja radiossa aivan eri tarinaa kuin mitä nykyinen valtiovarainministeri Annika Saarikko Säätytalossa toteuttaa. Kuinka kauan he luulevat pystyvänsä huijaamaan äänestäjiä? Ei politiikassa kovin pitkään voi pelata kaksilla korteilla.

Hallituksen mittakaava pettää pahasti. Nyt näperrellään muutamien kymmenien miljoonien verojen ja työllisyystoimien kanssa, vaikka ensi vuonna otetaan velkaa 6,7 miljardia euroa eli miljoona euroa tunnissa. Ja työllisyystoimetkin tullaan siirtämään eteenpäin.

Työttömyyden hoitoon kuluu 10 miljardia euroa vuodessa. Yksi työllisyysprosentti lisää olisi miljardi euroa hyvää julkiseen talouteen. Jos työllisyytemme olisi Ruotsin tasolla, olisi taloutemme tasapainossa.

Mutta tähän ei vasemmistohallitus ay-liikkeen paineessa uskalla puuttua. Ansiosidonnaisen työttömyyskorvauksen porrastamisesta pitäisi aloittaa. Töiden tekemisen pitää aina olla kannattavampaa kuin kääntää aamulla kylkeä.

Neljä viidestä suomalaisesta on riippuvainen erilaisista tulonsiirroista eli eläkeläiset enemmistönä ja jatkoksi asumistukea, toimeentulotukea ja vaikka mitä. Tähän eivät ministerit puutu. Julkisen talouden ruletti pyörii.

Nykyinen kasvu on tehty jakamalla velkaryyppyjä pitkin maailmaa ja Eurooppaa.

Sen pohjalta ei pitäisi euroakaan lisätä julkisia menoja. Päin vastoin nyt on aloitettu huutokauppa julkisen puolen palkoista. Se ei pääty hyvin. Sari Sairaanhoitajan yli kymmenen vuoden takaisesta lupauksesta ei olla vieläkään toivuttu. Suurimmat virheet tehdään aina noususuhdanteessa. Elämme niitä aikoja.

Poliitikkojen ei pidä puuttua palkkoihin. Mihin vedetään raja?

Jos kerran sairaanhoitajat, niin mikseivät sitten opettajat, lastentarhanopettajat, poliisit, palomiehet ja sosiaalialan työntekijät?

+5

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu