Nuorisoväkivalta, huumeet, veitset, maahanmuuttajat

Nyt on viimeinen hetki alkaa kuulla järjen ääntä ja puhua asioista niiden oikeilla nimillä. Nyt ei ole oikea hetki tehdä politiikkaa. Vihreä sisäministeri hyssyttelee ja pelkää tietyn porukan leimaamista. Perussuomalaiset leimaavat koko ongelman tietyn porukan tekemäksi. Kumpikaan linja ei riitä ratkaisuksi.

Oma lukunsa on Helsingin Sanomien toiminta. Ensin lehti nostaa voimakkaan puheenaiheen ja ampuu sen sitten seuraavana päivänä alas.

Kerrataan aluksi. Helsingin Vallilassa nuoren miehen kuoliaaksi puukottanut tekijä oli hetkeä aiemmin puukottanut Tampereella täysin satunnaista ohikulkijaa. Puukottaja oli ottanut hatkat lastenkodista. Hän ei ole maahanmuuttaja. Olennaisin kysymys on, että miksei tätä tuplapuukottajaa pidetty tallessa Tampereen tapauksen jälkeen lastensuojelun tai muun viranomaisen toimesta?

Sitten Helsingin ja Turun ja muutaman muun kaupungin kaduille. Jengejä ja väkivaltaa on ollut ennenkin. Huumeita ja teräaseita ei ole ollut näin paljon. Mikään ei ole tullut yllätyksenä poliisille, kouluille tai vapaaehtoisille jengityöntekijöille.

Porukassa tyhmyys tiivistyy. Yhdellä veitsenheiluttajalla on helposti mukanaan joukko samanhenkisiä mutta ilman veistä. Keskittyminen näihin veitsiä kantaviin rauhoittaisi tilannetta nopeasti. Poliisilla ja muilla viranomaisilla on kyllä keinot.

Maassa maan tavalla. Ilman kielitaitoa on mahdoton pärjätä koulussa, kouluttautua ja päästä töihin kiinni. Syrjäytyminen toisessa päässä on niin totaalista, ettei edes sosiaalitukia haeta, jotta vältytään viranomaisten seurannasta. Eniten tätä näkyy maahanmuuttajissa, jotka ovat lähtöisin Lähi-idästä tai Somaliasta.

Sen vanhana taitaa, minkä nuorena oppii. Rikollinen käyttäytyminen periytyy. Meillä maahanmuuttajien määrä on selvästi Ruotsia pienempi, mutta jengiytyminen ja slummiutuminen pitää ottaa vakavasti. Hieno termi kotouttaminen on kaiken perusta varsinkin, kun hyvinvointivaltio Suomi tulevaisuudessa tarvitsee tervettä, työperäistä maahanmuuttoa.

+4

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu