Nyt lukuja pöytään, ministeri Saarikko!

Hallitus kertoi tehneensä työllisyystoimia, jotka vahvistavat julkista taloutta 450 miljoonalla eurolla.

Vielä pitäisi tietää, mihin summa perustuu?

Kaikki alkoi siitä, kun hallitus heti aluksi lisäsi hurjasti julkisia, pysyviä menoja, mutta lupasi kuitata ne kahden miljardin euron työllisyystoimilla hallituskauden aikana.

Pääministeri on vaihtunut ja valtiovarainministeri jopa kahdesti, mutta paraati jatkuu. Pysyvät menot tulivat ja tuloista huhutaan.

Oikeasti hallituksen päättämät työllisyystoimet ovat enintään 200 miljoonassa. 450 miljoonasta puhuminen on pelkkää höttöä. 2000 miljoonaan euroon on joka tapauksessa tosi paljon matkaa.

Miten pääministeri voi sanoa, että on tehty enemmän kuin on sovittu? Jos on sovittu 2000 miljoonaa ja tehty 200-450 miljoonaa, joku ei osaa laskea tai joku valehtelee.

Höpötetään mitättömistä toimista, kun niihin pitäisi saada vähintään kaksi nollaa perään.

Työttömyys maksaa meille 10 miljardia euroa vuodessa. Yksi prosentti parempaa työllisyyttä on miljardi euroa parempi julkinen talous. Ruotsin työllisyyden tasossa julkinen taloutemme olisi tasapainossa.

Eikö tähän pitäisi panna kaikki hallituksen energia?

Edellinen Juha Sipilän hallitus teki 80 erillistä työllisyystoimea ja sai työllisyyden nousemaan neljällä prosentilla. Pääministeri Marin sanoi, että hänen hallituksena on jo tehnyt sovitut toimet ja vähän enemmänkin. Eurot eivät tue tätä tarinaa. Eurot eivät valehtele.

Velkarallin apu loppuu ennemmin kuin myöhemmin.

Ministerit Marin ja Saarikko, nyt tarvitaan uskottavia lukuja pöytään!

Mitä tekee hallitus? Tämä maaginen 110 miljoonan euron työllisyyspaketti siirrettiin aluevaalien yli ensi kevääksi. Pääministeri Marin sanoi A-Studion Talkissa, ettei sitä oltu valmisteltu tähän riiheen. Ei ole valmisteltu ja sitä on siirretty jo toista vuotta!

No, mihin tässä velkarallissa kiire?

Nämä nyt päätetyt nopeat toimet ovat lähinnä vitsi. On hyvä, jos opiskelijat voivat tehdä vähän enemmän töitä opiskelujen ohessa, kunhan muistavat valmistua. Yli 60-vuotiaiden erityinen verovähennys tulee voimaan vuoden 2023 alusta, jos silloinkaan. Se niistä ja niiden nopeudesta ja vaikutuksesta.

Hallitus ymmärtää sen totuuden, ettei tälle kokoonpanolle tule jatkoa eduskuntavaalien 2023 jälkeen. He toimivat kuin tietäen, etteivät joudu siivoamaan omia sotkujaan. Onkohan niin, että tammikuun aluevaalit ja perustettavat maakuntavaltuustot riittävät keskustalle ja sitten se lopullinen kriisi tulee, mitä on kahden riihen verran harjoiteltu?

Ennätysmäisellä velkarahalla tehty nousu auttaa, mutta pohja on pettävä. Jos meidän talouspolitiikkamme on niin hienosti hoidettua, kuten Marin ja Saarikko antavat ymmärtää, miksi kasvu on EU:n heikointa?

Oikeat työllisyystoimet on siirretty systemaattisesti aluevaalien jälkeen ensi kevääksi ja kun keskuspankit jauhavat velkarahaa, on meininki kuin Titanicin juhlakerroksessa ennen jäävuorta.

+23

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu