Nyt pelastuskopterit, valtio kahmii valtaa eikä Kiuru näytä lukuja

Vasemmistohallitus keskittää valtaa valtiolle eikä edes halua tulla yritysten kanssa toimeen. Muutama tuore esimerkki.

Keväällä kansa olisi kaivannut suojamaskeja, kun niitä tarvitsi koko maailma. Moni kotimainen Kiinan markkinat tunteva yritys tarjosi apuaan hallitukselle. Ei kelvannut. Sote-uudistuksessa rahat ja valta keskitetään valtiolle. Jopa valmiita ulkoistus-sopimuksia yksityisten terveysyritysten kanssa ollaan repimässä. Vain juristit rikastuvat. Veronmaksajat maksavat. Viimeisin esimerkki on helikoptereilla tehtävä ensihoito, mikä kaikessa hiljaisuudessa on ajettu kokonaan valtion hoidettavaksi. Varmaa on vain, että kalliiksi tulee. Toivottavasti ei ihmishenkien kustannuksella.

Marinin vasemmistohallitus on täysin yritysvastainen.

Sosiaali- ja terveysministeriö tilasi selvityksen kannattaako nykyinen pelastuskopteri-toiminta ottaa kokonaan valtion hoidettavaksi. Nyt se hoidetaan alihankkijoita kilpailuttamalla ja palvelu toimii hyvin. Alan ammattilaiset olivat yhteydessä ministeri Krista Kiuruun jo huhtikuussa. Hän ei vastannut silloin mitään. Eikä vastaa nytkään. Päinvastoin STM ei kuunnellut omaa selvitysmiestään, vaan jätti kilpailutukset tekemättä. Nyt valtio on pakkoraossa. Reilun vuoden päästä pitää olla kopterit hankittuina, miehistöt koulutettuina ja pari uutta tukikohtaa rakennettuna. On selvää, etteivät nämä toteudu tässä ajassa.

Näyttää siltä, että valtio keskittää tämän toiminnan väkivalloin itselleen täysin kustannuksista välittämättä. Hanketta on perusteltu säästöillä, mutta varsinaisia lukuja ei ministeriö ole esittänyt.

Käsittämätöntä touhua!

Näin ovat Rinteen ja Marinin vasemmistohallituksen talouspoliittiset ministeri-valiokunnat linjanneet. Koko hankkeesta muodostuu pelkästään kuva, että valtiollistamisesta oli päätetty etukäteen ja selvityksiä tehtiin vain muodon vuoksi. Pelkästään helikopterien hankinta tuo valtiolle 100 miljoonan euron vastuut valtion takaamalla lainarahoituksella.

Salatuin luvuin ja sammutetuin lyhdyin ollaan nyt tekemässä päätöstä, joka perustuu johonkin aivan muuhun kuin oikeaan tarpeeseen ja taloudelliseen järkevyyteen. Koronan takia valtio velkaantuu muutenkin ennätysvauhtia.

Marinin vasemmistohallituksen ideologialle ja yritysvastaisuudelle kriisi antaa kalliin savuverhon.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu