Onko vihreillä mitään rajaa?

2015 vihreiden puheenjohtaja Ville Niinistö sanoi, että polittisista virkanimityksistä on päästävä eroon. Neljä vuotta myöhemmin vihreiden puheenjohtaja Touko Aalto sanoi, että poliittiset virkanimitykset vievät politiikasta uskottavuuden. Ex-puheenjohtaja Satu Hassi kirjoitti 2004 vihreiden eroavan poliittisista puolueista sillä, että se ei tee virkakoneistoon poliittisia nimityksiä.

Nykyinen puheenjohta Maria Ohisalo on myös sanonut, että vihreät ei tee poliittisia nimityksiä. Miten vihreät voivat puhua noin paljon puppua?
Heti kun ne pääsivät valtaan, aloittivat poliittiset nimitykset. Miten politiikassa voisi olla uskottavuutta, kun näin toimitaan?

Ensin Kirsi Pimiä nimitetään ohi paljon pätevämmän Supon johtajan Antti Pelttarin. Ja nyt ollaan KRP:n pääliköksi tuomassa Niina Mitikkaa, joka on vastaanottokeskuksen päälikkö ja jolla ei ole mitään kokemusta poliisityöstä. Hakukriteerit on tehty niin, että niiden mukaan ei tarvita poliisikokemusta.
Yhteiskuntatieteiden maisteri ohi poliisihallinnon päälliköksi?

Lopuksi pieni kevennys. Hallituspuolueen edustaja Eveliina Heinäluoma kuuluttaa, että poliittisin perusteiden mukaan ei voida tätä virkaa täyttää.
Kovaa tekstia demareilta, jotka eivät tee mitään muuta kuin poliitisia nimityksiä. Viimeisimpänä mainittakoon Antti Rinteen erityisavustaja Raimo Luoma, joka valittiin kauppa- ja teollisuusministeriön kansliapäälliköksi. Heinäluoman lausunnon perusteella demareillakin näyttää olevan joku raja siinä kuinka härski voi olla. Kohta nähdään onko vihreillä mitään rajaa.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu