Onnellisin ja velkaisin kansa
Maailman onnellisin kansa ja Pohjois-Euroopan velkaisin valtio. Aikamoinen ristiriita.
Onnellisuudessa ei ole mitään vikaa, mutta kysymys kuuluu, millaiselle perustalle se rakentuu. Välillä tuntuu, että meno on kuin Titanicin ykkösluokassa.
Suomen talouskasvu on maailman heikoimpien joukossa, mutta se ei tunnu huolestuttavan ketään. Eikä siitä tunnu kukaan kantavan vastuuta. Onnellisuudessa ensimmäinen, mutta talouskasvussa Suomi on maailman 141 valtion joukossa sijalla 134. Kasvuero Ruotsiin on 20 prosenttia. Heikommin ovat Euroopasta pärjänneet vain Kreikka ja Italia. Eikö nyt ole aika herätä? Kuinka huonoja talouslukujen pitää olla, että hallitus ryhtyy tarvittaviin toimiin?
Suomi ei ole ehtinyt kunnolla toipua edes vuosien 2007-2009 finanssikriisistä, kun korona alkoi painaa päälle.
Yli kymmenen vuoden aikana on hallituksessa käyneet kaikki puolueet, mutta mitään ei ole saatu aikaiseksi. Sotea on yrittänyt seitsemän eri hallitusta ja mitä on syntynyt? Nykyinen hallitus ja sen pääministeri tekevät politiikkaa oman ideologiansa mukaan ja tärkeintä on pitää omat äänestäjät tyytyväisinä.
Kukaan ei mieti, miten Suomeen saadaan kasvua, investointeja ja työpaikkoja.
Ministereitä ei kiinnosta kuin valta ja ministeri-Audin takapenkki. Vaikeita päätöksiä ei uskalleta tehdä, koska ne ovat epäedullisia omalle kohderyhmälle. En ole kuullut hallitukselta taloudesta yhtään asiaa, josta se olisi yksimielinen. Kun kompromissien kompromissin kautta saadaan päätös aikaan, syntyy niin laihaa keittoa, ettei sitä syö kukaan.
Yritysverotusta pitäisi muuttaa niin, että se kannustaisi erityisesti pieniä ja keskisuuria yrityksiä investoimaan, kasvamaan ja palkkaamaan uusia työntekijöitä. Viennissä vetävät tavarat ja raaka-aineet. Olisi tärkeätä saada kasvua osaamisen ja palveluiden vientiin ja uusia yrityksiä kasvaville aloille.
Poliitikkojen tärkein tehtävä on luoda tulevaisuuteen turvalliset näkymät.
Verotuksen ja sääntelyn pitää olla kilpailukykyistä ja ennustettavaa. Liian monet rakenteet ovat kaukaa viime vuosisadalta. Esimerkiksi työmarkkinajärjestöt ovat lähinnä vitsi, kun ne eivät enää neuvottele edes työehdoista. Mihin ihmeeseen tällaisia vanhoja vallan bunkkereita kuten EK ja SAK tarvitaan varsinkin, kun neuvottelevat kuukausitolkulla eivätkä saa mitään aikaiseksi? Paikallisesti näistä pitää pystyä sopimaan.
Yhteisymmärrykseen ne eivät pääse yhtään mistään, mutta omien puolta pidetään maailman tappiin, vaikka Suomen talous ajaa vauhdilla päin seinää. Ja työmarkkinajohtajat ovat polleita ja nostavat kovia palkkoja. Suomi ei ehtinyt kymmenessä vuodessa laittaa talouttaan kuntoon ennen kuin korona iski.
Jos seuraava isku tulee nopeammin, olemme todella syvällä. Velkatasot ovat liian korkealla ja taloudelliset puskurit puuttuvat.
Velkaa otetaan aina ajatuksella, että ne joskus myös maksetaan takaisin. Suomi on Kreikan ja Italian tiellä.
Kirjoituksessa on monia hyviä pointteja. Tunnetko ketään kansanedustajaa, joka voisi ajaa näitä asioita lainsäädäntöön?
———-
Edit: Tällainen lakialoite löytyi, mutta siinä ei ole Harkimon nimeä alla
https://www.eduskunta.fi/FI/vaski/Lakialoite/Sivut/LA_45+2020.aspx
Ilmoita asiaton viesti
Fantastista että Hjallis on innokkaasti eturintamassa Nyt ottamassa Suomelle lisää uutta velkaa 30 mrd –
haitalliseen HoaX-huijaukseen.
Suomen pankkikin tunnusti, että valtionvelkoja ei makseta koskaan pois, joten velat ovat ikuiset kuten koronmaksuorjuutemmekin.
Kylä Nyt lähtee…
Ilmoita asiaton viesti
Joo, Harkimo osaa näköjään puhua asiaa, kuten tässäkin blogissaan, mutta enemmistö blogeistaan näyttää olevan joko yleisen somepulinan tasoa, tai sieltä huonoimmasta päästä.
Harkimon puolueen sanotaan tuovan esiin ihmisten mielipiteitä, mutta ei niistä hommista taida sillä tavalla mitään tulla.
Kyllä Harkimo näyttäisi asiat hallitsevan, asiat pitäisi siis tehdä toisella tavalla kuin mikä on Harkimon puolueen idea.
Harkimon pitäisi siis kertoa puolueen kannattajille miten asiat on ja mitä pitäisi tehdä, eikä päinvastoin.
Ilmoita asiaton viesti
Siitä taitaa olla jo kauan kun Suomen ennustettiin olevan Kreikan tiellä. No niitä kärrynpyörien uria olemme rämpineet jo kauan.
Ja urat muuttuvat vain kuraisemmiksi, mutta onhan kansalla hauskaa. Velaksi tosin mutta sehän on valtion velkaa, ei kansalaisen.
Ilmoita asiaton viesti
Kuluttajien velka on se missä kriisi kytee, ei valtion velassa. Kuluttajien luottokanta on jo yli 130% käytettävistä tuloista, hyvä sentään että Hjallis muistaa myös kuluttajien velat kirjoituksessaan, vaikka keskittyykin omasta mielestä epäoleelliseen.
Ilmoita asiaton viesti
Näinkö se oli Kreikassakin?
Kun korot nousevat, ja ne nousevat joskus, niin viimeistään silloin menevät lainahanat kiinni. Kun ei pystytä maksamaan edes osaa koroista ilman uutta velkaa.
Oleellista ja tärkeintä olisi saada talous toimimaan ja yritysten kustannustaso sille tasolle että pystyisimme kilpailemaan muiden valtioiden kanssa.
Yksi tärkeä tekijä siinä on verotus. Sekä yritysten että palkansaajien. Se ei onnistu muulla tavalla kuin karsimalla veroilla maksettavia kuluja.
Kaiken kaikkiaan, valtion velka on yhtä lailla kuluttajien velkaa. Valtio ottaa sitä pitääkseen kuluttajien ostovoiman edes jollain tasolla.
Valtiohan olemme me. Ei ole olemassa mitään ”valtiota” joka olisi jollain tavoin erillinen ”olio”. Yhtä vähän kuin rahaa saa seinästä, vaikka liian monet tuntuvat luulevan niin.
Ilmoita asiaton viesti
” Heikommin ovat Euroopasta pärjänneet vain Kreikka ja Italia.”
Siksi meidän on annettava rahaa Italiaan, jotta meillä menisi yhtä huonosti.
EU/sosialismin syyllisyys periaate. Jostain löytyy syy tämä on suomalaisten syytä.
Professorin uusin bloggaus ” EU:ssa olisi omaksuttava amerikkalainen asiainhallinta”
http://professorinajatuksia.blogspot.com/2021/03/eussa-olisi-omaksuttava-amerikkalainen.html
” Krugmanin kritiikistä tuli mieleeni vanha sutkaus, jonka mukaan on kahdenlaista kateutta. Yhden version mukaan kyse on kainuulaisesta ja pohjalaisesta kateudesta ja toisen version mukaan suomalaisesta ja amerikkalaisesta kateudesta. Molemmat nimitykset ovat kuvaavia.
Kainuulainen/suomalainen kateus on sutkauksen mukaan sitä, että jos naapurilla menee paremmin, on tehtävä kaikkensa, että tällä alkaisi mennä yhtä huonosti kuin itsellä. Pohjalainen/amerikkalainen kateus on puolestaan sellaista, että jos naapurilla menee paremmin, on se merkki siitä, että on ponnisteltava kovasti, jotta itsellä menisi vieläkin paremmin. ”
Kolmas ’kateuden’ tyyppi: Samariinin porukan mukaan taas ”on tehtävä kaikkensa että itsellä menee yhtä huonosti kuin naapureilla”, heh
Ilmoita asiaton viesti
Suomi on kuin Sipoonranta.
Ilmoita asiaton viesti
Ja kohta, kuin Malmin lentoasema.
Ilmoita asiaton viesti
”Velkaa otetaan aina ajatuksella, että ne joskus myös maksetaan takaisin.”
Miksi oletat noin? Itse uskon, että valtion velkaa ei makseta koskaan takaisin.
Ilmoita asiaton viesti
Aivankuin Arhinmäkikin.
Ilmoita asiaton viesti
Kuten myös ekonomistit.
Ilmoita asiaton viesti
Ei maksetakaan.
Ilmoita asiaton viesti
Näinollen ratkaisu olisi valtion rajoittamaton velanotto, jolla maksettaisiin kansalaisten ja yritysten, pankeista puhumattakaan, velat ja alettaisiin maksamaan jokaiselle sellaista kansalaispalkkaa,ettei kenellekään tulisi mieleenkään mennä töihin.
Ilmoita asiaton viesti
Ääripäästä toiseen, tuttua Räihää.
Ilmoita asiaton viesti
Mihin ”ääripäähän”?
Velat joko maksetaan tai ei makseta.
Jos ei makseta niin missä menee se raja jota enempää ei oteta tai voida ottaa velkaa?
Onko se Suomen osalta kymmenen biljoonaa? Miksi olisi vähemmän jos ei tarvitse maksaa takaisin? Ei mene jakeluun.
Ilmoita asiaton viesti
Valtion menot voitaisiin kokonaan maksaa velkarahalla ja luopua verotuksesta kokonaan. Verojen sijasta kansa maksaisi inflaation. Trumpin hallinto näytti, että tämänsuuntainen talouspolitiikka voi toimia.
Ilmoita asiaton viesti
Sitä tarinan mukaan joku Zapata (nimi arvattu) kokeili Meksikossa voitettuaan kapinan joskus 1800-luvulla.
Pankkinsa painoi rahaa jota valtio sitten lainasi.
Zapata vain sitten ihmetteli kun raha ei kelpaa kenellekään.
Samoin taisi käydä Euroopassa sotien välillä kun rahaa tarvittiin kottikärryllinen leivän ostoon. Seteleitä siis. Yhden setelin arvo oli kai biljoonia.
Kun ihmiset saivat palkkansa he juoksivat kauppaan ja ostivat kaikella rahallaan mitä saivat koska oletus ja todellisuus oli se että huomenna hinnan olisvat kaksinkertaiset.
Tähän tämä rahan painaminen lopulta johtaa. Velat kuittaantuvat kyllä mutta kansa köyhtyy, paitsi ne joilla on kiinteää omaisuutta.
Ilmoita asiaton viesti
Ei näytä menevän. Ei valtiot velkojaan tule maksamaan, mutta ei sitä velkaa ihan miten vaan voi ottaakaan. Pitää pelata samalla tyylillä kuin muutkin maat, mallioppilaan esittäminen saa luvan loppua.
Ilmoita asiaton viesti
Montako biljoonaa se raja on?
Ilmoita asiaton viesti
Ei ole rajaa, jota enempää velkaa ei voida ottaa. Suomelle on raja, jolloin kukaan ei enää rahoita meitä. Jätetäänpä korot maksamatta, niin raja tulee vastaan heti.
Ilmoita asiaton viesti
Korko täytyy ainakin maksaa, eikä karisma kelpaa maksuvälineeksi.
Ilmoita asiaton viesti
Voihan se köyhäkin olla onnellinen, kunhan ei sormella osoiteta.
Huoleton on hevoseton poika, kun kaikki on verotettu pois.
Ilmoita asiaton viesti
Kyllä vielä itketään ja maksetaan, kun velan perijät käyvät ilkeiksi.
Suomalaiset ministerit eivät ole kovin taitavia raha asioissa niin kuin kreikkalaiset ja italialaiset poliitikot ovat onnistuneet olemaan..
Ilmoita asiaton viesti
”Kyllä vielä itketään ja maksetaan, kun velan perijät käyvät ilkeiksi.”
Miten ne velkojat sen rahan tulevat Suomelta perimään. Suomella on sentään puolustusvoimat ja hornetit ja kohta vielä parempiakin vehkeitä, jos voimankäyttöä tarvitaan.
Eikä keskuspankeilla sitäpaitsi ole sille rahalle mitään käyttöä mitä valtiot on sille velkaa. Keskuspankeilla on rahantekokone, joten rahaa riittää, eikä siitä tule koskaan pulaa.
Ilmoita asiaton viesti
Olipa helpottavaa lukea vastauksesi Arto. Kiitos siitä! Ei meillä sitten olekaan mitään hätää tulevaisuudessakaan, kun nyt on saatu taas tuo Sampo takaamaan vaurauttamme.
Raamatussa kun kerrotaan kokonaisia kansoja viedyn orjuuteen.
Kreikassa valtiolla ei kuulemma ole enää rahaa koulujen kirjoihin ja vihkoihin. Paikallinen opettaja kertoi Ylen ohjelmassa. Niin ovat valtion rahat lopussa.
Ilmoita asiaton viesti
Kreikka on vaikeuksissa kun siellä pääasiallinen tulonlähde on turismi.
Suomessa tilanne on parempi kun korona-oloissakin ihmiset paskantaa ja pyyhkii persettään ja niinslaisetkin osaa nyt käyttää vessapaperia. Lisäksi kartongilla on kysyntää, kun ihmiset tilaa ruoka-annoksensa kotiin, kun ravintolassa ei voi syödä. Siksi maailmalle voi nyt viedä paljon vessapaperia ja kartonkia ja selluloosaa ja siitähän Suomi elää.
Ilmoita asiaton viesti
Niin se on totta eikä velka rahaa juuri tarvita. Kreikalla ei ehkä ole yhtä paljon enää luottoa. Kyllä Aurinko vielä paistaa Kreikkaankin ja turistit palaavat parin-kolmen vuoden päästä.
Ilmoita asiaton viesti
”Niin se on totta eikä velka rahaa juuri tarvita.”
Ei tarvitsisikaan velkaantua, jos vain suomalaiset opetettaisiin tulemaan toimeen enemmän omillaan ja vähemmän valtion ilmaispalveluilla, tai jos suomalaiset suostuisivat maksamaan veroja joilla ne ilmaispalvelut kustannettaisiin.
Syy on siinä että on aina populistisia politikkoja ja puolueita jotka eivät malta olla lupaamatta kaikenlaista, jotta pääsisivät vallankahvoihin käsiksi.
Toinen juttu on sitten se että suomalaiset eivät halua parantaa Suomen teollisuuden kilpailukykyä, koska se tapahtuisi tietenkin aina heidän kustannuksellaan.
Ilmoita asiaton viesti
Minä ja tyttäreni olemme teollisuus automation ammattilaisia ja teemme kaikkemme vähentääksemme teollisuuden ikäviä ja epäterveellisiä työtehtäviä automaation avulla. Ikävä kyllä siinä moni menettää samalla työpaikkansa. mutta tuottavuus ja voitot lisääntyvät.
Valintamyymälöiden kassat ovat seuraavana vuorossa. Pian kassat korvataan tekoäly sovelluksin, kuten pankki neidit aikoinaan.
Ilmoita asiaton viesti
”Valintamyymälöiden kassat ovat seuraavana vuorossa. Pian kassat korvataan tekoäly sovelluksin, kuten pankki neidit aikoinaan.”
Ehkä ne kassat löytävät itselleen jotain muuta duunia, sellaista mukavaa palvelua, tai jotain, sellaista josta ihmiset tykkää ja on valmiita pulittamaan ne rahat jotka säästyvät sillä kun tuotteisiin ei enää tarvitse lisätä kassojen palkkakuluja.
Teet siis varmaankin ihan hyvää työtä, joka tulee jossain vaiheessa parantamaan sekä kassaneitien että kaupan asiakkaiden hyvinvointia,
Ilmoita asiaton viesti
Asiakaspalvelut eivät koskaan lopu kokonaan. Kyky palvella asiakasta saada samalla tilauksia on synnynnäinen ominaisuus, jota voi kyllä kehittää, mutta ei voi oppia jollei ole taipumuksia.
Sama koskee myös huoltotöitä ja korjauksia. Toisilla pysyy työkalut käsissä luonnostaan ja toiset ovat tumpeloita eikä työkalutkaan pysy kourissa.
Ilmoita asiaton viesti
”Ministereitä ei kiinnosta kuin valta ja ministeri-Audin takapenkki” Mikäli olen oikein ymmärtänyt niin Liike Nyt syntyi juuri siksi ettei Harkimolle sitä Audin takapenkkiä herunnut Sipilän hallituksessa.
Ilmoita asiaton viesti
Niin, emme koskaan voi tietää, miten hyvin meillä menisi, jos Kokoomus olisi ymmärtänyt tarjota ministerin paikkaa Harkimolle. Eihän tuo Harkimon lause ole kritiikkiä itseään, vaan istuvaa hallitusta vastaan.
Ilmoita asiaton viesti
Kirjoituksessasi on paljon hyvää arvostelua, mutta voisit antaa edes vähän kunniaa tätä hallitusta edeltäneelle hallitukselle: Sipilän hallituksen aikana velkaantuminen pysähtyi. Hetkeksi.
Uusi hallituksemme otti heti alkumetreillä veneestä tapin ja nyt se ei edes yritä estää venettä vajoamasta, vaan lappaa vettä veneeseen kaikin äyskärein kuin tapin reiästä ei tulisi tarpeeksi
Ilmoita asiaton viesti
Kain kommentin jälkimmäinen kappale on kuvaavinta, mitä olen täältä saanut lukea.
Pistäkääs paremmaksi.
Ilmoita asiaton viesti
Oh! Kiitos Räihä! 🙂
Ilmoita asiaton viesti
Minulla on erittäin vahva epäilys Sipilän hallitusta ja varsinkin hänen toimiaan kohtaan, hänen ollessaan pääministerinä.
Niille, jotka kaipaavat konkretiaa puheiden ympärille, niin tässä:
yle.fi/uutiset/3-9395763
Lisäksi: Kiky, Vake, SoteDigi, Vimana, sekava Nesteen hajottaminen.
Vimanaa ei enää ole. SoteDigi osti sen. Ei ole enää SoteDigiäkään. Se on nyt DigiFinland.
Miksi vain valtion omistamalle, julkista sektoria palvelemaan perustetulle yritykselle annetaan englanninkielinen nimi?
Muita:
Bernerin nimitys pikavauhtia Suomen kansalaiseksi ja valinta ministeriksi. Berner & taksilaki.
Orpo ja Tehokas katuminen”. Orpo tuhlasi koko ministeriaikansa tällaisen merkillisen lain läpiviemiseksi. Ei onnistunut, mutta on pysynyt puolueensa puheenjohtajana.
Soini osallistui abortinvastaiseen marssiin Ottawassa. Kulut maksoi Suomen valtio.
Kukaan ei tiedä niistä 140 000 työllisestä, keitä he olivat. 4 h viikossa, , 9€:n tuntipalkalla tekevä työtön oli Sipilän ja Orpon aikana työllistynyt. Näinkö se meni?
Ilmoita asiaton viesti
Eikös Sipilän hallitus ollut ja mennytkin jo? Jo soikein muistan?
Turha näitä ongelmia tänään on ratkoa Sipilän tekemisillä ja tekemättä jättämisillä.
Meillähän on nyt kyvykäs punavihreä hallitus jonka tehtävä olisi korjata maan asiat.
Sipilän hallitus ainakin yritti olla ottamatta lisävelkaa karsimalla edes hieman turhia kuluja.
Mitä tekee nykyhallitus? Ottaa surutta määrättömästi lisävelkaa, syömiseen.
Ilmoita asiaton viesti
Historiallisessa katsannossa on selvää, että Suomi on siirtynyt täysin uuteen todellisuuteen, joka johtaa yhteiskuntamme kriisiytymiseen sen kaikissa osissa. ”Post-truth” on filosofinen ja poliittinen oppi, jossa ei ole yhteisesti sovittuja standardeja totuudelle ja se on vallannut maailman.
Siinä totuudeksi väitettyä faktaa pohdittaessa päinvastaiset mielipiteet pitää ottaa huomioon samalla painoarvolla ja totuudet ovat vain ”sosiaalisia konstrukteja”. Filosofi Esa Saarinen sanoi: ”Totuus löytyy sieltä missä porukka on kerääntynyt nuotion ympärille.”
Tämän vuoksi demokratia on maailmanlaajuisessa kriisissä, kun erilaiset diktatuurit valtaavat alaa ja maailmantaloutta pyörittävät 100 suurinta, veroparatiiseista toimivaa globaalifirmaa.
Noitten firmojen toimintastrategia on seuraava: Ne hakevat koko ajan suurinta tuottoa valtaville kassavaroilleen. Ne analysoivat markkinoita, maita ja yhtiöitä, ja iskevät säälimättömällä voimalla kun havaitsevat haavoittuvan kohteen.
Kohteita ovat kilpailukyvytöntä tekniikkaa käyttävät yhtiöt ja maat, joissa on jumiutuneita talous-poliittisia rakenteita. Suomi on yksi tällainen.
Tilanne johtaa tietenkin siihen, että yliverotetut suomalaiset firmat ajetaan konkurssiin, parhaat karkaavat tsunamina ulkomaille.
Seppo Korppoo, 30+ vuotta pk-riskiyrittäjänä, viemässä know-how-tuotteita julmille globaalimarkkinoille.
Ilmoita asiaton viesti
Taannoin eräs tuttu pariskunta laittoi kaksionsa ulko-oveen tekstin ”HIEMAN ONNELLISET”.
Ehkäpä onnellisuutemme tämän tutkimuksen mukaan on samaa sorttia kuin tuon pariskunnan, jos ymmärrätte, mitä he tarkoittivat.
Ilmoita asiaton viesti
Voihan se köyhäkin olla onnellinen, kunhan ei sormella osoiteta.
Huoleton on hevoseton poika, kun kaikki on verotettu pois.
Ilmoita asiaton viesti
Tähän on vanha keino, joka joskus aikoinaan oli myös mainoksissa. Tiilitalossa asuu onnellien perhe. Eikös se ratkennut jo Sipoossa kerta pammauksella.
Ilmoita asiaton viesti
13 vuotta ilman taloudenkasvupiristymistä ainoana maana koko Euroopassa viennin samalla romahtaen. Julkisella sektorilla palkkasummaa nostaen 4 miljardilla eurolla ilman tuottavuutta ?
Viime huhtikuussa coronan jo riehuessa Euroopassa sovittiin Suomessa julkisen sektorin vientialojen mukaisista ja tasoisista palkankorotuksista. Mistähän nämä 4 lisämiljardia ja verotus mukaanlukien n. 3 miljardin euron lisärahat revitään ? Yksityisiltä aloilta on tullut joukkoirtisanomisua, mutta julkisella vain palkataan lisää työahdingon kattamiseen.
Julkisen sektorin palkat kasvavat ilman mitään mieltä reaalitaloudesta ja muu yhteiskunta kamppailee coronan kanssa elinehtojensa rajoissa.
Ihanaa sosialismia.
Ilmoita asiaton viesti
Jallis puhuu asiaa.
Nyt Suomi tarvitsee pätevää ja uskottavaa kriisijohtajaa. Sellaista joka ajaa isänmaamme etua.
Sellaisia olivat mm. Mannerheim, Ryti, Tanner, Paasikivi, Iiro Viinanen + Raimo Saila ja Kekkonenkin, joka jätti meille velattoman maan.
Sellainen ei ollut Mauno Koivisto, jonka toiminnan seurauksena 90-luvulla noin 10 000 yrittäjää teki itsemurhan…
Suomen viher-marxilainen eliitti on pk-yrittäjälle suuri riski ja taloutemme tuho!
Ilmoita asiaton viesti
Eilen julkaistussa maailman onnellisuusraportissa Suomi sijoittui ykköseksi jo neljäntenä perättäisenä vuonna. Kaikki Pohjoismaat pääsivät kärkikymmenikköön. Ainoa Euroopan ulkopuolinen maa joka kymmenen onnellisimman joukkoon pääsi oli Uusi-Seelanti sijalla 9. Onnettomin maa on Zimbabwe. Persut ovat kuitenkin koko ajan niin onnettomia, vihaisia, katkeria, surullisia ja pelokkaita, että tulee mieleen pitäisikö puolueelle antaa sen henkistä maisemaa paremmin kuvaava nimi: peruszimbabwelaiset?
Ilmoita asiaton viesti
En ymmärrä tuollaisia ”onnellisuus”-mittauksia ollenkaan.
Suomessa on 500 000 työtöntä, hylätty nuorten kurjalisto-sukupolvi ja pitkä ajan talouskehityksessä olemme sijalla 141.
Suomi on nyt täysin jumissa ja vientimme rakenne on yhä enemmän raaka-aineita, ei know-how-tuotteita. Eliittimme ja ay-liike on kyvytön tekemään välttämätöntä talousreformia.
Viher-maxilainen eliittimme onkin kuolemanvaarallista porukkaa yrittäjille.
Perti Sarvamaan mukaan 1990-luvun laman takia 14500 yrittäjää teki itsemurhan.
Historiallisessa katsannossa on selvää, että Suomi on nyt siirtynyt täysin uuteen todellisuuteen, joka johtaa yhteiskuntamme kriisiytymiseen sen kaikissa osissa. ”Post-truth” on filosofinen ja poliittinen oppi, jossa ei ole yhteisesti sovittuja standardeja totuudelle.
Post-truth filosofia ja politiikka ovat vallanneet maailman. Siinä totuudeksi väitettyä faktaa pohdittaessa päinvastaiset mielipiteet pitää ottaa huomioon samalla painoarvolla ja totuudet ovat vain ”sosiaalisia konstrukteja”. Filosofi Esa Saarinen sanoi: ”Totuus löytyy sieltä missä porukka on kerääntynyt nuotion ympärille.”
Tämän vuoksi demokratia on maailmanlaajuisessa kriisissä, kun erilaiset diktatuurit valtaavat alaa ja maailmantaloutta pyörittävät 100 suurinta, veroparatiiseista toimivaa globaalifirmaa.
Tilanne johtaa tietenkin siihen, että yliverotetut suomalaiset firmat ajetaan konkurssiin, parhaat karkaavat tsunamina ulkomaille.
Maailman onnellisimman kansan yrittäjät saavatkin nyt odottaa seuraavaa itsemurha-aaltoa…
Ilmoita asiaton viesti
Totuudenjälkeisen ajan airuita ovat oranssi molopää jenkeissä ja Suomessa peruszimbabwelaiset. Vähintäänkin olisi reilua kutsua Halla-ahoa Suomen Mugabeksi.
Ilmoita asiaton viesti
Näinkö on, epäilen mittareita, joilla on mitattu tunnetta, no sen mittaustavoista ei liene alkuunkaan yksituumaisuutta, vaiko joku on siihenkin kaavan kehittänyt ja jonka mikä tuleva sukupolvi joutuu realisoimaan, vaiko odotellaan kansainvälistä akordia osaksemme ?
Kun olin napero, suomen velka v 1945 oli pienempi, kuin nykyään ! Kysymys kuuluu, mihin nämä velkarahat ovat käytetyt ajankohdillansa ?
Lööppi ip lehdessä kertos pari viikkoa sitten, hallituksen palkkamenot ovat kasvaneet 83 % ja kun pääsin kotia, olisin lukenut tarkemmin, mutta oli jo deletoitu. Siis kuka tekee ja mitä, että tilanne pidetään omissa käsissä, eikä muut kehitysmaita piiskaavat tahot tule tännekin parantamaan onnellisuuttamme ?
Ilmoita asiaton viesti
>Maailman onnellisin kansa….
ooo
Eiks tollaset onnellisuusmittaukset ole ihan höpö, höpöä….
Joku mittaaja tarvitsee jotakin numeroita johonkin tarkoitukseen tai ainakin itselleen duunia.
…”maailman onnellisin kansa”, höh … mitataaks sitä mottimitalla, metrimitalla, anemometrillä ,mauserilla, litramitalla vai millä.
Ilmoita asiaton viesti
Maailman onnellisuusraportti huomioi bruttokansantuotteen ja korruption sekä ihmisten sosiaaliset tukiverkostot, terveyden, anteliaisuuden ja vapauden tehdä valintoja.
Ilmoita asiaton viesti
Mitä sillä ”onnellisuudella” tarkoitetaan? Miten sitä mitataan?
Mihin tarvitaan talouskasvua kun on valtava ylituotanto ja kulutetaan ihan liikaa luonnonvaroja. Tuotettu hävikkikin on massiivista. Vähempikin riittäisi.
Mitä tulevat sukupolvet syövät jos elämän edellytykset on ”hyödynnetty” rahaksi?
Ilmoita asiaton viesti
Tässä blogissa puhutaan vain velkaantumisesta, kun pätevillä mittareilla on todettu, että Suomi on hoitanut asiansa maailman parhaiten vieläpä nyt koronapandemian aikana. Miksi Liike Nyt ja muu oppositdio ei iloitse tästä? Siksi tietenkin, että maan asioita hoitaa keskustavasemmistolainen hallitus. Ja kuntavaalit ovat tulossa.
Suomi on todettu maailman onnellisimmaksi maaksi jo peräti neljättä kertaa peräjälkeen. Miten tämä on mahdollista, kysytään täällä vakavailmeisten pessimistien maassa. Selitys on siinä, että kysymys on käännösvirheestä. Ei pitäisi puhua onnellisimmasta vaan onnistuneimmasta maasta tai vielä osuvammin vähiten epäonnistuneesta maasta. Kumma, ettemme ymmärrä hehkuttaa loistavaa menestystämme.
Miksi ihmeessä Suomi ei ole käyttänyt näitä erittäin pätevien tiedemiesten tekemiä vertailuja hyväkseen ja hehkuta olevansa maailman onnistuneimmin asioitaan hoitava maa jo neljättä kertaa peräkkäin? Eihän valtiolla ole arvokkaampaa päämäärää kuin onnistunut asioiden hoito jopa koronapandemian aikoina. Tässähän olisi Sanna Marinin hallitukselle uusi valttikortti. https://puheenvuoro.uusisuomi.fi/timouotila1/suomi-on-maailman-onnistunein-maa-jopa-koronavuonna/
Ilmoita asiaton viesti
”Ei pitäisi puhua onnellisimmasta vaan onnistuneimmasta maasta tai vielä osuvammin vähiten epäonnistuneesta maasta. Kumma, ettemme ymmärrä hehkuttaa loistavaa menestystämme.”
Vaikka Suomi olisikin maailman onnistunein maa, se ei tarkoita sitä että olisi onnistuttu, se voi tarkoittaa myös epäonnistumista, vaikka Suomessa oltaisiinkin tupeloitu vähemmän kuin muualla.
Jos asioita oltaisiin hoidettu Suomessa oikein oikeistohallitusten, punamultahallitusten tai sinipunahallitusten aikana, asiat olisivat Suomessa varmasti paremmin.
Punaviherhallituksemme ei ole myöskään vielä onnistunut, tosin on myönnettävä että koronavirus on ottanut melkoisen osan hallituksen ajasta ja energiasta, mutta mitään viitettä ei ole siitä että muutenkaan oltaisiin saatu mitään aikaiseksi.
Työvoimajärjestöjen jatkuva pitäminen neuvottelupöydissä on kyllä oikea toimi, mutta se ei ole toistaiselsi johtanut mihinkään joka näyttäisi johtavan sellaisiin rakennemuutoksiin jotka olisivat tarpeen.
Mutta aika näyttää mitä emäntä keittää, eli mitä tämä hallitus saa aikaiseksi. Toistaiseksi se ei ole vielä epäonnistunut enempää kuin aikaisemmatkaan hallitukset.
Ilmoita asiaton viesti
Suomen onnnellisuus tai onnistuneisuus, mitä nimitystä tästä nyt sitten haluaakin käyttää, perustuu varmasti paljolti siihen että olemme maailman demokraattisimpia maita. Democracy index 2020:
1. Norja
2. Islanti
3. Ruotsi
4. Uusi-Seelanti
5. Kanada
6. Suomi.
Mainittakoon että Yhdysvallat jota jotkut muutkin kuin jenkit itse pitävät demokratian mallimaana, oli sijalla 25, Unkari, jota persut pitävät demokratian mallimaana sijalla 55, ja Venäjä, joka tukee rahallisesti EU:n hajoamiseen tähtääviä äärioikeistolaisia, sijalla 124.
Ilmoita asiaton viesti
”Kun kompromissien kompromissin kautta saadaan päätös aikaan, syntyy niin laihaa keittoa, ettei sitä syö kukaan.”
Tiivistit tässä hyvin, kuinka kilpailukyky menetetään. Eli juuri tätä on EU aina, riippumatta siitä mikä sakki meillä on hallituksessa.
Ilmoita asiaton viesti
Soinilla oli tämä typerä iskulause: Missä EU, siellä ongelma. Oikea muoto kuuluu: Missä Laura, siellä ongelma.
Ilmoita asiaton viesti
Suomen ja suomalaisten velkaisuus ei ole lähelläkään Amerikan tasoa. Parhaillaan siellä on menossa maailman laajin velkaelvytys. Maksajasta ei ole tietoa.
Ilmoita asiaton viesti
Et nyt ymmärrä mistä kirjoitat.
Taidat kaivata korkojen nousua muutamilla pinnoilla Suomenkin tilannetta piristämään.
Kerron tässä Heinoselle, joka joatakin syystä käyttää journalistin titteliä, koska ei muuten ymmärrä mihin korkojen nousu Suomen vie.
Inflaatio räjähtää käsiin, rakentaminen loppuu kuin seinään, julksten velkojen korkoihin tarvitaan huikeita summia, vienti kyntää entistäänkin syvemmälle, talouskasun löytäminen on yhä syvemmältä, kotitalouksien elintasot ja rahankäyttö heikkenevät, julkista sektoria joudutaan leikkaamaan kovalla kädellä, ay- liikkeelle haistatetaan pitkät, omistuksien arvot romahtavat, hyvinvointivaltio on vain vanha muisto vain, jne…
Siinä vain demari Heinoselle muutamia seurauksia tulevasta ja vastuuttoman velkahaahuilun seurauksista.
Jenkeillä on maailmanvaluutta taala, meilla epäuskottava hauras uusi euro. On hyvin naiivia vastuutonta ja typerää verrata jenkkien velkaantumista Suomen olosuhteisiin.
Ilmoita asiaton viesti
Julkisen velan kannalta parhaita valtioita ovat Venäjä ja Libya. Taitavat olla kansan onnellisuuden osalta toisessa päässä.
Ilmoita asiaton viesti