Osui ja upposi, pääministeri

”Hei, boom-boom-boomeri, jäitä hattuun, ota coolimmin!

Tällaisen kuvatekstin pääministeri laittoi Instagramiin. Taustalla virnuilee hänen henkiystävänsä, demareiden kansanedustaja Ilmari Nurminen. Ja taustalla soi tämän ystävän Benjamin Peltosen biisi.

Tällaisen voisi jättää viikonlopun vieton nimiin, mutta kun kyse on pääministeristä, niin ei vain voi.
Boomer viittaa ns. Baby boomer -sukupolveen eli Yhdysvalloissa sotien jälkeen 1946-64 syntyneisiin ikäluokkiin. Suomessa puhutaan suurista ikäluokista.

Pääministeri taitaa vastakkainasettelun.
Hän opasti pörssiyhtiö UPM:ää, kun se kävi neuvotteluja Jämsän Kaipolan tehtaan jatkosta. Yritysten saati pörssiyhtiöiden päätökset eivät kuulu pääministerille.

Nyt hän laittaa sukupolvet vastakkain.
Tuoreen kyselyn mukaan vasemmistolaiset nuoret eivät ole huolissaan julkisen talouden velkaantumisesta. Sen sijaan paljon suurempi osa, 60 prosenttia vähän vanhemmista suomalaisista on tästä velkarallista erittäin huolissaan.
Me olemme niitä pääministerin boomereita ja olemme tehneet pitkän päivän tätä yhteiskuntaa rakentaaksemme.

Marin ja nyt myös Ohisalo puhuvat vihreästä siirtymästä ja kestävästä kehityksestä. Ja niitä varten pitäisi unohtaa sovitut budjettikehykset ja ottaa surutta lisää velkaa. Mitään suunnitelmia heillä ei ole. Hokevat vain samoja sanoja.

Samaan aikaan luottoluokittaja Fitch varoittaa Suomea julkisen velan kasvusta. Matala talouskasvu ja ikääntyminen vauhdittavat velkaantumista.

Ministereille tiedoksi, terveet investoinnit tehdään yrityksissä. Vain niin syntyy kasvua ja uusia työpaikkoja. Julkisen vallan rooli on panna yritysten olosuhteet kuntoon. Esimerkiksi laittamalla lupa-asiat kuntoon. Ettei käy niin kuin Harjavallassa. Valmis akkutehdas pitäisi siirtää toiseen paikkaan, kun sieltä löytyi liito-oravan ulostetta.

Saarikko ja Lintilä, tulkaa nyt jo pois sieltä!

Tämän hallituksen toimintakyky perustuu vain velkaan niin, että mitään tarvittavia päätöksiä ei tarvitse tehdä ennen eduskuntavaaleja.

Sanon nyt suoraan: velkaralli päättyy seinään. Kysymys on vain milloin.

Ja sukupolvia vastakkain asettamalla ei Suomea rakenneta. Tässä on tarpeeksi tekemistä niin meille boomereille kuin vähän nuoremmille.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu