Pääministeri Marin, nyt tarvitaan johtajuutta!

Suomi tarvitsee nyt johtajuutta hallitukselta ja pääministeri Sanna Marinilta.
Uusia rajoituksia haudotaan ja lakeja valmistellaan, mutta viesti on täydellisen sekavaa.
Israel on pian rokottanut kaikki halukkaat. Tanska, Ruotsi ja USA lupaavat rokottaa kaikki kesäkuun loppuun mennessä. Suomen hallituksen virallinen vastaus on, että sitä vauhtia rokotetaan, kun rokotteita saadaan. Tällä vauhdilla se on pääsiäisenä. Vuonna 2022.

Hallitukselta puuttuvat johtajuus ja selkeä viestintä. Voiko hallitukseen luottaa? Vuosi sitten tilanne oli uusi, mutta esimerkiksi maskeista ei puhuttu totta edes alkukesästä. Nyt on vuosi mennyt, mutta onko mitään opittu? Puhutaanko rokotteista nyt totta?

Ministeri Kiuru puhuu jostakin toisesta asteesta kuin hän heiluttelisi jotakin maagista, strategista taikasauvaa. Ministeri hyvä, strategioiden äiti on panna toimeksi. Virus ja sen uudet variantit jylläävät Uudellamaalla ja pääkaupunkiseudulla. Miksei näitä ihmisiä rokoteta erityisellä painolla?

Tasapäistävä tasa-arvo on kaunis ajatus, mutta viruksen torjunnan määrätietoiseen torjuntaan liittyvien valintojen kanssa sillä ei nyt ole mitään tekemistä.

Viime kevään jälkeen hallitus antoi vallan alueille ja viranomaisille. Homma on ollut täysin sekavaa viime syksystä lähtien. On hienoa, että Suomi on selvinnyt koronasta näin hyvin. Kysymys kuuluukin kuinka paljon on kyse laajasta maasta ja synnynnäisestä pidättyvyydestä. Nuoria lukuunottamatta eivät täällä ihmiset joka viikonloppu kokoonnu juhlimaan saati jakelisi poskisuudelmia edes läheisille.
Saako nyt matkustaa ja minne? Laitetaanko nyt kiinni ruokaravintoloita, pubeja, baareja ja kahviloita?

Vuosi näitä on kohta pyöritelty, mutta mitään valmista ei vieläkään ole.

Helsinki kulkee omia polkujaan. Viruksen ja sen varianttien ja leviäminen kiihtyy ja pääkaupunkiseudun lukiolaiset palaavat juuri silloin kouluun. Mihin tietoon tämä perustuu vai onko kyse pormestari Vapaavuoren ja ministeri Kiurun loputtomasta väännöstä?

Tapahtumat, matkailu ja ravintolat menevät kohti kesää täysin sumussa. Myös monilta muilta alkaa pinna loppua.

Rokotetaan aina, kun saadaan rokotetta. Niinpä. Näin vastaa ministeri Kiuru, kun kysyin miksi Tanska saa miljoona annosta ylimääräistä rokotetta, vaikka on EU:ssa kuten Suomi? Israel ja Yhdysvallat käyttävät sekä rahaa että vaikutusvaltaansa, mutta niin ne vain ovat rokottaneet kaikki halukkaat kesäkuun loppuun mennessä.

Jokainen ylimääräinen kuukausi odottaa maksaa paljon. Olisiko sitä kannattanut käyttää rokotteiden hankintaan vai miten se onnistuu Tanskalta ja Itävallalta?

Euroopan unioni osoitti tässä heikkoutensa ja hajanaisuutensa. Siitä on tullut kallis, byrokraattinen ja löyhä klubi. Vapaata matkailua ja vapaata kauppaa kyllä, mutta kyllä niille tulee hintaa, kun vääntöä ei edes rokotteiden hankintaan riittänyt. Miten tällä mallilla aiotaan pärjätä Kiina ja USAn välissä?

Torstain A-Talk oli mielenkiintoinen, kun hallituspuolueiden kokeneet europarlamentaarikot Mauri Pekkarinen ja Eero Heinäluoma puhuivat viisaasti EU:n elvytyspaketista. Kannattaisiko Saarikon ja Marinin kuunnella kokeneempia edes joskus, vaikka kaikki viisaus hallituksen viisikossa asuukin?

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu